تخلف میلیاردی در بازار تجهیزات پزشکی
روزنامه شهروند روز شنبه ۱۷ آبان در گزارشی نوشت: «جنسهای چینی دیگر از همه جا سر درآوردهاند، به هیچ کجا رحم نمیکنند، حتی جایی که جان انسانها در میان است. پیش از این بارها درباره داروهای چینی و مواداولیهای که از این کشور به ایران سرازیر میشود، هشدار دادهاند اما هرچقدر هم که بگویند اینها بیکیفیت هستند، نامرغوباند، به درد بخور نیستند، باز هم به خاطر قیمتهای پایینی که دارند، برای گروهی، شرکتی و کارخانهای مرغوباند.»
مرتضی خدایی، رئیس شعبه ۵١ تعزیرات حکومتی استان تهران گفته: «خیلی از محصولات پزشکی چینی شدهاند، بدون اینکه نام و نشانی از چین داشته باشند. پروتزهایی که برای دردها و اختلالات مفاصل و ارتوپدی استفاده میشوند چینی هستند اما به اسم آمریکایی، سوییسی، کانادایی فروخته میشود.»
او از پروتزهای زانویی میگوید که قیمت تمام شده آنها ٨٠٠ هزار تومان است اما ١۵ تا ١٨میلیون تومان به بیماران فروخته میشود.
به گفته خدایی، «در حوزه تجهیزات پزشکی، میلیاردها دلار پول جابهجا میشود اما کسی متوجه این حوزه نیست، برخی واردکنندگان بر سر مردم بلا میآورند. درحال حاضر چند پرونده که وضع بدی دارند، در تعزیرات رسیدگی میشود.»
آذر ماه سال گذشته، شماری از نمایندگان مجلس از وجود محصولات پزشکی غیراستاندارد در بازار کشور خبر داده بودند؛ محصولاتی مانند پروتزها که معمولا خریدشان به عهده بیماران است و بیمارستانها مسئولیتی در برابر کیفیتشان ندارند.
محمد رازی، رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی نیز درباره کیفیت پروتزهای چینی میگوید: «این پروتزها زود خراب میشوند، زودتر دچار لقی میشوند، زمینه عفونت را مساعد میکنند و مسمومیت با فلز یا مسمومیت مزمن ایجاد میکند.»
انتقاد رئیس انجمن جراحی زانو به سازمانهای نظارتی است که به گفته او وظایف نظارتی خود را به خوبی انجام نمیدهند.