سنای آمریکا به اتفاق آرا با تمدید ده سالۀ مجازات های یکجانبۀ این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران موافقت کرد.
این تدبیر که پیشتر به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسیده بود بدون هیچ مخالفتی در سنای آمریکا و با رأی ۹۹ سناتور احزاب دموکرات و جمهوری خواه به تصویب رسید. به گفتۀ مقامات آگاه، باراک اوباما مصوبۀ کنگرۀ این کشور را تأئید خواهد کرد، هر چند دولت ایران این مصوبه را خلاف توافق اتمی (برجام) دانسته و از رییس جمهوری آمریکا خواسته است که با استفاده از اختیارات اش آن را وتو کند.
یکی از مقامات کاخ سفید در واکنش به مصوبۀ سنای آمریکا گفته است : "اگر چه ما تمدید مجازات ها را ضروری نمی دانیم، اما، گمان نیز نمی کنیم که این مصوبه ناقض توافق اتمی (با ایران) باشد."
دو سناتور دموکرات آمریکایی، دیان فاینشتین و تیم کین، گفته اند که مصوبۀ سنا خلاف توافق اتمی با ایران نیست. به گفتۀ آنان، هر چند باراک اوباما در چارچوب توافق اتمی با ایران (برجام) شماری از تحریم ها علیه این کشور را لغو کرده است، اما، تمدید ده سالۀ تحریم های یکجانبۀ آمریکا اجازه می دهد که مجازات های لغو شده علیه جمهوری اسلامی فوراً به اجرا گذاشته شوند، در صورتی که تهران توافق اتمی را نقض کند.
در واقع، تمدید ده سالۀ تحریم های یکجانبۀ آمریکا علیه ایران نشان می دهد که واشنگتن قصد دارد توافق اتمی با ایران بدون کمترین امکان سرپیچی از سوی تهران به اجرا گذاشته شود. مصوبۀ کنگرۀ آمریکا نظام بانکی، صنایع نفتی و دفاعی ایران را نشانه می گیرد.
"کریس کانس"، یک سناتور دیگر حزب دموکرات آمریکا گفته است که مصوبۀ سنای آمریکا مخالفت روسیه، چین، فرانسه، انگلستان و آلمان را برنانگیخته است.
رادیو فرانسه