انتخاب هویت، حجاب و بی حجابی حق زنان است، من روسری از سر خود بر می دارم.
حقیقت جو در یادداشتی تلگرامی به همراه عکسی که موهای خود را پوشش نداده، با بیان این نظر که «حق انتخاب پوشش حق مسلم زنان است»، برخورد با «زنان ناباور به پوشش اسلامی» را محکوم به شکست خوانده و نوشته است: «نافرمانی مدنی و مسالمت آمیز زنان علیه حجاب اجباری بیش از پیش ضرورت تجدید نظر در قانون مجازات پوشش اجباری را نشان میدهد».
حق انتخاب پوشش حق مسلم زنان است. تحقیر٬ شلاق و زندان زنان ناباور به پوشش اسلامی محکوم به شکست است و نافرمانی مدنی و مسالمت آمیز زنان علیه حجاب اجباری بیش از پیش ضرورت تجدید نظر در قانون مجازات پوشش اجباری را نشان می دهد.
من٬ فاطمه حقیقت جو٬ اعلام می کنم در حمایت از حق انتخاب زنان و در محکومیت هر گونه خشونت و زندان علیه زنانی که مخالف حجاب اجباری هستند که با نا فرمانی مدنی و تحمل هزینه های سنگین درصدد رساندن صدای خود به مردم و مسوولان کشور هستند٬ روسری از سر خود بر می دارم.
من٬ فاطمه حقیقت جو٬ اعلام می کنم در حمایت از حق انتخاب زنان و در محکومیت هر گونه خشونت و زندان علیه زنانی که مخالف حجاب اجباری هستند که با نا فرمانی مدنی و تحمل هزینه های سنگین درصدد رساندن صدای خود به مردم و مسوولان کشور هستند٬ روسری از سر خود بر می دارم.
من مسلمانم و از سال ۱۳۸۴ که به آمریکا مهاجرت کرده ام به انتخاب شخصی خودم با روسری در محل کارم، میهمانی ها و گردهمایی ها حاضر شده ام٬ اما همواره مخالف اجبار حجاب می باشم. حق انتخاب پوشش٬ حق مسلم زنان است- خواه حجاب ضروری دین باشد٬ خواه نباشد. حتی اگر فرد مسلمان به این جمع بندی برسد که حجاب ضروری دین است٬ حق تحمیل باور خود را بر کسانی که با او هم نظر نیستند٬ ندارد.
حقیقت جو با اشاره به نگاههای متفاوتی که به حجاب در اسلام وجود دارد اشاره کرده و نوشته است که گویی برخی «موظفند به زور زنان را به بهشت هدایت نمایند».
وی ابراز عقیده کرده است: «بعضی حجاب را مساوی عفاف تلقی میکنند و بی حجابی را بی عفتی میدانند. در حالیکه حفظ عفاف لزوما مستلزم رعایت حجاب شرعی نیست. یک زن میتواند محجبه اما غیر عفیف باشد و یک زن بی حجاب اما با عفت باشد. همچنین عفاف مختص زنان نیست. تمامی اعضای یک جامعهی سالم زن و مرد باید دارای عفاف باشند».
این نمایندهی مجلس ششم مجلس شورای اسلامی، با بیان این نظر که «حجاب در ایران بشدت سیاسی و جامعه را بیش از پیش دو قطبی نموده است»، ضمن انتقاد به اجبار در حجاب، به دورهی رضا شاه در کشف حجاب اجباری اشاره کرد و در نقد آن نوشت: «از یکسو کسانی با حکم حکومتی، چماق، تحقیر و توهین حجاب از سر زنان برکشیدند. بعد از گذشت ۸ دهه، عده ای هنوز به حکم حکومتی رضا شاه افتخار میکنند و حجاب را سمبل عقب افتادگی، و نه سنت تلقی میکنند و گرچه دم از آزادی و دموکراسی میزنند، تحمل حق انتخاب یک زن محجبه را ندارند و برخورد تحقیر آمیز و توهین آمیز با زنان محجبه میکنند».
عضو فراکسیون اصلاح طلبان مجلس ششم، همچنین نوشته است: «من از زمانی که نماینده مجلس بودم گرچه باورمند به حجاب بودم، از حق زنان برای انتخاب پوشش دفاع نمودم و در مصاحبههای مکرر بر این حق تاکید کردم. الان نیز به عنوان یک زن ایرانی مسلمان و مومن از حق انتخاب پوشش زنان دفاع میکنم».
حقیقت جو در بخشی دیگر از این یادداشت نوشت: «از خواهران و برادران نماینده مجلس درخواست میکنم که شجاعت و تدبیر نشان داده و در پاسخ به تقاضاهای قشر وسیعی از جامعه، قانون مجازات اسلامی در خصوص بی حجابی را اصلاح نمایند».
خانم حقیقت جو که مقیم آمریکاست، تابستان سال گذشته گفته بود که پس از سیزده سال زندگی مشترک طلاق گرفته «و الان بدون اینکه رسماً با کسی ازدواج کرده باشم با یک آقایی دارم زندگی میکنم و بیشتر در واقع میخواهم ببینم که ما به درد هم میخوریم یا نمیخوریم». [لینک]
گویا / بالاترین
گویا / بالاترین