به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، مهر ۱۰، ۱۳۹۳

سازمان محیط زیست ایران: پارازیت سرطان زاست و باید حذف شود


روز پنجشنبه، ١٠ مهر (٢ اکتبر)، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی، گزارش کرد که کمیته ویژه‌ای برای بررسی تاثیر پارازیت بر سلامت انسان تشکیل شده است.
آقای متصدی در مصاحبه با این خبرگزاری گفته است که این کمیته مشترک با همکاری سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت ارتباطات و فناوری تشکیل شده و تا کنون جلساتی در سطح وزیران برگزار کرده و مصوباتی داشته است.
وی افزوده است: "براساس این مصوبات، قرار شد مبحث مربوط به پارازیت‌ها و تاثیر آن بر روی انسان با جدیت پیگری شود زیرا بحث سرطان‌زا بودن پارازیت‌ها بارها مورد بررسی قرار گرفته و احتمال بروز این بیماری به علت تاثیر پارازیت‌ها در انسان وجود دارد."
پارازیت‌اندازی برای جلوگیری از دسترسی مخاطبان داخل ایران به برنامه‌های تلویزیون های ماهواره ای، به خصوص تلویزیون های فارسی زبان مستقر در خارج از مرزها، پس از آغاز اعتراضات به نتیجه اعلام شده انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری رواج یافته است.
معاون سازمان حفاظت از محیط زیست گفته است: "پیشنهاد سازمان محیط زیست بر حذف کامل پارازیت‌هاست اما اگر قرار است برای مقابله با بحث تهاجم فرهنگی و حفاظت از شان و کیان کشور اقدامی انجام شود، بهتر است راه‌های دیگری برای آن پیشنهاد شود."
وی افزوده است که در حال حاضر، رسیدگی به موضوع پارازیت‌ها با جدیت دنبال می‌شود و یک رشته آزمایش هم در دست انجام است تا "بتوانیم به راهکاری اساسی و قطعی دست یابیم." آقای متصدی گفته است که دستیابی به این هدف "نیازمند هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف است."
این مقام سازمان حفاظت از محیط زیست تاکید داشته که "پیگیری‌های خود را تا رسیدن به نقطه مطلوب انجام می‌دهیم و روند رو به جلو کارها نشان می‌دهد در آینده‌ای نزدیک مشکلات برطرف خواهد شد."

ابهامات پارازیت اندازی

پارازیت اندازی به منظور جلوگیری از دسترسی ایرانیان به رسانه‌های خارجی از سال‌های اول استقرار جمهوری اسلامی در ایران رایج شد اما در آن زمان، هدف اصلی این عملیات، برخی رادیوهای متعلق به گروه‌های مخالف و تعدادی از رادیوهای وابسته به کشورهای دیگر بودند.
با رواج تلویزیون‌های ماهواره‌ای، دولت ایران برای جلوگیری از دسترسی ایرانیان به این رسانه، استفاده از ماهواره را ممنوع کرد و به جمع آوری آنتن‌های ماهواره ای از خانه‌های شهروندان مبادرت وزرید. استفاده از تلویزیون ماهواره‌ای هنوز هم در ایران رسما مجاز نشده هر چند در سال‌های اخیر، کاربرد آن به سرعت گسترش یافته است.
سابقه اخلال در پخش برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای از طریق پارازیت‌اندازی عمدتا به زمان بروز تظاهرات اعتراضی پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری باز می‌گردد که با اتهام تقلب به نفع محمود احمدی نژاد، برنده این انتخابات، همراه بود. مقامات جمهوری اسلامی با مسئول دانستن رسانه‌های خارجی در بروز اعتراضات، ضمن اخراج خبرنگاران بعضی از این رسانه‌ها و محدود کردن فعالیت بعضی دیگر، مستقیما علیه شبکه‌های ماهواره‌ای وارد عمل شدند و به خصوص شبکه‌های خبری فارسی زبان مانند بی‌بی‌سی و صدای آمریکا را هدف پارازیت اندازی سنگین قرار دادند.
اگرچه کارشناسان قادر به تعیین محل ارسال پارازیت از داخل ایران بوده‌اند، اما هیچ نهاد جمهوری اسلامی رسما مسئولیت عملیات پارازیت اندازی را برعهده نگرفته هر چند چهار سال پیش، عزت‌الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در سخنانی گفت: "ما پارازیت می‌فرستیم، آنها هم پارازیت می‌فرستند و سپس کانال‌های ما روی ماهواره‌های آنها قطع می‌شود."
از زمان آغاز پارازیت‌اندازی، گزارش‌هایی متناقض در مورد تاثیر نامطلوب این امواج بر سلامت افرادانتشار یافته است و گاه حتی بعضی منابع حکومتی در این مورد ابراز نگرانی کرده‌اند.
اوایل سال جاری، وزیر بهداشت گفت که گروهی متشکل از کارشناسان وزارت ارتباطات، بهداشت، سازمان انرژی اتمی و سایر دستگاه‌های مربوطه در مورد تاثیر پخش پارازیت بر سلامت مردم تحقیق می‌کند و "اگر مشکلی در این راستا وجود داشته باشد، اعلام می‌کند." هنوز گزارشی از تحقیقات این گروه انتشار نیافته و مشخص نیست بین "گروه" مورد اشاره وزیر بهداشت و "کمیته مشترک" مورد نظر سازمان حفاظت از محیط زیست چه ارتباطی وجود دارد.
بی بی سی فارسی