به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، تیر ۱۱، ۱۳۹۷

۱۷ میلیون ایرانی در "وضعیت قرمز تنش آبی" قرار دارند

بر پایه ارزیابی‌ها بیش از نیمی از جمعیت ایران، از جمله ساکنان برخی کلان‌شهرها به درجات مختلفی درگیر تنش آبی هستند. کمبود و شوری آب آشامیدنی در خرمشهر به اعتراض مردم و برخورد خشونت‌آمیز نیروهای انتظامی منجر شده است.

              خبرگزاری ایسنا با استناد به اطلاعات و آمار رسمی، از وضعیت بحرانی کمبود آب در بخش‌های وسیعی از ایران خبر داده 
                که گفته می‌شود حدود ۳۳۴ شهر از ۱۱۵۷ شهر کشور به شدت‌های مختلف درگیر آن هستند.
این گزارش روز یک‌شنبه، دهم تیرماه و یک روز پس از آن منتشر شد که ادامه اعتراض‌ها به کمبود و شوری آب لوله‌کشی در خرمشهر به دخالت ماموران نیروی انتظامی و پرتاب گاز اشک‌آور و تیراندازی به سوی معترضان منجر شد.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر ۴۴ درصد جمعیت ایران بدون تنش آبی، اندکی بیش از ۱۷ درصد در محدوده تنش آبی زرد، ۱۱ درصد در محدوده تنش نارنجی و نزدیک به ۲۸ درصد در وضعیت تنش آبی قرمز قرار دارند.
شمار ساکنان شهرهایی که درگیر تنش آبی قرمز هستند حدود ۱۷ میلیون نفر برآورد می‌شود. خبرگزاری ایسنا در گزارش یاد شده نوشت: «به طور کلی شهرهایی که بیشترین تنش آبی برای آنها پیش‌بینی شده نظیر اصفهان، بندرعباس، بوشهر، شیراز، کرمان، مشهد و تقریباً تمام شهرهای استان اصفهان و یزد است که به نظر می‌رسد در فصل تابستان با چالش‌های بزرگ آبی مواجه شوند.»
در این گزارش به شهرهای استان خوزستان اشاره‌ای نشده است. از حدود دو هفته پیش در برخی از شهرهای خوزستان، از جمله آبادان و خرمشهر شوری آب لوله‌کشی معضل کمبود و جیره‌بندی آب را دو چندان کرده و تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی شهروندان را در پی داشته است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، چند صد نفر از شهروندان خرمشهری که شنبه شب (نهم تیر) برای اعتراض به کمبود و کیفیت نامطلوب آب لوله‌کشی در میدان مرکزی این شهر تظاهرات کردند "با ماموران انتظامی حاضر در محل درگیر شدند".
تیراندازی به سوی معترضان خرمشهر
در ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و گفته می‌شود به ناآرامی‌های شب گذشته در خرمشهر مربوط است، صدای شلیک گلوله شنیده و پرتاب گاز اشک‌آور مشاهده می‌شود.
بر پایه خبرهایی که تاکنون به طور رسمی تائید نشده‌اند، در جریان درگیری‌های شنبه شب در خرمشهر دست‌کم یکی از تظاهرکنندگان به ضرب گلوله ماموران انتظامی جان سپرده است. خبرگزاری ایرنا به نقل از شنیده‌ها نوشت: «تعدادی از معترضین و ماموران انتظامی مصدوم شده‌اند.»
در چند روز گذشته خبرهایی نیز درباره جیره‌بندی آب در کلان‌شهر اصفهان منتشر شده که برخی از مسئولان محلی آن را به شدت تکذیب کرده‌اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر بنی‌طبا، سخنگو و مدیر آموزش همگانی شرکت آبفای اصفهان دهم تیرماه گفته است که این شرکت همان گونه که در سه ماهه نخست امسال و به رغم "محدودیت شدید منابع آبی" آب شرب مردم را تامین کرده در ماه‌های باقی‌مانده از فصل گرم سال نیز این کار را خواهد کرد و ساکنان اصفهان شاهد جیره‌بندی آب نخواهند بود.
بنی‌طبا به نقل از وزیر نیرو می‌گوید جیره‌بندی آب در استان اصفهان "خط قرمز" وزارت نیرو است. این ادعا را شمار دیگری از مسئولان محلی و مدیران ارشد وزارت نیرو نیز تکرار کرده‌اند اما علی سید‌زاده، مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت آب و فاضلاب، جیره‌بندی آب در اصفهان را تائید کرده است.
اصفهان؛ جیره‌بندی به اسم "قطع موقت آب"
علی سیدزاده روز جمعه ۸ تیرماه در یک گفت‌وگوی تلفنی با شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت: «امسال در استان اصفهان در پیک مصرف آب مجبور به جیره‌بندی موقت شدیم.»
خبرگزاری ایسنا نیز به نقل از تعدادی از شهروندان ساکن اصفهان گزارش داده که در هفته‌های گذشته و دست‌کم در برخی از مناطق اصفهان، مردم در ساعت‌هایی از روز با افت فشار آب و قطع موقت آن روبرو بوده‌اند.

سخنگوی شرکت آبفای اصفهان به خبرگزاری مهر گفته است که سخنان سیدزاده در گفت‌وگو با شبکه خبر درباره جیره‌بندی موقت آب در اصفهان، به افت فشار و قطعی آب در بعضی از نقاط شهری در هفته های گذشته اشاره داشته و این "به معنا و مفهوم اعمال جیره‌بندی آب در کلان شهر اصفهان نیست".
بر این پایه، مسئولان محلی نیز "افت فشار و قطعی آب" در کلان‌شهر اصفهان را تائید می‌کنند و تنها با به کار بردن عنوان "جیره‌بندی" برای آن مخالف هستند. این در حالی است که اعلام رسمی جیره‌بندی آب به شهروندان امکان می‌دهد تا خود را برای زمان قطع شدن آب لوله‌کشی بهتر آماده کنند.
    دویچه وله