مبارزه با فساد باید از دفتر رهبر آغاز شود
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده مجلس شورای اسلامی، میگوید فساد به اندازهای در ساختار ایران گسترده شده که بعید است قانون بتواند با آن مقابله کند و خوب است مبارزه با فساد ابتدا از «دفتر» رهبر جمهوری اسلامی آغاز شود.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده رشت در مجلس، این اظهارات را در گفتوگو با وبسایت «رویداد ۲۴»
بیان کرده است.
آقای ایمنآبادی گفته که «فساد در ساختار کشور دامنهدار شده و جا خوش کرده و من هیچ امیدی ندارم که این قانون بتواند جلوی این حجم فساد را بگیرد».
وی افزوده است: از آن رو به توان مقابله قانونی با این حجم از فساد در ایران بدبین است که در «تشکیلات» حضور دارد و «این اتفاقات ناخوشایند را از نزدیک» میبیند.
این نماینده بدون اشاره به جزئیات بیشتر٬ هشدار داده که «اگر روزی انقلاب ما با مشکل روبرو شود بدانید به خاطر همین فسادهای گسترده است».
ایمنآبادی همچنین پیشنهاد کرده که «مبارزه با فساد از دفتر خود رهبری شروع شود».
به گفته وی٬ «اگر این اتفاق بیافتد و سپس در قوه قضائیه با فساد مبارزه شود و پس از آن قوه مجریه به پالایش فساد در درون خود بپردازد حداقل دستاوردی که از آن حاصل میشود اعتمادسازی در جامعه است».
این نماینده٬ علاوه بر فساد مالی٬ به وجود «فساد گسترده اخلاقی» در ایران هم اشاره کرده و افزوده که «متاسفانه امروز افراد خیلی واضح و روشن سفارش یکدیگر را به مسئولین میکنند و ابایی هم از این موضوع ندارند».
وی در ادامه این گفتوگو خواستار «بیطرفی» قوه قضائیه در بررسی پروندههای فساد و برخورد بدون «مسامحه» با خاطیان شده است.
این برای نخستینبار نیست که یک نماینده مجلس از حجم گسترده فساد در ساختار جمهوری اسلامی سخن میگوید.
احمد توکلی٬ نماینده پیشین مجلس٬ نخستین کسی بود که از «سیستماتیک» شدن فساد در جمهوری اسلامی سخن گفته و افزوده بود که «نهادهای مسئول مبارزه با فساد {نیز} خود به درجاتی از فساد مبتلا شدهاند».
آقای توکلی به صراحت هشدار داده که اگر با فساد مبارزه نشود٬ جمهوری اسلامی٬ «ساقط» خواهد شد.
ایمنآبادی که عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی است٬ سال گذشته نیز گفته بود که برخی دستگاههای دولتی در ایران از نظارت و حسابرسی این دیوان بر فعالیتهای خود «فرار» میکنند و برخی نهادها به هیچ کس پاسخگو نیستند.
اظهارات وی در حالی بیان شده که از نبود یا ضعف نظارت بر فعالیت بسیاری از دستگاههای حاکمیتی و دولتی در ایران به عنوان یکی از مهمترین عوامل افزایش فساد در جمهوری اسلامی نام برده میشود.
مصطفی تاجزاده٬ فعال سیاسی اصلاحطلب نیز به تازگی در نامه سرگشادهای به احمد توکلی، فعال سیاسی اصولگرا نوشته که رهبر جمهوری اسلامی فقط در نظر و سخنرانی «پرچمدار مبارزه با فساد» است.
به باور تاجزاده٬ آیتالله علی خامنهای و منصوبانش در عمل٬ یا «خود آلوده فساد شدهاند مانند قوه قضائیه»، «یا غیرمستقیم در گسترش فساد نقش ایفا کرده و میکنند؛ مانند سپاه با ورود گسترده در امور اقتصادی».
وی در نامهاش که روز ۲۷ اسفند منتشر شد٬ همچنین نوشته بود: «برخورد جناحی رهبری و منصوبانش با فساد، که یکی را باید کش داد و دیگری را باید درز گرفت، دامنه فساد را گسترش داده است».
هشدارها نسبت به گسترش فساد و نهادینهشدن آن در ساختار جمهوری اسلامی در حالی بیان میشود که بر اساس اعلام سازمان شفافیت بینالملل٬ ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی با ۲۹ امتیاز در رتبه ۱۳۱ کشورهای فاسد قرار داشت.
این در حالی است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه در بیانیهای٬ «کارنامه» جمهوری اسلامی در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب را «درخشان» توصیف کرده بود.
رادیو فردا