به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، بهمن ۳۰، ۱۴۰۲

حمله سایبری آمریکا به دو کشتی جاسوسی ایران

  

پنتاگون تایید کرد که ایالات متحده در اوایل ماه جاری به عنوان بخشی از پاسخ چندجانبه به کشته شدن سه سرباز خود توسط نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی، به دو کشتی نظامی ایران حمله سایبری کرده است.

یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود در همین زمینه به صدای آمریکا گفت که کشتی جاسوسی «بهشاد» و ناوچه «ساویز» شناورهایی هستند که مورد هدف سایبری ایالات متحده قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری ان‌بی‌سی اولین بار روز پنجشنبه از حمله به کشتی جاسوسی ایران «بهشاد» خبر داد، اما به حمله سایبری به ناوچه «ساویز» اشاره‌ای نکرد.

آمریکا معتقد است که کشتی نظامی «بهشاد» و ناوچه «ساویز» مشخصات و اطلاعات کشتی‌های عبوری از دریای سرخ و خلیج عدن را برای هدف‌گیری در اختیار حوثی‌ها قرار می‌دادند و هدف از حمله سایبری به آنها جلوگیری از به اشتراک گذاشتن اطلاعات هدف‌گیری با شورشیان حوثی و حفظ امنیت کشتی‌های تجاری در مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی بوده است.

بر اساس داده‌های ردیابی، کشتی جاسوسی بهشاد، از دی‌ماه امسال حوالی بندر جیبوتی، نزدیک پایگاه نظامی چین مستقر شده است. تحلیلگران نظامی می‌گویند ممکن است حکومت ایران این کشتی را به نزدیکی پایگاه چین منتقل کرده باشد تا نیروهای دریایی آمریکا را از تلاش برای حمله فیزیکی یا توقیف آن منصرف کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید اواسط بهمن ماه، از اقدامات تلافی‌جویانه «غیرقابل مشاهده» برای ارسال پیام هشدار به جمهوری اسلامی خبر داده بود.

سرلشکر پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، از اظهار نظر در مورد این حمله که مقامات گفتند بیش از یک هفته پیش رخ داده، خودداری کرد.

مقامات آمریکایی به طور معمول عملیات مخفیانه، از جمله حملات سایبری را فاش نمی‌کنند.

علاوه بر حملات سایبری، آمریکا ۱۶ بهمن به نیروهای نیابتی مورد حمایت حکومت ایران در هفت مکان در سوریه و عراق حمله کرد و یک روز بعد، نیروهای آمریکایی و متحدانش دهها موضع متعلق به حوثی‌ها در یمن را هدف قرار دادند.

به گفته پنتاگون، از نیمه بهمن‌ ماه تاکنون هیچ حمله‌ای به نیروهای آمریکایی در عراق، سوریه یا اردن صورت نگرفته است.

صدای آمریکا