به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



سه‌شنبه، بهمن ۰۴، ۱۴۰۱

اروپا 37 فرد و نهاد عامل سرکوب‌ معترضان از جمله وزیر ورزش ایران را تحریم کرد

 جوزپ بورل: تحریم‌های هماهنگ غرب علیه رژیم ایران نشانه محکوم کردن جمعی سرکوب وحشیانه‌ای است که رژیم جمهوری اسلامی علیه معترضان ضد‌حکومتی در این کشور اعمال می‌کند

اتحادیه اروپا دوشنبه، 3 بهمن، 37 مقام و سازمان ایرانی از جمله وزیر دولت، فرماندهان استانی و شماری از نمایندگان مجلس ایران را به‌دلیل نقش داشتن در سرکوب معترضان ضد‌حکومتی تحریم کرد.

این خبر ساعاتی بعد از نشست خبری جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل که گفته بود تروریستی اعلام کردن سپاه منوط به رای دادگاهی در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهد بود، منتشر شد.

پس از آن و در پی اعمال تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه رژیم ایران، جوزپ بورل طی کنفرانسی خبری اعمال تحریم‌های هماهنگ غرب علیه رژیم ایران را نشانه محکوم کردن جمعی سرکوب وحشیانه‌ای دانست که رژیم جمهوری اسلامی علیه معترضان ضد‌حکومتی در ایران اعمال می‌کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین انجام هر گونه مذاکراتی درباره توافق هسته‌ای با ایران «برجام» را در شرایط کنونی دشوار دانست.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست دوشنبه سوم بهمن‌ماه خود در بروکسل با ممنوعیت سفر و مسدود کردن دارایی‌های حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان ایران موافقت کردند. اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرده که سجادی به‌دلیل نقشی که در ایجاد خفقان و به سکوت واداشتن ورزشکاران ایرانی، از جمله الناز رکابی، صخره‌نوردی که در مسابقه‌ای در سئول بدون حجاب اجباری حاضر شده بود، تحریم شده است.

همچنین، اتحادیه اروپا، نیروهای یگان ویژه انتظامی ایران را نیز به دلیل استفاده از «خشونت بیش از حد و نیروی کشنده علیه معترضان غیرمسلح، از جمله زنان و کودکان و ... با شلیک سلاح‌های خودکار به سوی معترضان» تحت تحریم قرار داد.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر، که مسئول «تعیین و اجرای مدل‌های رفتاری بیش از حد سخت‌گیرانه در جامعه» است، نیز تحریم شده و دارایی‌های آن در خاک اروپا مسدود خواهد شد.

همچنین بر اساس این گزارش، شرکت‌های مرتبط با امنیت سایبری، نرم‌افزارهای جاسوسی، فیلتر شبکه‌های اجتماعی و تولید تجهیزات امنیتی که گفته می‌شود در این سرکوب استفاده می‌شوند نیز مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

سایر اشخاص و سازمان‌های تحریم شده در روز سوم بهمن نیز به شرح زیر هستند:

محمد صالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر،

حسن عسگری، فرماندار سنندج،

حسین مدرس خیابانی استاندار سابق سیستان و بلوچستان،

اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان،

محمداسماعیل کوثری، نماینده مجلس،

مصطفی آقامیرسلیم، نماینده مجلس،

محمدتقی نقدعلی، نماینده مجلس،

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس،

احمد نوروزی، معاون برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیر پرس تی وی،

یوسف پورانواری از مدیران برون مرزی صدا و سیما،

احمد خادم، رئیس قرارگاه کربلای سپاه پاسداران،

محمد نظر عظیمی، فرمانده قرارگاه منطقه‌ای نجف،

عباس نیلفروشان، معاون عملیات سپاه پاسداران،

مسلم معین، مسئول قرارگاه فضای مجازی بسیج،

محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان،

علی اکبر جاویدان، فرمانده نیروی انتظامی استان کرمانشاه

عباس آذرپندار، رئیس شرکت رادیس ویرا تجارت

بر اساس بیانیه اتحادیه اروپا، دارایی‌های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت‌ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان منع شدند.

همچنین اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو این بلوک را نداشته و ورود یا گذر آن‌ها از این کشورها ممنوع است.

این چهارمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا مربوط به نقض حقوق بشر از شروع اعتراضات ضد‌حکومتی کنونی در ایران است که تعداد افراد و نهادهای تحریم شده را به 173 فرد و 31 نهاد افزایش داده است.

در هفته‌های گذشته کارزار گسترده‌ای از سوی ایرانیان خارج از این کشور شکل گرفت که خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران توسط این اتحادیه شده بود. در پی تجمع 12 هزار نفری ایرانیان خارج در شهر استراسبورگ فرانسه و در مقابل پارلمان اروپا، نمایندگان پارلمان اروپا نیز در قطع‌نامه‌ای خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه توسط این اتحادیه شده بودند.

با این‌وجود، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه 3 بهمن اعلام کرد، قراردادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا بدون صدور حکم دادگاه در این زمینه امکان‌پذیر نیست.

بورل گفت، برای قرار دادن سپاه در این لیست، دادگاهی در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید به تروریستی بودن سپاه پاسداران ایران حکم دهد.

العربیه