گروهی از اهالی اهواز در اعتراض به بیعملی مسئولان در مقابله با آلودگی هوا در این شهر، در یک تجمع اعتراضی و آرام شرکت کردند. خبرگزاریهای رسمی ایران این خبر را پوشش ندادند. اما شهروندان در شبکههای اجتماعی تصاویری از تجمع اعتراضی اهوازیها با شعار «هوای پاک حق مسلم ماست» منتشر کردند.
جمعه (۱۰ بهمن /۳۰ ژانویه) همچنان هوای اهواز آلوده به گرد و غبار بود. سازمان محیط زیست میزان آلودگی هوای اهواز را تا ساعت ۱۴ امروز ۳۴۷۷ میکروگرم بر مترمکعب گزارش داده است.
حد مجاز گرد و خاک در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر متر مکعب است. به این ترتیب آلودگی هوای اهواز در روز جمعه دستکم ۲۵ برابر حد مجاز بوده است.
روز گذشته آلودگی هوای اهواز حتی به ۶۶ برابر حد مجاز هم رسید.
امیدیه با ۷۵۷ میکروگرم بر متر مکعب و سوسنگرد با ۳۸۰ میکروگرم بر متر مکعب از دیگر شهرهای استان خوزستاناند که در آنها میزان گرد و غبار و آلایندگی بیش از حد مجاز گزارش شده است. تا روز گذشته، هوای شهرهای آبادان، دزفول و دشت آزادگان نیز آلوده بود. اما ظاهراً آلودگی در این شهرها برطرف شده است.
سایت آفتاب پیش از این گزارش داده بود که به دعوت معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، معاونان وزارتخانههای نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران استانی خوزستان جلسه اضطراری برگزار کردند. در این جلسه مسئولان تصمیم گرفتند اطلاعرسانی به مردم را سرعت ببخشند. با اینحال بیشترین شکایت مردم از عدم اطلاعرسانی به موقع و دقیق از سوی مسئولان است. یکی از شهروندان اهوازی میگوید هواشناسی هر شب در اخبار تلویزیون دولتی وعده میدهد که به زودی هوای اهواز از آلودگیها پاک میشود.
بیشتر بخوانید: آلودگی هوای اهواز دستکم ۶۶ برابر حد مجاز
قرار بود وزارت بهداشت گزارش دقیقی از تعداد مراجعهکنندگان به مراکز درمانی و علائم بیماریهای آنها تهیه کند. اما این گزارش تاکنون منتشر نشده.
منابع محلی گزارش دادهاند که بسیاری از شهروندان اهوازی در سه روز گذشته، به دلیل تنگی نفس به اورژانس بیمارستان امام در این شهر مراجعه کردهاند.
دولت ۵۵۰ میلیارد تومان به مهار ریزگردها اختصاص داده بود. ارائه خدمات رایگان، پرداخت خسارت به کشاورزان آسیبدیده و احیای تالابها در این بودجه منظور شده بود. سال گذشته ۱۸ نماینده استان خوزستان در مجبس شورای اسلامی در اعتراض به کمبود بودجه برای مهار ریزگردها استعفا دادند.
بر اساس آمار وزارت بهداشت سال گذشته ۸۰ هزار نفر در ایران بر اثر آلودگی هوا و غبار جانشان را از دست دادند.
رادیو زمانه