به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مهر ۲۴، ۱۳۹۶

تیلرسون: ماندن در برجام به نفع آمریکا است

رکس تیلرسون
دو روز بعد از آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که پایبندی ایران به توافق جامع هسته‌ای (برجام) را تأیید نمی‌کند، مقام‌های ارشد آمریکایی در مصاحبه‌های امروز خود تأکید کرده‌اند که آمریکا از برجام خارج نشده و به دنبال "رفع نقایص" آن است.
رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که از نظر او ماندن در برجام به نفع آمریکا است و نیکی هیلی، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد هم تاکید کرد که آمریکا فعلا در برجام می‌ماند و امیدوار است که "وضعیت بهبود پیدا کند".
آقای تیلرسون به سی‌ان‌ان گفت که آمریکا به دنبال آن است که با ماندن در برجام و همکاری با دوستان و متحدانش "نقایص" این توافق هسته‌ای را برطرف کند و افزود این تغییرات ممکن است در "توافق ثانویه" منعکس شود.

در این مصاحبه از وزیر خارجه آمریکا سوال شد که آیا او با نظر جیمز متیس، وزیر دفاع، موافق است که گفته بود کنگره نباید در وضع تحریم علیه ایران شتاب کند چون به گفته آقای متیس این کار به معنای خروج آمریکا از برجام خواهد بود.
آقای تیلرسون در پاسخ به این سوال گفت: "من با این نظر موافقم و فکر می‌کنم که رئیس جمهور هم موافق باشد."

دونالد ترامپ روز جمعه ۱۳ اکتبر (۲۱ مهر) استراتژی تازه و خصمانه آمریکا علیه ایران را اعلام کرد و خبر داد که دولت او این بار پایبندی ایران به برجام را تأیید نمی‌کند، چون آن را خلاف منافع ملی آمریکا می‌داند.
با وجود این آقای ترامپ حرفی درباره خروج آمریکا از برجام نزد و گفت که موضوع را به کنگره آمریکا ارجاع می‌دهد تا بنا بر قانون طی ۶۰ روز درباره بازگرداندن تحریم‌های ایران تصمیم بگیرد.

نیکی هیلی، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد هم امروز یکشنبه در مصاحبه‌ای دیگر گفت که آمریکا فعلا در برجام می‌ماند، اما تأکید کرد که دولت آقای ترامپ در حال بررسی راه حل "مناسب" برای واکنش به اقدامات ایران در سطح جهانی است.
آقای ترامپ در سخنرانی روز یکشنبه خود بر مقابله با نقش ایران در منطقه و برنامه موشکی بالستیک ایران به طور ویژه تأکید کرد.
خانم هیلی در مصاحبه امروز خود با شبکه ان‌بی‌سی آمریکا گفت: "حرف ما این است که نباید اجازه داد که ایران کره شمالی بعدی شود".
پیش از اظهارات امروز مقام‌های آمریکایی، ترزا می، نخست وزیر بریتانیا و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در گفت‌وگویی تلفنی درباره تصمیم اخیر رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با برجام و تأیید نکردن پایبندی ایران به این توافق صحبت کردند و هر دو بر "تعهد جدی" خود به توافق جامع هسته‌ای ایران تأکید کردند.
با این حال، هر دو رهبر اعلام کردند که جامعه جهانی باید اقدامات خود را برای مقابله با "فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه" ادامه دهد و راه‌هایی را برای برطرف کردن نگرانی‌ از برنامه موشکی بالستیک ایران در نظر بگیرد."

بی بی سی  فارسی