هزاران نفر از مردم بوینسآیرس با شعار "من نیسمن هستم" در اعتراض به مرگ مشکوک قاضی تحقیق آرژانتینی دربارۀ نقش ایران در سوءقصد تروریستی سال ۱۹۹۴ به خیابانهای بوینسآیرس سرازیر شدند.
اگر چه تحقیق در مورد علت مرگ آلبرتو نیسمن به سمت "فرضیه خودکشی" میل کرده، اما خود مقامات قضایی آرژانتین همچنان مرگ ناگهانی او را "مشکوک" و یا "مرموز" توصیف می کنند.
از جمله نشانههای تردید جدی در مورد علت مرگ "آلبرتو نیسمن" تظاهرات هزاران شهروند آرژانتینی بود که دوشنبه شب در پشتیبانی از دادستان فقید و با شعار «من نیسمن هستم» به خیابان های پایتخت سرازیر شدند.
آلبرتو نیسمن، چهار روز پیش از مرگش، رییس جمهوری آرژانتین، "کریستیان کریشنر" را به مانع تراشی در راه تحقیق دربارۀ نقش ایران در سوءقصد خونین سال ۱۹۹۴ متهم کرده بود. قرار بود او دیروز دوشنبه مستنداتاش را در این زمینه به کنگرۀ آرژانتین ارایه کند. با این حال یکشنبه ١٨ژانویه جسد خون آلود دادستان تحقیق آرژانتینی در حمام خانه اش و در کنار یک اسلحۀ کمری کشف شد.
یک قاضی آرژانتینی که مسئول تحقیق دربارۀ این رویداد است، مرگ همکارش را «مشکوک» توصیف کرده است.
هفتۀ گذشته آلبرتو نیسمن خواستار تحقیق دربارۀ مانع تراشی های رییس جمهوری کشورش برای لاپوشانی کردن نقش ایران در سوءقصد تروریستی سال ۱۹۹۴ علیه انجمن همیاری یهودیان بوینوسآیرس شده بود و برای ارایۀ مستنداتش به سنای آرژانتین سفرش را به اروپا لغو کرده بود.
دولت و رییس جمهوری آرژانتین کلیه اتهامات ایراد شده از سوی آلبرتو نیسمن را تکذیب کرده بودند. با این حال، منابع خبری و سیاسی در آرژانتین از مرگ دادستان نیسمن به عنوان «زمین لرزه» و «سوءقصدی جدید علیه جمهوری آرژانتین» یاد می کنند.
٢٠سال پس از سوءقصد انفجاری علیه یهودیان بوینس آیرس تحقیق در مورد این رویداد هنوز به نتیجه نرسیده است. دادگستری آرژانتین رسماً جمهوری اسلامی را به پشتیبانی مالی از این سوءقصد متهم کرده و احکام بین المللی دستگیری ۵ تن از رهبران ایران از جمله علی اکبر هاشمی رفسنجانی، احمد وحیدی و علی فلاحیان را نیز صادر نموده است.
ایران و آرژانتین در سال ۲۰۱۳ تفاهم نامهای را برای تشکیل یک کمیسیون مشترک تحقیق دربارۀ سوءقصد سال ۱۹۹۴ امضا کردند تا به موجب آن قضات آرژانتینی بتوانند از متهمان این پرونده در تهران بازجویی کنند، اما از آن زمان تاکنون این تفاهم نامه به اجرا گذاشته نشده است.
منابع مستقل خبر در آرژانتین بعید نمی دانند که حکومت این کشور در مرگ قاضی آلبرتو نیسمن دست داشته باشد. خود قاضی فقید آرژانتینی رییس جمهوری کشورش را متهم کرده بود که به منظور ازسرگیری مناسبات دیپلماتیک و تجاری با ایران مانع از انجام و به سرانجام رسیدن تحقیق در مورد نقش جمهوری اسلامی در سوءقصد تروریستی سال ۱۹۹۴ میشود.
رادیو فرانسه