به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مرداد ۰۸، ۱۳۹۷

پافشاری وکلا بر پیگیری شکایت از قاضی صادرکننده حکم فیلترینگ تلگرام

به گزارش «پارسینه»، آزیتا پولادوند، وکیل پایه یک دادگستری و یکی از اعضای گروه وکلای معترض به فیلترینگ تلگرام روز چهارشنبه ۳ مرداد در گفتگو با یورونیوز گفت: «با وجود آن که قاضی پرونده برای بازپرس صادر کننده حکم فیلترینگ قرار منع تعقیب صادر کرده است، وکلای شاکی قصد دارند این موضوع را پی‌گیری کنند.»


تلگرام که یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های پیام‌رسان مجازی در ایران است در تاریخ دهم اردیبهشت ۹۷ به دستور بیژن قاسم‌زاده، بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران در سراسر کشور مسدود شد و حتی دسترسی به فیلترشکن‌ها هم محدود گردید. پس از آن در چند نوبت اخبار و شایعاتی در مورد احتمال رفع فیلتر و بازگشایی تلگرام منتشر شد که هر بار با تکذیب مقام‌های قضایی روبرو شد.

عبدالصمد خرم‌آبادی، معاون قضایی دادستان کل و دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه ایران بالاخره آب پاکی را روی دست همه ریخت و ضمن «شایعه» خواندن رفع فیلتر تلگرام اعلام کرد که این پیام‌رسان «هرگز» رفع فیلتر نخواهد شد.

پیش از انتشار سخنان خرم‌آبادی، قاضی پرونده شاکیان علیه بازپرس صادرکننده حکم فیلتر تلگرام، این شکایت را وارد ندانسته و برای آقای قاسم‌زاده قرار منع تعقیب صادر کرده بود. موضوع اتهام انتسابی شاکیان به قاسم‌زاده، «سلب آزادی شخصی افراد» از طریق قطع دسترسی آنان به شبکه تلگرام بوده است.

آزیتا پولادوند ضمن انتقاد از اظهار نظر خرم‌آبادی گفت که وکلا به اعتراض خود در این زمینه ادامه خواهند داد. وی افزود: «قاضی به بهانه اصل استقلال قضات برای آقای قاسم‌زاده قرار منع تعقیب صادر کرده، در حالی که صدور حکم برای فیلترینگ تلگرام تخلف محسوب می‌شود. ولی ما در چهارچوب قانون همین کشور باز هم به این رأی اعتراض می‌کنیم و به راه خود ادامه می‌دهیم.»

وی همچنین ضمن یادآوری این که شبکه تلگرام در ایران ۴۰ میلیون کاربر دارد گفت: «بسیاری از افراد از طریق کانال‌های تلگرامی به کسب و کار می‌پرداختند و اکنون در صورت نقل مکان به پیام‌رسان سروش کار و مشتری خود را از دست می‌دهند. وزارت ارشاد نیز به برخی از افراد دارای کسب و کار در شبکه تلگرام قول وام بانکی داده بود؛ بنابراین شاکیان این پرونده باید بسیار بیشتر از ما هشت نفر وکیل باشند. مقام‌های قضایی می‌توانند تلگرام هر کسی را که خارج از چهارچوب قانون فعالیت می‌کند مسدود کنند، نه این که همه شهروندان را از حق دسترسی به این شبکه محروم سازند.»

به جز پولادوند، آرش کیخسروی، مریم پازوکی، ابوذر نصرالهی، جواد پارسا، پیام درفشان، سعید دهقان، و محمد مقیمی وکلای دیگری هستند که شکایت‌نامه علیه صادرکننده حکم فیلتر تلگرام را امضا کرده‌اند.

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به شکایت این افراد در تاریخ ۲۰ خرداد گذشته در دادسرای کارکنان دولت برگزار شد. شاکیان عصر یکشنبه ۳۱ تیر با برگزاری یک نشست مطبوعاتی، رسانه‌های ایران را در جریان روند شکایت و اعتراض خود به فیلترینگ تلگرام قرار دادند.

سعید دهقان، یکی دیگر از وکلای شاکی پرونده فیلترینگ در این نشست نیز گفته است که قرار منع تعقیب علیه آقای قاسم‌زاده قطعی نیست، چون این رأی به شکات اعلام نشده است.