به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مهر ۲۱، ۱۳۹۳

رئیس پارلمان اروپا:

حکم اعدام ریحانه جباری را متوقف کنید
ریحانه جباری از هفت سال پیش تا به امروز به اتهام قتل در زندان به‌سر می‌برد

مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا و عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان، با ارسال نامه‌ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، خواهان توقف اجرای حکم اعدام ریحانه جباری شد و گفت اروپا با مجازات اعدام مخالف است.

به گزارش جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، مارتین شولتز در این نامه که به تاریخ ۸ اکتبر ۲۰۱۴ (۱۶ مهر ۱۳۹۳) نوشته شده، گفته است: «بنا به اطلاعاتی که دریافت کرده‌ام، خانم جباری در خطر اعدام قرار دارد، با وجود این‌که مدارکی نشان می‌دهند او در جریان رسیدگی به اتهام که منجر به محکومیت او شد از محاکمه عادلانه‌ای برخوردار نبوده است.»
رئیس پارلمان اروپا با بیان این‌که لغو مجازات اعدام در سراسر جهان از اهداف اصلی اتحادیه‏ اروپا است، افزود: «مجازات اعدام غیرانسانی است و مشخص شده که اثر بازدارندگی از ارتکاب جرم ندارد. اتحادیه‏ اروپا الغای این مجازات را برای محافظت از کرامت انسانی و توسعه روزافزون حقوق بشر ضروری می‌داند.»
وی از علی لاریجانی خواست تمام اقدامات لازم را برای تضمین اعاده دادرسی عادلانه برای ریحانه جباری بر اساس موازین مسلم جهانی و بدون توسل به مجازات اعدام انجام دهد.
مارتین شولتز همچنین خواهان اطلاعات به‌روز درباره وضعیت حقوقی پرونده ریحانه جباری و رفتار انسانی با او در زندان بر اساس موازین بین‌المللی شد.
مارتین شولتز: مجازات اعدام غیرانسانی است و مشخص شده که اثر بازدارندگی از ارتکاب جرم ندارد.
مارتین شولتز: مجازات اعدام غیرانسانی است و مشخص شده که اثر بازدارندگی از ارتکاب جرم ندارد
بخش سیاست خارجی اتحادیه‏ اروپا پیش از این نیز در تاریخ ۳ اکتبر بیانیه‌ای درباره خطر اعدام ریحانه جباری صادر کرده و از مقامات ایران خواستار پرهیز از اعدام او شده بود.
ریحانه جباری، دختر ۲۶ ساله ایرانی، از هفت سال پیش تا به امروز به اتهام قتل در زندان به‌سر می‌برد. ریحانه در ۱۹ سالگی مرتکب قتل شد و در فروردین ۱۳۹۳، پس از هفت سال حضور در زندان، به‌ جرم قتل مرتضی عبدالعلی سربندی، ۴۷ ساله، به قصاص محکوم شد.
غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری تهران دو روز پیش اعلام کرد پرونده ریحانه جباری در «مرحله مصالحه است».
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران نیز یک هفته پیش درباره آخرین وضعیت پرونده ریحانه جباری گفت: «قصاص از قوانین مسلم اسلام و یک حق شخصی برای اولیای دم است. اگر اولیای دم تقاضای قصاص نکنند اصلا با این عنوان پرونده بررسی نمی‌شود ولی اگر درخواست و بررسی شد و جرم قاتل هم عمدی تشخیص داده شد و بعد هم با مذاکراتی که صورت می‌گیرد رضایت حاصل نشد طبیعی است حکم باید اجرا شود.»
اژه‌ای افزود که در پرونده ریحانه جباری برای چندین بار وقت داده شده است و آخرین وقتی هم که داده شده ۱۰ روز است که اگر در این مدت رضایت حاصل نشود حکم اجرا می‌شود.
رادیو زمانه