به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، شهریور ۰۲، ۱۳۹۸

وزارت اطلاعات دستگیری ۱۴ فعال مدنی در مشهد را تایید کرد

امضاکنندگان نامه درخواست استعفای آیت‌الله خامنه‌ای به 'براندازی' متهم شدند
اداره کل اطلاعات استان خراسان رضوی در اطلاعیه‌ای تایید کرد که ۱۴ فعال مدنی در این استان دستگیر شده‌اند. هم‌زمان معاون سیاسی امنیتی استانداری این استان نیز ارتباط این دستگیری‌ها با نامه تقاضای استعفای خامنه‌ای را رد کرد.

اداره کل اطلاعات استان خراسان رضوی، روز پنج‌شنبه اول شهریور (۲۳ اوت) طی اطلاعیه‌ای دستگیری چندین نفر در این استان را تایید کرد.در این اطلاعیه ادعا شده دستگیرشدگان "به دنبال ایجاد توطئه و آشوب جدید" در کشور بوده‌اند و قصد برپایی تجمعات اعتراضی را داشته‌اند.

در این اطلاعیه آمده است: «این افراد ماموریت داشتند در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی با برقراری ارتباط برنامهریزی شده با نامزدهای منتقد ضمن تند کردن مواضع آنان از فضای باز سیاسی برای ایجاد آشوب و درگیری‌‌های داخلی استفاده کرده و با ایجاد فتنه جدید خطوط القایی دشمنان ملت ایران را به پیش ببرند.»

 روز یک‌شنبه ۲۰ مرداد تعدادی از فعالان مدنی که مقابل دادگستری مشهد تجمع کرده بودند بازداشت شدند. محمد نوری‌زاد، هاشم خواستار و فاطمه سپهری از جمله این بازداشت‌شدگان بودند.

هم‌زمان با اطلاعیه اداره اطلاعات خراسان رضوی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایرنا تعداد بازداشت‌شدگان را ۱۴ نفر اعلام کرد که دو تن از آنها زن هستند. حسن جعفری افزود: «این افراد که ۱۴ نفر هستند پیش از تجمع غیرقانونی خود مقابل ساختمان دادگستری خراسان رضوی برای طراحی و اجرای اهداف خود در مشهد جلسه هماهنگی برگزار کرده بودند.»

جعفری ضمن رد ارتباط دستگیری این افراد با نامه به خامنه‌ای افزود: «رسانه‌های معاند و دشمن نظام جمهوری اسلامی با مظلومنمایی اینگونه مطرح می‌‌‌‌‌کنند که دستگیر شدگان صرفا به دلیل اعتراض و نوشتن نامه‌‌‌‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب دستگیر شده‌‌‌اند اما سوال اینجاست اگر آنها به عنوان مثال به دستگاه قضایی معترض هستند چرا اعتراض خود را در تهران انجام نداده و به مشهد آمدند؟»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

تجمع روز یک‌شنبه ۲۰ مرداد شماری از فعالان مدنی مقابل دادگستری مشهد به دلیل اعتراض به حکم ۱۳ سال زندان برای کمال جعفری یزدی برگزار شده بود. 

جعفری یزدی فعال سیاسی و یکی از ۱۴ امضا کننده نامه‌ای است که در خردادماه امسال به رهبر جمهوری اسلامی نوشته شد و در آن از او خواسته شد از مقام خود استعفا دهد.

دو ماه بعد از نامه‌ای که ۱۴ کنشگر مدنی به آیت‌الله خامنه‌ای نوشتند، ۱۴ نفر از فعالان زن در بیانیه‌ای این خواست را تکرار کردند که خامنه‌ای استعفا دهد و قانون اساسی تغییر کند.

شهلا انتصاری یکی از امضاکنندگان نامه زنان نیز روز پنجشنبه ۳۱ مرداد در باغ شخصی‌اش در شهر رشت از سوی مامورین اداره اطلاعات بازداشت شد. 

 دویچه وله فارسی


امضاکنندگان نامه درخواست استعفای آیت‌الله خامنه‌ای به 'براندازی' متهم شدند
برخی از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای رهبر ایران پس از آن بازداشت شدند که در حمایت از کمال جعفری یزدی مقابل ساختمان دادگستری مشهد تجمع کرده بودند
بی بی سی : اداره کل اطلاعات مشهد و استانداری خراسان رضوی در اظهاراتی مشابه ۱۲ نفر از امضا کنندگان نامه درخواست استعفای آیت‌الله خامنه‌ای را مرتبط با سازمان‌های امنیتی خارجی و "برانداز" دانستند.

