به گزارش خبرنگار ایلنا، در روزهای گذشته معلمان خرید خدمات آموزشی در شهرها و استانهای مختلف ازجمله قزوین، کرمان و یزد، مقابل ادارات آموزش و پرورش تجمع کردند.
این معلمان که از سال ۹۶ مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، خواستار پرداخت معوقات مزدی و تغییر شرایط شغلی خود شدند.
یکی از حاضران در تجمع قزوین میگوید: دستمزد ما معلمان خرید خدمات، از حداقل مزد وزارت کار کمتر است؛ از بیمه کامل نیز بیبهرهایم؛ خواسته ما پرداخت به موقع مطالبات، برخورداری از حق بیمه و دستمزد همسان با معلمان «رسمی» است.
به گفته این معلم، وزارت آموزش و پرورش هر بار به بهانه کمبود بودجه، معوقات معلمان خرید خدمات را با ماهها تاخیر پرداخت میکند.
وزارت آموزش و پرورش به دلیل کمبود بودجه قادر به پرداخت حقوق معلمان حقالتدریسی و اضافهکار و سایر ملحقات مزد معلمان استخدامی نیست.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی آموزش و پرورش ایران دوشنبه ۹ بهمن به خبرگزاری مهر گفته بود پس از چند ماه پیگیری مسئولان دولتی میگویند «اعتبار حقوق معلمان تامین شده، اما در خزانه گیر کرده است».
برپایه اعلام مسئولان آموزش و پرورش ۱۰ هزار معلم خرید خدمات در ایران مشغول به کار هستند. این گروه از معلمان بر اساس طرح خرید خدمات از بخش خصوصی و به منظور تامین نیروی انسانی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته به کار گرفته شدهاند.
معلمان معترض با اشاره به طرح خرید خدمات آموزشی در دولت که زیر نظر آموزش وپرورش اجراشده است می گویند: تمام معلمان حقالتدریس دارای مدرک لیسانس و فوقلیسانس و حتی دکترا هستند و میانگین حقوق آنان 700هزار تومان است که همین حقوق دارای نوسان میباشد.
آنان می گویند: بهترین عملکرد ممکن را معلمان حقالتدریسی داشتند و هر بازرسی که آمده است از عملکرد همکاران راضی بوده است. کیفیت آموزشی فوقالعاده بالا تعداد دانش آموزان ثبت نامی رضایت خانوادهها در مدارس بسیار خوب بوده است تمام ارگانها، آموزشوپرورش از این طرح راضی هستند اما با توجه به حقوق 700هزارتومانی و بیمه 21 روزه و البته معوقاتی که دریافت نکردهایم این بازدهی و عملکرد پایین میآید.
این معلمان در باره وضعیت شغلی خود می گویند: ازلحاظ امنیت شغلی وقتی اعتراضی راجع به حقوق و مزایا میشود بهراحتی میگویند که اگر راضی نیستید از این شغل انصراف دهید.
معلمان خرید خدمات آموزشی معترض می گویند: یکی از مشکلاتی که معلمین حقالتدریسی دارند در حال حاضر چند ماه از سال تحصیلی گذشته است و هنوز قرارداد مشخصی برای و امنیت شغلی بههیچوجه وجود ندارد که از 365 روز سال 169 روز حقوقی در کار نیست و این مشکل بسیار بزرگی است که 6ماه حقوق و بیمهای نداشته باشیم.
معلمان خرید خدمتی طی ماههای گذشته بارها به وضعیت قراردادهای خود اعتراض کردهاند.
وزیر آموزش و پرورش ایران ۱۴ دی سال گذشته با اعلام کمبود ۷۰ هزار معلم در سال تحصیلی آینده، افزایش خرید خدمت از بخش خصوصی را تنها راه این وزراتخانه برای غلبه بر کسری بودجه عنوان کرده بود.