نجمن قلب آمریکا (The American Heart Association) براساس نتایج یک تحقیق علمی هشدار داد که آشامیدن دو نوشیدنی شکردار (مانند نوشابه، شربت و آب میوه) در روز شانس مرگ بر اثر بیماریهای قلبی-عروقی در افراد بالای ۴۵ سال را دو برابر میکند.
این مطالعه بر روی حدود ۱۸ هزار بزرگسال بالای ۴۵ سال در ایالات متحده صورت گرفته است و هدف آن درک این مساله بود که چه رابطهای میان میزان مصرف شکر اضافه و افزایش بیماریهای قلبی-عروقی و مرگ وجود دارد.
وضعیت سلامت شرکتکنندگان در این تحقیق به طور متوسط ۶ سال دنبال شد. میزان شکر مصرفی روزانه این افراد با استفاده از پرسشنامههایی در مورد غذای روزانه آنها به ثبت رسید. همچنین میزان شیرینی موجود در دیگر خوراکیهای مصرفی مانند شیرینیجات، دسر و مربا نیز اندازهگیری شد.
محققان سپس با بررسی دلیل مرگ و میر این افراد که در پروندههای پزشکی آنان درج شده بود دریافتند که مصرف دو نوشیدنی شیرین (در مجموع ۷۰۰ میلیلیتر) در روز خطر مرگ را در افراد بالای ۴۵ سال به دوبرابر افزایش میدهد. سکته قلبی، سکته مغزی و دیابت از مهمترین عواملی هستند که جان این افراد را تهدید میکنند.
قریب به ۱۵ میلیون نفر در دنیا سالانه بر اثر سکته قلبی، سکته مغزی و دیابت جان میبازند. حدود۲۰۰ هزار نفر از این افراد تنها به دلیل مصرف بیش از اندازه نوشیدنیهای شکردار جان خود را از دست میدهند.
euronews