به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی
شنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۳
آیت الله جنتی در نماز جمعه: ممکن است زمانی برسد روزی یک وعده غذا بخوریم.
سرلشگر فیروزآبادی ـ آیت الله جنتی |
شاید وضعیت طوری شود که
روزی یک وعده غذا بخوریم
همانطور که الان نیز
برخی روزی یک وعده غذا میخورند!
به گزارش عصر ایران به نقل از ایسنا، آیتالله احمد جنتی امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز جمعه امروز تهران با اشاره به فرا رسیدن ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و تبریک این ایام به مردم، اظهار کرد:
من نمیدانم اینها چه قوم و خویشاوندی با آمریکا دارند که تصور میکنند آمریکا باید آب و نانشان را تامین کند، ممکن است در ظاهر برخی حرفها را مطرح کنند اما در باطن عقیدهشان این است که تنها راهحل مشکل و شکستن تحریمها این است که ما با آمریکا کنار بیاییم تا تحریمها را بردارد.
در این زمان اقتصاد ما نیز فعال میشود.
جمعه، بهمن ۱۰، ۱۳۹۳
افشاگری معاون اول دولت دهم، محمد رضا رحیمی، در آستانه زندان:
معاون اول دولت دهم در نامهای افشاگرانه به سوابق دوستی خود با محمود احمدینژاد اشاره و با گلایه از وی نوشت:
شاید فراموش کردهاید که رحیمی محکوم امروز، چوب لجبازیها و آبروبریهای گاه و بیگاه شما را میخورد. یادتان می آید در ماجرای یکشنبه سیاه چقدر اصرار کردم که نکنید و آبرو نبرید و بگذارید از مجاری قانونی، ماجرا پیگیری شود.
شاید فراموش کردهاید که رحیمی محکوم امروز، چوب لجبازیها و آبروبریهای گاه و بیگاه شما را میخورد. یادتان می آید در ماجرای یکشنبه سیاه چقدر اصرار کردم که نکنید و آبرو نبرید و بگذارید از مجاری قانونی، ماجرا پیگیری شود.
متن کامل نامه رحیمی به احمدی نژاد که در خبرگزاری ایلنا منتشر شده، به شرح ذیل اسیت:
فساد در آسیب شناسی ی فساد روحانی!
علی اصغر حاج سید جوادی
پیر مردی ز نزع می نالید
پیره زن صندلش همی مالید
آقای روحانی! شما خود را در معرض آزمونی قرار دادید که در حساب آخر به میزان کرامت و شهامت شما و یا به ذلت و مسکنت و سرشکستگی ی شما بستگی دارد. فراموش نکنید که این فرصت تاریخی هرگز تکرار نمی شود. اگر آقای موسوی سرباز و پاسدار پرحرارت آغاز انقلاب و طرفدار متعصب خط خمینی و ولایت مطلقه او اکنون در حصر خانگی یا زندان همان ولایتی که خود سهم درخوری در بنا و تحکیم آن داشت به سر می برد، برای همین است که او با تأخیری چند ساله گفت و نوشت که:«...ما خیال می کردیم با اضمحلال سلطنت مستبد، استبداد از ایران رخت بربسته است. اما با جمهوری اسلامی استبداد هم به جای سابق خود بازگشته است. ما اشتباه کرده بودیم؛ منهم اشتباه کرده ام»
آقای روحانی! استبداد با اصلاحات دو خط موازی هستند که هرگز به هم نمی رسند. اگر افعی فساد به دست خود در تله تقدیر تاریخی رهائی مردم ایران در حکومتی که دین را وسیله ی قدرت کرده، افتاده است، شما بازیگر نقشی نشوید که به قول شاعر:پیر مردی ز نزع می نالید
پیره زن صندلش همی مالید
پنجشنبه، بهمن ۰۹، ۱۳۹۳
غَلْت زدن در غلَط
یادش به خیر، روزگاری بود
که هر کس که یک غلط املایی توی دستنوشتهاش داشت، میگفتند بیسواد یا کمسواد. روزگاری را میگویم که اینترنت و وبلاگ و فیسبوک و وایبر و واتسآپ و ایمیل نبود و همهی مردم در کارِ نوشتن نبودند. بعد گفتند بیسواد کسی ست که کار با کامپیوتر و این جور ابزارها را بلد نباشد. حالا همه به شدت باسواد شدهاند،
ولی کمسوادی در املای کلمهها به همان شدت قبل باقی مانده و تازه جلوه پیدا کرده است.
