آلن هِنینگ، شهروند بریتانیایی، توسط مردی نقابدار در منطقه ای بیابانی سربریده می شود.
روز جمعه ویدیویی بر اینترنت قرار گرفت که سربریدن الن هنینگ، گروگان بریتانیایی را به دست یک عضو گروه خودخوانده دولت اسلامی یاداعش نشان می دهد. گروه تندروی اسلام گرا که هم اکنون هدف حمله های هوایی به رهبری آمریکاست، در این ویدیو همچنین تهدید می کند که یک اسیر آمریکایی دیگر که در چنگ این گروه است، چهارمین کسی خواهد بود که سر از بدنش جدا خواهد شد.
این ویدیو در ادامه ویدیو های قبلی است که گروه از گردن زدن دو روزنامه نگار و یک امدادگر منتشر کرده است. ویدیو با نشان دادن مردی که یک پیکارجوی داعش او را به سربریدن تهدید می کند و از او به عنوان یک آمریکایی به نام پیتر کسیگ یاد می کند، پایان می یابد.
پیکارجوی نقاب دار داعشی خطاب به رئیس جمهوری آمریکا می گوید: «اوباما، حال که تو بمباران زنجیره ای شام ( سوریه کنونی) را آغاز کرده ای که به مردم ما ضربه می زند، درست ترین راه آن است که ماهم به ضربه زدن به گردن مردم تو ادامه دهیم.»
به نوشته اسوشیتد پرس، دو مقام آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن با این خبرگزاری گفت و گو کرده اند، زیرا اجازه صحبت دراین باره را نداشتند، تایید کردند که پیتر کسیگ در چنگ این گروه افراطی اسیر است. این دو مقام از دادن توضیح بیشترخودداری کردند.
خبرگزاری اسوشیتد پرس می نویسد که نتوانسته است معتبر بودن این ویدیو را فورا تعیین کند، هرچند که به همان شیوه ویدیوی های پیشین منتشر شده و صدای جلاد نقاب دار شبیه صدای کسی است که قتل های قبلی را انجام داده است. وزارت کشور بریتانیا در بیانیه ای اعلام کرده است که سرگرم بررسی صحت این ویدیوست.
این بیانیه می گوید: «اگر این ویدیو معتبر باشد، حکایت از یک قتل نفرت انگیز دارد. ما از خانواده او به هر صورت ممکن حمایت می کنیم. اما آنان اکنون می خواهند که به حال خود واگذاشته شوند».
بریتانیا با دادن تجهیزاپیتر کسیگت و گردآوری اطلاعات، و اخیراً نیز با شرکت در بمباران های هوایی در عراق، از تلاش های نظامی امریکا در مبارزه با داعش جمایت می کند. ویدیویی که روز جمعه در اینترنت منتشر شده با گزارشی خبری از اعلام حمله هوایی بریتانیا به گروه داعش آغاز می شود.
دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفت: قتل هنینگ نشان داد که«این تروریست ها تا چه حد وحشی و نفرت انگیزند.»
کامرون در بیانیه ای که به این مناسبت انتشار داد گفته است «الن به سوریه رفته بود تا به مردمی که به کمک نیاز داشتند، فارغ از دین و عقیده شان ،کمک کند.»...«این امر که او به هنگام کمک به دیگران به اسارت گرفته شده و اکنون به قتل رسیده است نشان می دهد که رذالت این تروریست هاحد و مرز نمی شناسد... ما هر آن چه در توان داریم برای گرفتن این قاتلان و اعمال عدالت درباره آنان انجام خواهیم داد.»
لیسا موناکو، مشاور پرزیدنت اوباما در امور ضدتروریسم، گفت آمریکا این ویدیو را دیده و در حال ارزیابی آن است.
«این ویدیو بار دیگر نمونه بسیار بارزی از سبعیت این گروه را نشان می دهد و این که چرا رئیس جمهور اوباما به شیوه ای جمعی تصمیم به تضعیف و نابودی داعش گرفته است». او افزود «ما از صمیم قلب با این مددکار بریتانیایی، که فکر می کنیم در ویدیو دیده می شود، و برای اسیران دیگری که در چنگ آنان هستند، و برای خانواده های آنان احساس همدردی می کنیم.»
این چهارمین ویدیو از این دست است که گروه داعش منتشر کرده است. عمل گردن زدن به طور کامل در این ویدیوها دیده نمی شود، اما جلاد که با لهجه بریتانیایی به انگلیسی حرف می زند، قمه ای بلند در دست دارد و به نظر می رسد که دارد گردن قربانی را می برد. این قربانیان تاکنون جیمز فولی، روزنامه نگار آمریکایی، استیون ساتلوف، روزنامه نگار آمریکایی- اسرائیلی، و دیوید هینز امدادگر بریتانیایی بوده اند و اکنون قربانی چهارم، الن هنینگ نیز به آنان افزوده شده است.
جیمز کامی، رئیس اف بی آی، گفته است مقام های آمریکایی فکر می کنند هویت جلاد نقاب دار خنجر به دست را پیداکرده اند. اما از ذکر نام و ملیت او خودداری کرد.
کسیگ، که اکنون در معرض تهدید داعش قرار دارد، آمریکایی و ۲۶ ساله است که در سال ۲۰۰۴ به ارتش پیوسته و درواحد عملیات ویژه ارتش آمریکا خدمت کرده بود.
او از آوریل تا ژوئیه سال ۲۰۰۷ به عراق اعزام شده و به دلایل پزشکی در ماه سپتامبر از خدمت بیرون آمده بود.
هنینگ، معروف به «گجت»، ۴۷ ساله است که به کاروان امدادگران پیوسته و در ۲۶ دسامبر گذشته، اندکی پس از عبور از مرز ترکیه و سوریه به اسارت درآمده بود. همسرش باربارا، هفته گذشته در یک پیام ویدیویی از پیکارجویان خواسته بود همسرش راآزاد کنند.
همچنین ده ها تن از رهبران مسلمانان در بریتانیا از داعش خواستار آزاد کردن هنینگ شده اند. همسرش می گوید «ندایی که از سراسر جهان» برای همسرش برخاست او را امیدوار کرده بود.
محمد شفیق، مدیر اجرایی بنیاد خیریه اسلامی رمضان، هنینگ را«قهرمان بریتانیا» نامید.
گروه افراط گرای داعش با انتشار فیلم هایی که از کشتارهای جمعی و بریدن سرهای مخالفان منتشر کرده و نیز با هدف گیری سبعانه اقلیت های مذهبی و قومی در نواحی ای که به آنها حمله می کند، به طرزی گسترده توسط مقام های اسلامی محکوم شده است.
به نظر می رسد که داعش خارجیان دیگری را نیز در اسارت خود داشته باشد. روز جمعه پدر جان کانتلی، عکاس-روزنامه نگار بریتانیایی که در اسارت این گروه است، در پیامی ویدیویی پسرش را دوست سوریه خواند و خواستار رهایی او شد.