بیانیه اداره اطلاعات و بیانیه استانداری خراسان رضوی تاکید کرده‌‎اند که بازداشت امضا کنندگان این نامه ارتباطی با نامه به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران ندارد.

اداره اطلاعات مشهد در بیانیه خود نوشته که دستگیرشدگان اخیر در مشهد از "جریانات ضد انقلاب خارج نشین خط می‌گرفتند" و ماموریت‌شان "طراحی و اجرای توطئه و فتنه جدیدی بوده که این توطئه با حضور عوامل نفوذی کشف و خنثی شد".

برخی امضاکنندگان نامه درخواست استعفای رهبر ایران پس از آن بازداشت شدند که در حمایت از کمال جعفری یزدی یکشنبه ۲۰ مرداد، مقابل ساختمان دادگستری مشهد تجمع کرده بودند. این تجمع با حمله نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و شماری از تجمع‌کنندگان بازداشت شدند.

کمال جعفری یزدی از مجروحان جنگ ایران عراق و از امضا کنندگان بیانیه موسوم به ۱۴ نفر به اتهام "توهین به رهبری" به ۱۳ سال حبس محکوم شد. او اخیرا به علت سکته‌ مغزی در بخش آی‌سی‌یو بستری شده است.

یکی دیگر از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای آیت‌الله خامنه‌ای 'بازداشت شد'
جمعی از امضا کنندگان نامه درخواست استعفای آیت‌الله خامنه‌ای بازداشت شدند
اداره کل اطلاعات مشهد نوشته بازداشت‌شدگان "با تحریک احساسات اقشار مختلف جامعه به ویژه ایثارگران و جانبازان انقلاب اسلامی و تحریک اقوام و مذاهب ضمن برپایی تجمعات اعتراضی قصد داشتند با همکاری رسانه‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای معاند، به تدریج فضای جامعه را ملتهب کنند".

این نهاد همچنین مدعی شده که بازداشتی‌ها "در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی قصد داشتند با برقراری ارتباط برنامه‌ریزی شده با نامزد‌های منتقد فضا را برای ایجاد آشوب و درگیری‌های داخلی" پیش ببرند.

معاون استانداری: هنوز اعتراف نکرده‌اند که قصدشان انتخابات بوده
همزمان با بیانیه اداره کل اطلاعات، حسن جعفری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در گفتگو با ایسنا گفت: "اقدام و طراحی آن‌ها در مرحله بازجویی است و هنوز اعترافی نکردند که هدفشان کاندیدا‌ها و انتخابات بوده است. آن‌ها قصد ایجاد ناامنی داشتند".

این اخبار در حالی منتشر می‌شود که نزدیکان امضاکنندگان نامه می‌گویند آنها به خاطر نامه تحت فشارند.

در موارد قبلی نیز نویسندگان نامه‌های انتقادی به آیت‌الله خامنه‌ای با زندان و فشار نهادهای امنیتی مواجه بوده‌اند.

امضاکنندگان این نامه که تعدادی از فعالان مدنی‌ و سیاسی در داخل ایران هستند، خرداد امسال خواهان استعفای رهبری جمهوری اسلامی و تغییر قانون اساسی ایران شده بودند.

اما به عقیده معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان رضوی "افرادی که هفته گذشته در مشهد دستگیر شدند با خارج کشور مرتبط بوده و قصد براندازی داشتند و دستگیری آنها هیچ ارتباطی با نامه آنان به رهبری ندارد".

نویسندگان نامه پس از انتشار آن احضار شده بودند.


محمد نوری‌زاد، محمد ملکی، هاشم خواستار، گوهر عشقی ، عباس واحدیان‌شاهرودی، حوریه فرج‌زاده ، کمال جعفری‌یزدی، محمد مهدوی‌فر، جواد لعل‌محمدی، رضا مهرگان، محمدرضا بیات، محمد کریم‌بیگی، زرتشت احمدی‌راغب و محمدحسین سپهری، امضا کنندگان این نامه بودند.