از برابری در مرگ بە سوی برابری در زندگی!
رویا طلوعی
پوستری از جان باختگان راه آزادی
بیست و ششم ژانویە برای کوردها روزی تاریخی و شادی بخش است. کوبانی پس از چهار ماه جنگ و محاصرەی داعش، وحشتناک ترین گروه تروریستی معاصر، بدست مبارزان مقاوم و خستگی ناپذیر یگانهای مدافع زن و یگانهای مدافع خلق آزاد شد.
دستکم در دنیای مجازی، کوردی را نمی توان یافت کە شادمان نباشد.
پوستری از جان باختگان راه آزادی بە چاپ رسیدە کە تعداد زیادی از زنان و مردان شهید را نشان می دهد. تعداد زنان شجاعی کە در میان مردان شجاع این پوستر، همگی در راه آزادی کوبانی جان دادند، را نشمردەام اما نسبت هرچە کە باشد، کمترین شکی در برابری در شهامت و شجاعت و ایثار و توانایی شان نیست.
چهارشنبه، بهمن ۰۸، ۱۳۹۳
با حملۀ حزبالله به سربازان اسرائیلی،
احتمال آغاز جنگی دیگر در جنوب لبنان شدت گرفت
روز چهارشنبه، حزبالله لبنان اعلام کرد که عملیاتی را علیه یک کاروان گشت نظامی اسرائیلی در منطقۀ معروف به مزارع شبعا به اجرا گذاشته است. احتمال دارد که حزبالله لبنان سربازانی را از اسرائیل به گروگان گرفته باشد. این عملیات را میتوان تلافی حملۀ ده روز قبل اسرائیل به منطقۀ جولان دانست که طی آن یک فرماندۀ ایرانی سپاه و همچنین فرزند عماد مغنیه کشته شدند.
سهشنبه، بهمن ۰۷، ۱۳۹۳
تيتر خوب؛ جذاب يا دقيق
«چرا تيتر اهميت دارد»
«چرا تيتر اهميت دارد»، «تيترهاي گمراهكننده ميتوانند اذهان را منحرف كنند»، «چگونه چيزي كه ميخوانيد، چيزي را كه ميبينيد تحت تاثير قرار ميدهد»، «چگونه تيترهاي بد، خاطرات بد را به وجود ميآورد»، «١١ دليل اهميت تيتر» و «نميتوانيد تصور كنيد كه تا چه اندازه يك تيتر دقيق اهميت دارد»، اين عبارات و جملات، تيترهاي بالقوه گزارشي هستند كه در ادامه ميخوانيد.
در سوگ بیژن دادگری
یاد و خاطره ی
بیژن دادگری گرامی باد
با اندوه فراوان از درگذشت رفیقمان بیژن دادگری و مراسم خاکسپاری او در روز چهارشنبه ۲۸ ژانویه ۲۰۱۵ در آرامگاه ملاتن شهر کلن ـ آلمان اطلاع یافتیم.
بیژن یک مصدقی صادق، عضو فعال و وفادار جبهه ملی ایران در واحد کلن بود.
او انسانی صریح الکلام و زبان و دل و فکر و عملش یکی بود.
