به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، آبان ۰۹، ۱۳۹۶

سرلشکر محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران:

 با بازگشت تحریم‌ها خروج ایران از برجام قطعی است
سرلشکر محمدحسین باقری
به گفته بلندپایه‌ترین مقام نظامی ایران، در صورت بازگشت تحریم‌ها "با نام‌های دیگر" خروج ایران از برجام قطعی خواهد بود.
وزیر خارجه ایران پیشتر برجام را سندی "محکم" خوانده و خروج از آن را تنها "یکی از گزینه‌ها" دانسته بود.
سرلشکر محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، روز دوشنبه (۸ آبان/ ۳۰ اکتبر) در جریان همایش ملی سازمان پدافند غیرعامل، از جمله با اشاره به جنگ ۸ ساله ایران و عراق گفت، ایران باید برخلاف آن دوران "از قبل برای همه تهدیدات برنامه" داشته باشد.

باقری افزود: «ما نباید مانند دوران هشت سال دفاع مقدس غافلگیر شویم، بلکه باید با توجه به عملکرد و آگاهی موجود در کشور به موقع در برابر تهدیدات تصمیم درست بگیریم».
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ادامه با اشاره به اینکه "هیچ‌یک از تصمیمات در مورد جنوب غرب آسیا بدون در نظر گرفتن نقش جمهوری اسلامی میسر نیست"، تشکیل گروه‌های تروریستی مانند داعش و النصره را کار "دشمنان" ایران خواند که به گفته او: «می‌خواهند محور مقاومت را نابود کنند و مرزهای ام‌القرای ما را به نابودی بکشانند».

"دشمن مفیدتر" برای جمهوری اسلامی
سرلشکر باقری پس از اشاره به همه‌پرسی استقلال کردستان عراق به عنوان "توطئه"‌ای برای "تجزیه کشورهای اسلامی" که "در نطفه خفه شد"، به راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران نیز پرداخت. او با اشاره تلویحی به دونالد ترامپ، "این دشمن" را به دلیل "صراحت لهجه"‌اش در قبال ایران، برای جمهوری اسلامی "بهتر و مفیدتر" دانست.

بلندپایه‌ترین مقام نظامی جمهوری اسلامی همچنین ضمن اشاره به اینکه در فهرست تحریم‌های پیش‌بینی‌شده‌ی آمریکا علیه ایران "طیفی از عملیات و قوانین و تهدیدها" وجود دارد، گفت: «اگر تحریم ها برگردد خروج ایران از برجام قطعی است».

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ۲۲ مهرماه با تأکید بر متعهد بودن آمریکا به رفع تحریم‌ها، خروج جمهوری اسلامی از برجام را، در صورت بازگشت تحریم‌ها، تنها "یکی از گزینه‌ها" خوانده بود. او در عین حال افزوده بود که ایران "شرایطی" را فراهم کرده که در صورت تصمیم به خروج از برجام، می‌تواند "بهتر از قبل و پیشرفته‌تر از آن برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای" خود را ادامه می‌دهد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز خروج آمریکا از برجام را "ضربه به امنیت و ثبات منطقه و جهان" دانسته و از اتحادیه اروپا خواسته است، جلوی این اقدام احتمالی بایستد. او بارها تأکید کرده است که ایران آغازگر نقض توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی نخواهد بود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز روز ۲۶ مهرماه گفته بود: «تا طرف مقابل برجام را پاره نکند ما آن را پاره نمی‌کنیم، اما اگر او برجام را پاره کرد ما آن را ریزریز می‌کنیم».

"دشمن‌شناسی و تهدیدشناسی"
سرلشکر محمد باقری در بخش دیگری از سخنان‌اش مدعی شد که آمریکا "توان مقابله نظامی" با ایران را ندارد، وگرنه در اقدام نظامی "درنگ" نمی‌کرد. او سپس نتیجه گرفته است که «هزینه‌ی تهدید و جنگ نظامی با ما برای آنها زیاد است، پس سراغ تهدیدهای دیگر می‌رود. به سراغ حمله به اتصالات شبکه‌های اطلاعاتی ما می‌‌رود، اطلاعاتی که مهم هستند، ویروس و بدافزار وارد سیستم اطلاعاتی می‌کند، اینجا نقش پدافند غیرعامل مهم است».

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در ادامه مسئولیت سازمان پدافند غیرعامل را "دشمن‌شناسی، تهدیدشناسی و الزامات دیگر برای مصون‌سازی کشور" با همکاری نهادهای اجرایی عنوان کرد.

محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز اواسط مهرماه گفته بود که ایران اجرای تحریم‌های جدید آمریکا را خروج ایالات متحده از برجام تلقی خواهد کرد. او هم‌زمان تهدید کرده بود که در صورت اجرایی شدن قانون تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی، آمریکا باید پایگاه‌های خود را تا شعاع ۲ هزار کیلومتری ایران برچیند.

فرمانده کل سپاه از این هم فراتر رفته و آمریکا را تهدید به مقابله‌ای همانند مقابله با داعش کرده بود. جعفری همچنین از "هماهنگی خوب" میان سپاه و وزیر خارجه ایران "در اعلام مواضع در برابر دشمنان و دشمنی‌های دشمنان علیه ایران اسلامی" خبر داده و گفته بود که تنها "نوع گویش و بیان" آنها با یکدیگر متفاوت است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران را اعلام کرد و ضمن تأیید نکردن پایبندی ایران به توافق هسته‌ای، راه را برای افزودن سپاه پاسداران به فهرست تحریم‌های ایالات متحده گشود. سپس وزارت خزانه‌داری آمریکا سپاه را به فهرست تحریم‌های خود افزود. ترامپ ایران را به دلیل "حمایت از تروریسم"، "بی‌ثبات کردن منطقه" و توسعه برنامه موشک‌های بالستیک خود، ناقض "روح برجام" می‌داند.

روز پنجشنبه گذشته نیز مجلس نمایندگان آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه برنامه موشکی ایران تصویب کرد. این طرح شرکت‌ها و اشخاصی را که به برنامه موشک‌های بالستیک ایران کمک کنند، هدف تحریم‌های خود قرار می‌دهد.

از نظر مقام‌های آمریکایی، جمهوری اسلامی نیازی به موشک‌های قاره‌پیما ندارد و تلاش در جهت توسعه این موشک‌ها تنها می‌تواند امنیت منطقه را به خطر بیندازد. ایران اما برنامه موشک‌های بالستیک را در چارچوب سیاست‌های "دفاعی" خود مطرح می‌کند.

دویچه وله