تحصیل بدون شهریه و شرکت در کلاس!
سعید مرتضوی
عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و از فعالان اصولگرا یکی دیگر از تخلفات سعید مرتضوی را افشا کرده و گفته است سعید مرتضوی از دانشگاه آزاد رشوه میگرفت و بدون پرداخت شهریه و شرکت در کلاس درس، تحصیل میکرده است!
سلیمی نمین گفته است علت سکوت اصلاحطلبان درباره این تخلف سعید مرتضوی، ارتباط دانشگاه آزاد با اکبر هاشمی رفسنجانی بود.
عباس سلیمی نمین در گفتگو با روزنامه ایران گفته است: «من یک زمانی با فساد قوه قضائیه مقابله کردم و جریان اصلاحطلب رویکرد خوبی نداشت. من با آقای مرتضوی در دوران دادستانی مقابله کردم و هزینههای زیادی دادم. از چندین دادگاه محکومیتهای بالایی هم گرفتم چون میدانستم مرتضوی در دادستانی تهران حضور دارد و فسادی را دنبال میکند که برای کشور خطرناک است. هیچ کدام از روزنامههای اصولگرا و اصلاحطلب با من همراهی نکردند.»
این فعال اصولگرا همچنین افزوده است: «سال ۸۴ نامهای را به آقایهاشمی شاهرودی رئیس وقت قوهقضائیه نوشتم و گفتم که سعید مرتضوی از دانشگاه آزاد رشوه میگیرد و در برابر این رشوه خدمات ویژهای به آنها میدهد. آقای شاهرودی جواب داد که بله ما تذکر دادهایم. یعنی چی؟ یعنی ما این را پذیرفتهایم.»
سلیمی نمین توضیح داده «سعید مرتضوی بدون اینکه به دانشگاه آزاد شهریه بدهد، ثبت نام کرد. در کلاسهای دانشگاه هم شرکت نمیکرد. در دانشگاه آزاد هم استخدام شد که محل تأمل بود. فسادهای زیادی به نفع دانشگاه آزاد میکرد. چون دانشگاه آزاد با آقای هاشمی ارتباط داشت یک اصلاحطلب هم به میدان نیامد. من نامه خودم و جواب آقای شاهرودی را برای روزنامههای مختلف فکس کردم اما چاپ نکردند.»
سلیمی نمین گفته است مرتضوی از طریق دانشگاه آزاد رشد کرد و دکترای خود را از آن گرفت و همسر او هم در همانجا استخدام شد.
سلیمی نمین با بیان اینکه برخلاف تأکید علی خامنهای، قوه قضاییه اسامی قضات ناسالم را اعلام نمیکند افزوده است: «ما امروز نسبت به قوه قضائیه باید حساسیت بیشتری داشته باشیم. نه قوهای که ملعبه دست ما باشد. بلکه قوه مقتدر مستقل. وقتی مستقل میگوییم تالی فاسدی دارد. هر قاضیای بنا بر همین امر، هرگونه خواست عمل میکند. این به معنی سوء استفاده از استقلال است.»
این فعال اصولگرا معتقد است باید یک نظارت جدی بر احکام قضایی وجود داشته باشد و اینطور نباشد که هر قاضی بنا بر استدلال خود حکم صادر کند: «این استقلال نیست. خیلیها توان این را ندارند که اعتراض کنند و وکیل بگیرند. البته قوه قضائیه یک روند مثبت دارد که خوب است تقویت شود.»
سعید مرتضوی که از ۱۹ سالگی وارد دانشکده علوم قضایی وارد و از همان سالها به عنوان دادرس در قوه قضاییه مشغول به کار شد، در سن ۲۷ سالگی با حکم اسدالله بادامچیان، از اعضای برجسته حزب مؤتلفه اسلامی، به عنوان قاضی در دادگاه عمومی مشغول به کار شد. مرتضوی پس از مدت کوتاهی به مجتمع قضایی کارکنان دولت و سپس به شعبه ۱۴۱۰ دادگاه مطبوعات رفت.
او سپس به مقام دادستانی تهران، معاون دادستان کل کشور، ریاست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ریاست سازمان تأمین اجتماعی رسید. درباره تخلفات و فساد مالی سعید مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی گزارشهایی منتشر شده است.
سعید مرتضوی در دهه هفتاد و در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی احکام توقیف صدها روزنامه، هفتهنامه و ماهنامه را صادر کرد که موجب بسته شدن فلهای مطبوعات در اواخر دهه ۷۰ خورشیدی شد. او همچنین در صدور حکم بازداشت و حبس برای بسیاری از روزنامهنگاران، نویسندگان و دانشجویان نقش فعال داشته است.
مرتضوی که متهم ردیف اول در پرونده قتل زهرا کاظمی، روزنامهنگار و عکاس ایرانی- کانادایی در زندان اوین به شمار میرود در ماجرای کهریزک و شکنجه و به قتل رساندن چهار نفر از معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری نیز متهم شناخته و محکوم شد.
سعید مرتضوی در اسفندماه ۹۶ در پرونده رسیدگی به کشتهشدگان کهریزک، به جرم معاونت در قتل محسن روحالامینی به دو سال حبس محکوم شد. وی پس از صدور این حکم خود را به دادگاه معرفی نکرد، همزمان وکیل خانواده محسن روحالامینی اعلام کرد حکم جلب مرتضوی صادر شده است.
در حالی که اواخر فروردینماه خبرهایی درباره ناپدید شدن مرتضوی منتشر شد، خبرگزاری میزان متعلق به قوه قضاییه جمهوری اسلامی دوم اردیبهشتماه سال جاری خبر بازداشت او را در یکی از شهرهای شمال کشور منتشر کرد. حال معلوم نیست آیا سعید مرتضوی بر اساس حکم صادر شده در حال گذراندن دو سال زندان خود است یا با رابطه و رانت در بیرون از زندان بسر میبرد!
کیهان لندن
کیهان لندن