به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، آبان ۲۰، ۱۳۹۸

اعضای جبهه ملی ایران در شصت‌وپنجمین سال شهادت دکتر فاطمی آرامگاه وی را گلباران کردند.

دیروز در غروب ۱۹ آبان ۱۳۹۸ مصادف با شصت‌وپنجمین سالگرد شهادت دکتر حسین فاطمی، اعضای شورای مرکزی، مسئول و اعضای سازمان‌های جبهه ملی ایران و دیگر هواخواهان جریان‌های ملی، با حضور در آرامستان ابن‌باویه یاد و نام شهید راه وطن «دکتر حسین فاطمی» و همچنین خواهر دلاور وی بانو سلطنت فاطمی را گرامی داشتند.


در این آیین نکوداشت، ضمن گلباران کردن آرامگاه شهید حسین و سلطنت فاطمی، نخست دکتر حسین مجتهدی، پژوهشگر و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران، درباره ماندگاری دکتر فاطمی سخن گفت و یادآور شد: چرا ما باید با گذشت ۶۵ سال اکنون از شهید دکتر حسین فاطمی تجلیل کنیم و یاد او را گرامی بداریم! زیرا هر دو خصیصه مبارزه با استبداد و استعمار را با هم داشت و همواره از دایره اخلاق سیاسی، مسالمت‌جویی و دموکرات‌منشی بیرون نمی‌رفت.

وی در ادامه گفت:‌ شهید فاطمی نسبت به اصل استقلال، آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی حساس بود، همان نکاتی که در نهضت ملی ایران به رهبری دکتر مصدق جزء اساس فکری نهضت ملی بوده است. از قضا این موارد، اصولی است که ما همواره بدان نیازمندیم.
مجتهدی در پایان افزود: دکتر فاطمی سه دشمن داخلی و خارجی داشت. دربار، قدرت‌های خارجی و فداییان اسلام که متأسفانه اکنون در قدرت حاکمه هضم شدند و کسی که او را در ۲۶ بهمن ۱۳۳۰ ترور کرد، همچنان به آن ترور افتخار میکند!

در ادامه دکتر حسین موسویان رییس شورای مرکزی جبهه ملی ایران با «به نام خدا، به نام ایران و به نام آزادی» سخن خود را آغاز کرد. او که از این گفتار بغض خود را نتوانست پنهان کند گفت: همواره از من می‌پرسند که چرا با این گفتار سخن خود را آغاز می‌کنی؟ اینجا در کنار آرامگاه این قهرمان ملی باید بگویم؛ شهید فاطمی در نخستین شماره باختر امروز به نام خدا، به نام ایران و به نام آزادی گفتار نشریه باختر امروز را آغاز کرد.

دکتر موسویان در ادامه یادآور شد: دکتر فاطمی در سنین کم و در نوجوانی، مهمترین ابزار برای مبارزه دموکراتیک خود را روزنامه می‌دانست. ابتدا در سن ۱۶ سالگی با روزنامه باختر آغاز کرد. صحنه مبارزه خود را در رسانه و نشریه می‌جست.
او پیشنهاد دهنده تشکیلات جبهه ملی ایران دکتر فاطمی خواند و گفت: فاطمی یکی از قهرمانان نابغه تاریخ ماست. او یکی از روشهای مهم برای مبارزه را تشکیل و شرکت در تشکیلات و سازمانهای سیاسی میدانست. او با پیشنهاد جبهه ملی ایران برای مبارزه در راه ملی شدن صنعت نفت، تاریخ ما را به خود مدیون کرد. ضمن اینکه نه تنها پایه‌گذار آن، که پیشنهاد دهنده عنوان جبهه ملی ایران بود.

در خاتمه دکتر موسویان بزرگترین خدمت شهید دکتر فاطمی را پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت دانست و افزود: نه تنها پیشنهاد دهنده جبهه ملی ایران، که در بزنگاه مهم تاریخ، طرح پیشنهاد ملی شدن صنعت نفت ایران را در جبهه ملی ایران مطرح و به تصویب رساند.

پس از سخنرانی دکتر موسویان، حاضرین ضمن درود به روان پاک دکتر فاطمی، سرود حماسی ملی ایران را همخوانی کردند و در پایان با حضور در آرامگاه بانو سلطنت فاطمی که در جوار مزار برادرش دکتر حسین فاطمی قرار داشت، یاد دلاوری‌های این بانوی آزاده را گرامی داشتند.