بنا بر گزارش رویترز، گزارشگران این خبرگزاری نیز روز یکشنبه کشتی «ژیبک ژولی» را مشاهده کردهاند که در یک کیلومتری ساحل و در خارج از بندر کاراسو لنگر انداخته و نشانی از خدمه کشتی در عرشه آن نیست.
واسیل بودنار، سفیر اوکراین در ترکیه، روز یکشنبه ۳ ژوئیه در مصاحبهای با تلویزیون دولتی این کشور گفت: «ما همکاری کاملی با یکدیگر [ترکیه] داریم. این کشتی اکنون در ورودی بندر متوقف شده و مقامات گمرک ترکیه آن را توقیف کردهاند.»
اوکراین میگوید روسیه با تسخیر هر منطقهای در این کشور غلات آنجا را میدزدد.
بودنار گفت که سرنوشت این کشتی در جلسهای که بازرسان روز دوشنبه خواهند داشت مشخص میشود و اوکراین امیدوار است که این محموله غلات را مصادره کند.
اوکراین میگوید روسیه با تسخیر هر منطقهای در این کشور، غلات آنجا را میدزدد و بخشی از آن را نیز برای فروش به ترکیه فرستاده است؛ روسیه اما این اتهام اوکراین را رد میکند.
تلاشهای بینالمللی برای افزایش صادرات غلات اوکراین شدت مییابد
روسیه و اوکراین هر دو از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان غلات در جهان هستند. به گزارش فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) روسیه در سال گذشته میلادی بیش از ۳۷ میلیون تن گندم به کشورهای جهان صادر کرده است؛ صادرات گندم اوکراین نیز در این سال ۱۸ میلیون تن اعلام شده است.
نگرانی از تبعات منفی جنگ اوکراین بر روند تامین مواد غذایی برای دیگر کشورها بویژه کشورهای کمتر توسعه یافته، باعث افزایش جهانی قیمت گندم، روغن آفتابگردان و نهادههای دامی از هم اکنون شده است.
بر اساس برخی از گزارشها، به علت ناامنی ناشی از جنگ بیش از ۲۰ درصد تولید گندم اوکراین قابل برداشت و عرضه در بازار نیست.
یورونیوز