نازنین زاغری – رتکلیف، شهروند بریتانیایی - ایرانی که در زندان اوین تهران زندانی است، به اعتصاب غذایش پایان داده است. این خبر را همسر او، ریچارد رتکلیف، شنبه ۸ تیر (۲۹ ژوئن) در مصاحبه با فرستنده بیبیسی اعلام کرد.
به نوشته بیبیسی انگلیسی به نقل از رتکلیف، همسر او زیر "فشار بسیار زیاد" از سوی سپاه پاسداران بوده تا اعتصابش را بشکند.
نازنین زاغری که در بریتانیا به عنوان مدیر پروژه برای بنیاد تامسون رویترز کار میکرد، اعتصاب غذایش را از ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن) در اعتراض به "بازداشت ناعادلانه" خود آغاز کرده بود.
زاغری در آوریل ۲۰۱۶ در فرودگاه امام خمینی تهران بازداشت شد. او همراه با دخترش به ایران سفر کرده بود تا با خانوادهاش دیدار کند و قصد داشت به محل زندگیاش در بریتانیا بازگردد.
او در ایران به اتهام "همکاری با سازمانهای اطلاعاتی غربی" به پنج سال زندان محکوم شد.
نازنین زاغری، خانواده او، دولت بریتانیا و بنیاد تامسون رویترز که مؤسسهای خیریه و مستقل از تامسون رویترز و خبرگزاری رویترز است، اتهامات مطرح شده را بیاساس خوانده و رد کردهاند.
رتکلیف که همزمان با همسرش، برای حمایت از او و در اعتراض به حبس او در برابر سفارت ایران در لندن دست به اعتصاب غذا و تحصن زده بود گفت که به اعتصاب غذایش خاتمه خواهد داد. او افزود معتقد است که اعتراضی که در روزهای اخیر در لندن صورت گرفت کمک کرد تا وضعیت همسرش بیشتر به اطلاع عموم برسد.
همسر نازنین زاغری همچنین گفت: «موضوع وضعیت ما در ایران بیش از گذشته مطرح شده و این آگاهی وجود دارد که واقعا باید راه حلی برای آن پیدا کرد.»
حرکت اعتراضی ریچارد رتکلیف در برابر سفارت ایران در روزهای اخیر بازتاب گستردهای هم در مطبوعات بینالمللی هم در شبکههای مجازی و رسانههای فارسیزبان خارج از ایران یافت.
صادق خان، شهردار لندن، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر بریتانیا و چنددین تن دیگر از سیاستمداران بریتانیایی در حمایت از حرکت اعتراضی رتکلیف به مقابل سفارت ایران در لندن آمدند و با او به گفتوگو پرداختند.
رتکلیف درباره دستاورد اعتصاب غذا و حرکت اعتراضیاش به بیبیسی گفت که بیش از ۱۰۰ نماینده پارلمان برتیانیا به دیدار او در برابر سفارت آمدند تا با او و همسرش ابراز همبستگی کنند. همچنین رسانهها و افکار عمومی جهان توجه بیشتری به این موضوع کردند.
با آغاز اعتصاب غذای ریچارد رتکلیف سفارت ایران ورقههایی فلزی در برابر سفارت قرار داد که اما به زودی مردم با نوشتن یادداشتهای همبستگی سطح آن را پوشاندند.
دویچه وله / بی بی سی