او بیش از آنچه امکانات مالی اش اجازه می داد از مستمندان دستگیری و به آنان کمک می
نخست وزیر جدید یونان، سيپراس: تحقيريونان را پايان ميدهم
الكسيس سيپراس |
زلزله چپها در اتحاديه
«يونان پنج سال رياضت اقتصادي، نابودي، ترس، استبداد و در يك كلام پنج سال رنج و تحقير را پشت سر ميگذارد» اين نخستين سخنان الكسيس سيپراس، رهبر حزب چپگراي افراطي سيريزا پس از پيروزي مقتدرانه در انتخابات مجلس يونان بود. او كه پس از روشن شدن نتيجه انتخابات در ميان هوادارانش حاضر شد در ادامه سخنراني خود اعلام كرد كه اين انتخابات آغاز خوشبيني، اميد، زندگي شرافتمندانه و اتخاذ تدابير با ثبات در يك اروپاي در حال تغيير است. نایب رییس مجلس آلمان در تهران: حصر باید برداشته شود
کلوديا روت |
کلوديا روت، نايب ریيس مجلس آلمان، در سخنانی که واکنش تند اصولگرايان را به دنبال داشته است، خواستار پايان دادن به حصر خانگی رهبران جنبش سبز شده و گفته است که «اگر اين اتفاق بيفتد مردم رضايت بيشتری خواهند داشت».
خبرگزاری فارس گزارش داده که خانم روت، اين درخواست را روز يکشنبه پنجم بهمن در ديدار با محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، مطرح کرده است.
نايب ریيس مجلس آلمان با بيان اينکه «اميدوار بودم که حصر برداشته شود»، اعتراضات به نتايج انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ را از نشانههای «خواست آزادی جوانان و دانشجويان» توصيف کرده است.
خجسته باد پیروزی کوبانی!
بهروز سورن
بوی خوش ازادی از شهر کوبانی
ماههاست که مقاومت قهرمانانه کرد ها در همبستگی حماسی آنان در برابر وحوش داعش و ارتجاع منطقه ادامه دارد.
در برابر چشمان بی عاطفه و بدور از انسانیت دولت ترکیه که از هیچ کوششی برای سقوط این شهر و حمایت از داعش دریغ نکرد و حتی دست در دست انان معترضان را در شهرهای این کشور به گلوله بست.
دوشنبه، بهمن ۰۶، ۱۳۹۳
تکهای از «چرند و پرند» ٧
علیاکبر دهخدا (دخو)
ما دهاتیها تا شهر نیاییم هیچ چیز نمیفهمیم.
ما دهاتیها تا شهر نیاییم هیچ چیز نمیفهمیم.
... مطلب اینجاست که حاجی محمدتقی صراف به عقیده اویارقلی پهلوان است. بله، میگفت یک روز صرافی از این حاجیآقا طلبکار بود. آمد توی بالاخانه پولش را بگیرد. حاجی چنان به تخت سینه صراف زد که از بالاخانه پرت شده به زمین نقش بست. و یک طلبکار دیگر را همین حاجیآقا با مشت چنان به مغزش کوبید که با زمین یکسان شده برای طلبکار اولی به آن دنیا خبر برد. وقتی مطلب به اینجا میرسید ما همه یکدفعه به اویارقلی میگفتیم پاشو پاشو آواره شو، ما هرچه هم نفهم باشیم باز آنقد نفهم نیستیم که هرچه بگویی باور کنیم.
فقط لائيسته! نقطه! سرِ خط،
متن سرمقاله شارلی ابدو، برگردان از م. سحر
م. سحر |
درآمد
در ابتدا قصد داشتم مطلبی در باره فاجعه چارلی ابدو بنويسم و درباره ابراز احساسات و اظهار مواضع برخی ايرانيان به ويژه آنها که اسلام را جدا از امر سياست به حيطۀ تصور خود راه نمی دهند، با وجود اين ـ لابد برای رضای خدا ـ گاهی هم از دموکراسی و مردم سالاری و جامعه مدنی و اصلاح امور مُلک دم می زنند.
