طبق این گزارش، نیروهای امنیتی در مناطق «بعث، شیرآباد و کریمآباد» تعدادی از جوانان بلوچ را بازداشت کردهاند.
«حالوش» افزوده پس از این اقدام، خانواده بازداشتیها «مقابل کلانتریهای این مناطق تجمع اعتراضی کرده» و خواستار آزادی فرزندان خود شدند.
نیروهای امنیتی در منطقه «بازار مشترک زاهدان» هم شماری از اتباع افغانستان و ازبکستان را بازداشت و بازاریان و مردم این شهر را تهدید کردهاند که نباید به این افراد «سنی مذهب» مغازه اجاره داده و یا از آنها خرید کنند.
بنا به گزارش «حالوش»، نیروهای امنیتی و لباس شخصی «شهروندان بلوچی که مدارک هویتی نداشته و یا همراه نداشته باشند را بازداشت کرده و به همراه اتباع افغانستانی و ازبکستانی به منطقه مرزی» انتقال میدهند.
شانزدهمین جمعه اعتراضی
بهرغم تشدید فضای امنیتی در چند روز گذشته و ایجاد 15 مرکز ایست و بازرسی در شهر زاهدان، جمعه 30 دی، هزاران نفر از مردم این شهر در شانزدهمین «جمعه اعتراضی» به خیابانها آمده و شعارهای ضدحکومتی سر دادند.
در همین رابطه، عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه مسجد مکی زاهدان روز گذشته ضمن تاکید بر لزوم تغییر قانون اساسی جمهوری اسلامی گفت، رهبران 80 و 90 ساله نمیتوانند برای شهروندان جوان قانون تعیین کنند.
امام جمعه مسجد مکی زاهدان با انتقاد از افزایش جو امنیتی استان سیستان و بلوچستان، شرایط امنیتی حاکم را مهمترین عامل «عقبماندگی کشور» دانست.
سیستان و بلوچستان در 15 هفته گذشته شاهد تجمعات اعتراضی شهروندان بلوچ در شهرهای زاهدان، راسک، خاش، پهره (ایرانشهر)، چابهار و سراوان بوده است. این اعتراضات پس از آن شدت گرفت که نیروهای حکومتی، جمعه 8 مهر، با شلیک مستقیم گلوله جنگی بیش از 100 نمازگزار زاهدانی را در اطراف مصلی مکی به قتل رسانده و بیش از 400 نفر دیگر را مجروح کردند.
مولوی عبدالحمید در اظهارات این هفته خود با اشاره به کشتهشدن منصور هرمزی که در جریان واقعه «جمعه خونین» زاهدان مجروح شده بود، گفت که این جوان بدون شناسنامه بعد از گذشت 108 روز و تحمل رنج جراحاتی که بر او وارد شده بود، جان خود را از دست داده است.
عبدالحمید پیشتر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی را مسئول این «جنایت» دانسته و گفته بود: «هیچکسی نمیتواند از این مسئولیت شانه خالی کند.»