بی بی سی: آیتالله خامنهای، رهبر ایران امروز صبح در حاشیه دیداری گفته است که "گفته بودم اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند از آن حمایت میکنم" و خطاب به مسئولان در جمهوری اسلامی گفته است که در "حفظ امنیت به وظایف خود عمل کنند" و به مردم نیز توصیه کرده که "با هوشیاری و بصیرت اقدام کرده" و "این بار هم از افرادی که تخریب می کنند فاصله بگیرند".
به گزارش رسانههای ایران، رهبر جمهوری اسلامی در درس خارج فقه خود امروز این سخنان را بیان کرده و افزوده است: "در این کار سررشته ندارم و نظرات کارشناسی نیز متفاوت است اما گفته بودم اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند از آن حمایت میکنم".
به گفته رهبر ایران "سران قوا به پشتوانه کارشناسی یک تصمیمی گرفتند و طبعاً باید اجرا شود یقینا برخی مردم از این تصمیم نگران و ناراحت می شوند یا به ضرر آنهاست".
وی در عین حال اعتراضات صورت گرفته در روزهای اخیر و "تخریب و آتش زدن" را "کار مردم" ندانسته و آن را به "اشرار" منتسب کرد."
آقای خامنهای اعتراضات را به " ضد انقلاب و دشمنان ایران" نسبت داد و گفت که آنان "همیشه از اینگونه تخریبها و ناامنیها حمایت کردهاند که اکنون نیز به همین کار مشغولند".
او گفته: "اینگونه مسائل ناامنی را که میتواند بزرگترین مصیبت هر کشور و جامعه بشود تشدید میکند هیچ انسان عاقل و علاقهمند به کشورش به این کارها دست نمیزند".
آیتالله خامنهای به مسئوالان توصیه کرده تا "هر چه میتوانند دقت و مراقبت کنند تا مشکلات این طرح برای مردم هر چه ممکن است کم شود" و خواستار آن شده که افزایش قیمت بنزین منجر به "افزایش قیمت دیگر کالاها منجر نشود" و "این مراقبت کاملاً لازم است" زیرا "گرانی برای مردم مشکلات زیادی ایجاد میکند".
آقای خامنهای اعتراضات مردم را "مفاسد" دانسته و گفته که این مسئله "هیچ مشکلی را درست نمیکند جز اینکه علاوهی بر هر مشکلی که هست، ناامنی را هم اضافه میکند.
وی در ادامه گفته است: "در این دو شب و یک روزی که از این قضایا گذشته همه مراکز شرارت دنیا علیه ما این کارها را تشویق کردند، از خانواده منحوس خبیث خاندان پهلوی تا مجموعه خبیث و جنایتکار منافقین، اینها دارند مرتباً در فضای مجازی و در جاهای دیگر دارند تشویق میکنند ترغیب میکنند که این شرارتها انجام بگیرد".
رهبر جمهوری اسلامی تاکید میکند کسانی که دست به اعتراضات زدهاند "اشرار" هستند و "این کارها کار مردم معمولی نیست" و میگوید "هیچ کس به این اشرار کمک نکند، هیچ انسان عاقل و شایستهای که به کشور خودش علاقه مند است، به زندگی راحت خودش علاقه مند است، به اینها نباید کمک بکند".
با سه برابر شدن قیمت بنزین در ایران که به شکل ناگهانی در ساعات پایانی روز پنجشنبه، ۲۳ آبان اعلام و از روز جمعه اعمال شد، بسیاری از شهرهای ایران با تجمعات اعتراضای فراوانی روبهرو شدند و درگیریهایی میان معترضان و پلیس گزارش شد.
در سهیمهبندی جدید بنزین که از روز جمعه آغاز شده و قیمت هر لیتر بنزین سهمیهبندی ۱۵۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد ۳ هزار تومان است.
در اعتراضات روز جمعه یک نفر در شهر سیرجان کشته شد و در اعتراضات روز شنبه نیز شماری از معترضان کشته شدند.
همزمان خبرها حاکی از کاهش شدید سرعت یا قطع خدمات اینترنتی در برخی از مناطق ایران است.
منابع محلی به بیبیسی فارسی گفته اند که تعداد کشته شدگان در شهر بهبهان در استان خوزستان به چهار نفر رسیده است.
همچنین یکی از فعالان مدنی کرد نیز به بیبیسی فارسی گفت که یکی از معترضین در شهر مریوان کشته شده است.
از طرفی دیگر خبرگزاری فارس گزارش داده که یکی از ماموران امنیتی در شهر کرمان "با چاقوی یکی از معترضان" مجروح شده است.
در شماری از ویدئوهایی که از اعتراضات روز شنبه منتشر شده معترضان علیه حکومت ایران شعار می دهند. "نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران" و "جمهوری اسلامی، نمی خوایم، نمی خوایم" از جمله این شعارها بود.
در عین حال همچنان گزارشهای بیشتری به دست بیبیسی فارسی رسید که حاکی بود تعداد کشته شدگان بیشتر است. اما امکان تایید مستقل این اخبار هنوز وجود ندارد.
افزایش قیمت بنزین طبق مصوبه شورایی به نام شورای عالی هماهنگی روسای سه قوه صورت گرفته که حسن روحانی، علی لاریجانی و ابراهیم رئیسی در آن عضویت دارند.
شورای عالی هماهنگی قوای سه گانه به دستور آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران شکل گرفته و اختیارات نامحدود و بیسابقهای دارد.
با افزایش قیمت بنزین در ایران این نگرانی وجود دارد که قیمت سایر کالاها و خدمات نیز افزایش پیدا کند اما سازمان تعزیرات گفته است "با افراد خاطی در افزایش غیرقانونی قیمتها برخورد جدی خواهد شد."
مقامهای ایران در توجیه دلیل افزایش قیمت بنزین به تلاش برای کاهش مصرف بنزین در کشور و کاهش آلودگی اشاره میکنند اما منتقدان میگویند دولت تلاش چندانی برای بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی و سرمایهگذاری در این بخش نکرده است.
بی بی سی فارسی