و نيز در باره اعلام مواضع شرمناک و توسری خوردۀ برخی از هم وطنان عزيز بگويم که روزگاری سری در اوراق لنين و لبی به خمره مارکس يا دستی بر آتش انقلاب جهانی داشته بوده اند و ازين رو هم در حوزۀ سياست و هم در بستر انديشه جايگاهی رفيع تر از عوالم آن گروه نخستين برای خود قائل اند، اما مواضع آنان در برابر تروريسم اسلاميستی با گروه نخستين سنخيتی غيرقابل انکار دارد و به زحمت می توان ميان افکار يا داوری های اين دو گروه تفاوت چشمگيری يافت!
یکشنبه، بهمن ۰۵، ۱۳۹۳
زبان فارسي ريشه در جان و تن من دارد، گلي ترقي
آهي كه ايرانيها ميكشند فرق ميكند با آهي كه فرنگيها ميكشند.
گلي ترقي |
٣٤ سال است كه من پاريس زندگي ميكنم، اما با آنجا فاصله دارم.
من در پاريس زندگي ميكنم و چيزها را انتخاب ميكنم، اما چيزها در درونم نيستند. مثل زبان فرانسه، زبان فرانسه در دلم نيست، من خارج از زبان فرانسه هستم ولي زبان فارسي يك چيز ديگر است برايم. با وجود اينكه من تا ١٦ سالگي امريكا بودم و بعد هم در فرانسه، ولي يك رابطهاي ذاتي دارم با زبان فارسي.
عجينم با اين زبان. وقتي به زبان فارسي ميرسم، زبان فارسي توي من است. از بيرون به آن نگاه نميكنم، انتخاب نميكنم. اصلا خود به خود با من يكي است.
اين رابطه زباني خيلي مهم است. وقتي به ايران ميآيم، همان لحظه ورود، مثل اينكه وارد اقيانوسي از كلمات، از زبان شدهام كه با من الفتي قديمي دارند.
صداهايي كه ميشنوم، بوهايي كه به مشامم ميخورد، همه اينها با من يك الفت خيلي خيلي قديمي دارند.
حتي صداي آه. ميدانيد آهي كه ايرانيها ميكشند فرق ميكند با آهي كه فرنگيها ميكشند.
آه ايرانيها آهي است قديمي. آه عرفاني است. بيشتر سوژههايم را در ايران پيدا كردم. بيشتر قصههايم در ارتباط با اينجا بوده است.
برای «مهدیه گلرو»
مهدیه گلرو |
و تلاشش برای گسترش عدالت
ناهید کشاورز:
حادثه های تروریستی پاریس در روزهای گذشته که طی آن ۱۷ نفر توسط اسلام گرایان رادیکال نزدیک به القاعده و داعش کشته شدند، جامعه فرانسه و جامعه جهانی را در شوک و غم فرو برد.
در این جا وارد دلایل ظهور حرکت های تروریستی اخیر نمی شوم که مطبوعات فرانسه به شکل گسترده ای در این روزها به دلایل این ظهور از منظرهای گوناگون در جامعه خود پرداخته اند.
کافی است که نگاهی به مقالات روزنامه های لوموند، لیبراسیون و لوموند دیپلماتیک بیاندازیم و یا بحث های مطرح شده در برخی تلویزیون های خبری فرانسه را پی گیریم. اما آن چه مرا به نوشتن این سطور واداشت مقایسه برخورد جامعه فرانسه و در راس آن دولتمردان و نیروهای انتظام بخش آن جامعه به آن موضوع و برخورد جامعه ما با مقوله اسیدپاشی به زنان در اصفهان بود.
حادثه تروریستی اتفاق افتاده در فرانسه نیز می توانست ضعف نیروهای امنیتی در مقابله با تروریسم و دفاع از شهروندان تعبیر شود.
