همزمان با دور دیگری از تحریم ایالات متحده علیه حامیان مالی نیروی قدس سپاه پاسداران و حماس، وزیر خارجه آمریکا میگوید به فشار بر جمهوری اسلامی و گروههای وابسته به آن برای جلوگیری از گسترش اقدامات تروریستی ادامه میدهد.
پنجشنبه شب هفت شهریور، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در توئیتر خود نوشت: «اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت دارایی ایالات متحده واسطههای مالی حماس را به دلیل دریافت پول از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رژیم ایران جهت پشتیبانی از فعالیتهای نامشروع تحریم کرد. ما به تحریم افراد و نهادهایی که اولویتهای تروریسم حماس علیه اسرائیل و مردم فلسطینی را تسهیل یا از آن حمایت کنند، ادامه خواهیم داد.»
اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری (دارایی) آمریکا روز پنجشنبه هفتم شهریور ماه اعلام کرد با همکاری دولت عمان، حامیان مالی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و گروه فلسطینی حماس را تحت تحریم قرار داده است.
بر اساس این بیانیه، محمد سرور، کمال عبدالرحمان عارف عواد، فؤاذ محمود علی ناصر، و محمد کمال الای بابت ارائه خدمات مالی، تامین مواد و تجهیزات، و پشتیبانی تکنولوژیکی، یا حمایت از این خدمات، تحریم شدهاند.
تحریم علیه جمهوری اسلامی در روزهای اخیر شدت گرفته است. روز چهارشنبه ۶ شهریور، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد شبکه مرتبط با حامد دهقان و شرکتهای صوری آن در هنگکنگ و شبکه سیدحسین شریعت، برای دستیابی به تولیدات آلومینیومی برای وزارت دفاع جمهوری اسلامی، تحریم شدند.
بعد از این تحریم بود که مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده با اشاره به تحریم جدید خزانهداری آمریکا علیه دو شبکه مرتبط با خریدهای نظامی ایران اعلام کرد فشار آمریکا بر رژیم ایران تا تغییر رویه ادامه مییابد.
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، اواخر تیرماه گفته بود که پرزیدنت ترامپ در رسیدن به هدف تعیین شده مبنی بر تغییر دادن رفتار رهبران جمهوری اسلامی ایران، مصمم و جدی است و آنها باید بسیار محتاط باشند.
صدای آمریکا