بعد از گذشت چند روز از درگذشت عباس اميرانتظام، کمال خرازي به بخشي از خاطرات امیرانتظام
در يک کتاب منتشر شده، واکنش نشان داده است.
به گزارش ايسنا، کمال خرازي در واکنش به آنچه به نقل از خاطرات مرحوم اميرانتظام در شبکههاي اجتماعي منعکس شده، مبني بر اينکه زماني که خرازي معاون سياسي وزارت خارجه بود، با جعل امضاي قطبزاده يا در يک دعوت ساختگي او را به تهران فراخوانده، گفت: اين ادعا کذب است؛ زيرا اينجانب بنا بر دستور دادستان وقت انقلاب، مرحوم شهيد قدوسي و براساس رويه معمول وزارت خارجه و مسئوليتم بهعنوان معاون سياسي، ايشان را به مرکز فراخواندم و امضاي کسي جعل نشده است.
کتاب خاطرات عباس اميرانتظام، در دو جلد و در سال ۱۳۸۱ از سوی نشر ني منتشر شده است و داراي چهار بخش است: بخش اول بررسي دوران انقلاب، دولت موقت و سفارت، بخش دوم به ريشهيابي علل بازداشت، بخش سوم به جمعبندي نكاتي چند از خاطرات و بخش چهارم به ضمائم و اسناد اختصاص يافته است.
در بخشي از کتاب اميرانتظام نحوه بازگشت خود از سوئد را چنين تعريف کرده است: «... قبل از اطلاع از اين سفر غيرمنتظره به دنبال فعاليت و كوشش همهجانبهاي كه براي افشاگري اعمال جنايتكارانه آمريكا در ايران ميكردم، كتاب counter coup نوشته كرميت روزولت را كه اجراكننده كودتاي ننگين ۲۸ مرداد 1332 بود، ترجمه كرده و همراه آورده بودم كه با اصل كتاب انگليسي، با كسب اجازه از امام در اختيار دانشجويان پيرو خط امام براي دفاع از موضع ايران قرار دهم... ساعت ۹ شب چهارشنبه 28/9/58 به كاخ وزارت امور خارجه رفتم و به محض ورود به داخل ساختمان، شخصي نامهاي را به من داد كه در آن از طرف دادستاني كل انقلاب خواسته شده بود تا براي توضيحاتي به دادستاني مراجعه كنم... . در اواخر آذر ۱۳۵۸ طبق دعوت ساختگي كمال خرازي، معاون وقت وزارت امور خارجه و بدون اطلاع وزير امور خارجه وقت، صادق قطبزاده، به تهران آمدم و در ۲۸ آذر ۱۳۵۸ به طور غيرقانوني بازداشت شدم».
بعد از پيروزي انقلاب، اميرانتظام بهعنوان معاون نخستوزير (بازرگان) و سخنگوي دولت موقت انتخاب ميشود. پس از آن هم به دليل فشارها عليه اميرانتظام، بازرگان او را بهعنوان سفير ايران در حوزه کشورهاي اسکانديناوي انتخاب کرده و روانه سوئد ميکند. مرحوم عزتالله سحابي درباره اميرانتظام و مخالفتها با انتخاب او در کتاب خاطرات خود توضيحات مفصلي داده است: «پس از ورود مهندس بازرگان به جلسه نارضايتي اعضاي شوراي انقلاب با ايشان در ميان گذاشته شد. مهندس بازرگان پس از شنيدن اعتراضات رو کرد و با حالت عصباني گفت، از تو ديگر انتظار نداشتم [...] اين اعتراضات بيشتر به دليل آن بود که افراد، آقاي اميرانتظام را عضو نهضت نميدانستند.... . دليل ديگر هم، ظاهر شيکپوش و آراسته ايشان بود که با جو و فضاي انقلابي آن روز شباهتي نداشت!».
بااينحال جالب است که تا زماني که اميرانتظام در قيد حيات بود، خرازي به بخشی از متن کتاب واکنشي نشان نداده بود؛ اما بعد از مرگ اميرانتظام به دليل انعکاس اين بخش از کتاب در فضاي مجازي، او دست به تکذيب زد.
شرق
شرق