همسر عبدالله مومنی: دومین بار بود که به او سوء قصد میشد؛
قلبش را نشانه گرفته بودند
فاطمه آدینه وند، همسر عبدالله مومنی و پسرش |
آقای مومنی دم در که ماشین را پارک کرد در حال صحبت با موبایل بود که ۲ نفر حدودا۲۰ تا ۲۵ ساله و سوار بر موتور به بهانه پرسیدن آدرس نزدیک می شوند و اسم همان خیابان ما را می گویند که این خیابان را بلدی؟ آقای مومنی در حال صحبت با موبایل بوده و حواس اش نبوده می گوید نه. بعد می آید سمت در خانه و ایفون را که می زند از پشت به او حمله می کنند. از پشت گردن او را می گیرند و با قمه او را می زنند که اگر مقاومت آقای مومنی نبود و تلاش او که با لگد به یکی از مهاجمان زده بود، قمه به قلب او می گرفت. قلبش را نشانه گرفته بودند و زدند توی قفسه سینه اش و قفسه سینه زخم برداشت...
فاشیسم زاپاسی که در راه است
حسن بهگر |
فاشیسم زاپاسی که در راه است
این روزها پدیده ای که در شبکه های اجتماعی بصورت وسیعی دیده می شود، اسلام ستیزی و عرب ستیزی است که صفحات فیس بوک را بصورت وسیعی اشغال کرده است و همگان شاهدند که روزانه سدها و هزارها ای میل در این باره مبادله می شود.
بنظرم این هشدار دهنده است و باید به این مساله توجه داشت. در واکنش به رژیم جمهوری اسلامی که بر اسلام و عربیت تکیه می کند عده ای از هموطنان به خیال خود به ضدیت با عرب و اسلام ستیزی روآورده اند. غافل از آنکه اینها دو روی یک سکه اند و دو چهرهُ فاشیسم در ایران هستند.
شنبه، بهمن ۰۴، ۱۳۹۳
اطلاعیه ی مراسم خاکسپاری بیژن دادگری
شادروان بیژن دادگری |
وداع با بیژن
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق ...
متاسفانه جامعه ایرانی کلن یکی از بهترین یاران خود، بیژن دادگری را از دست داد.
بیژن دادگری از مبارزین ملی، میهن پرستی واقعی که زندگی اش گواه آن بود، دوست و یاری مهربان برای همه ی ایرانیانی که او را از دور و نزدیک می شناختند، با رفتن خود همه را در اندوه و ماتم فرو برد و زیان جبران ناپذیری به جامعه ی ایرانی کلن وارد آمد.
او رفت اما یاد او همواره با ما خواهد بود.
پادشاه جديد عربستان كيست؟
سلمان بن عبدالعزیز آل سعود |
پادشاه جدید عربستان سعودی
سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، ولیعهد عربستان سعودی، به عنوان جانشین برادرش ملک عبدالله بن عبدالعزیز، به عنوان پادشاه جدید این کشور معرفی شده است.
در چند دهه اخیر، پادشاهان سعودی عنوان خادم الحرمین الشریفین در مکه و مدینه را برخود گذاشتهاند.
ملك عبدالعزيز ابن سعود، اولين پادشاه و بنيانگذار كشور عربستان سعودي آنقدر ازدواج كرده و فرزنددار شده است که با گذشت قريب به يك قرن تمامي پادشاهان بعدي عربستان (سعود، فيصل، خالد، فهد، عبدالله و حالا سلمان) تا به اكنون فرزندان مستقيم وي بودهاند.
سلمان بن عبدالعزيز ٧٨ ساله، بيست و پنجمين فرزند عبدالعزيز آل سعود است.
او برادر ناتني ملك عبدالله است و پس از مرگ وليعهد پيشين عربستان بنا بر سلسله مراتب موجود در خاندان آل سعود و به دستور پادشاه سابق
جمعه، بهمن ۰۳، ۱۳۹۳
بهمنماه، تولد و اعدام خسرو گلسرخی، گفت و گو با همسر خسرو گلسرخی
خسرو گلسرخی |
امروز در تاريخ
خسرو گلسرخي در بهمنماه زاده شد و در همين ماه اعدام شد.
وي دوم بهمنماه سال ١٣٢٢ در رشت به دنيا آمد. و در تاريخ بيست و نهم بهمنماه ١٣٥٢ در دادگاهي در دوره پهلوي دوم به اعدام محكوم شد.
خانم عاطفه گرگین، همسر گلسرخی میگوید:
خانم عاطفه گرگین، همسر گلسرخی میگوید:
«اما وقتی شکوه فرهنگ [شکوه میرزادگی] را دستگیر کردند، حرفهایی که او در زندان زد برای خسرو چنان پروندهای ساخت که اعدامش کردند.»
اخيرا مجموعه كامل شعرهاي اين شاعر انقلابي به همت كاوه گوهرين در نشر نگاه منتشر شده است.
اخيرا مجموعه كامل شعرهاي اين شاعر انقلابي به همت كاوه گوهرين در نشر نگاه منتشر شده است.
پخش تلويزيوني جلسه دادگاه وي و اعدامش، جاني ديگر به حركتهاي انقلابي جريانهاي معترض به سلطنت پهلوي داد.
آیتالله علی خامنهای به جوانان اروپا و آمریکای شمالی نامه نوشت
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در نامهای از جوانان اروپا و آمریکای شمالی خواست که به گفته وی، اجازه ندهند «تروریستهای تحت استخدام» به عنوان نمایندگان اسلام معرفی شوند.
به گزارش وب سایت رهبر جمهوری اسلامی، آقای خامنهای با اشاره به «حوادث اخیر در فرانسه» و بدون محکوم کردن حمله به دفتر نشریه طنز شارلی ابدو، از مخاطبان نامه خود خواسته که درباره انگیزههای به گفته او «سیاهنمایی گسترده علیه اسلام»، پرسش و کاوش کنند.
٥ سال و٩١ روز حبس براي معاون اول احمدي نژاد
محمدرضا رحيمي، معاون اول دولت محمود احمدينژاد با راي شعبه ١١ ديوان عالي كشور به پنج سال و ٩١ روز حبس و پرداخت دو ميليارد و ٨٥٠ ميليون تومان رد مال و يك ميليارد تومان جزاي نقدي محكوم شد.
پرونده محمدرضا رحيمي بدوا در شعبه ٧٦ دادگاه كيفري استان تهران رسيدگي شد كه هيات قضايي اين شعبه او را به ١٥ سال حبس، پرداخت دو ميليارد و ٨٥٠ ميليون تومان رد مال و يك ميليارد تومان جزاي نقدي محكوم كرده بودند، ولي با اعتراضي كه به راي شد پرونده به شعبه ١١ ديوان عالي كشور رفت و اين
پنجشنبه، بهمن ۰۲، ۱۳۹۳
بوطیقای خط خوردگی
از اشتباه؟ از درنگ؟ از تعلل در نوشتن جملهای که نگارش آن یک عمر به تاخیر افتاده است؟ با آنکه دهخدا از چهرههای مدرن ادبیات ایران است به هیچکدام این پرسشها نمیتوان صریحا پاسخ داد.
در کنار این خطخوردگیها، حکومت هم بیکار نیست مدام عزلونصبش میکنند. مینویسند و خط میزنند. ایران ماقبل مدرن با همین خطخوردگیها به شکل جهان سوم در آمد.
ولی دهخدا میخواست رویهمین هم خط بکشد. در ماجرای ملیشدن صنعت نفت در کنار مصدق است، این دو هر وقت به هم میرسند سر شوخی را باز میکنند.
عدهای در مملکت به این نتیجه رسیدهاند که باید کار سلطنت را یکسره کرد.
در کنار این خطخوردگیها، حکومت هم بیکار نیست مدام عزلونصبش میکنند. مینویسند و خط میزنند. ایران ماقبل مدرن با همین خطخوردگیها به شکل جهان سوم در آمد.
ولی دهخدا میخواست رویهمین هم خط بکشد. در ماجرای ملیشدن صنعت نفت در کنار مصدق است، این دو هر وقت به هم میرسند سر شوخی را باز میکنند.
عدهای در مملکت به این نتیجه رسیدهاند که باید کار سلطنت را یکسره کرد.
اشتراک در:
پستها (Atom)