به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، دی ۲۹، ۱۳۹۷

شورای روابط خارجی آمریکا: احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا در سال ۲۰۱۹

مرکز اقدامات پیشگیرانه (CPA) شورای روابط خارجی آمریکا در گزارشی، چالش‌های ۳۰ گانه تهدید کننده منافع و امنیت ملی ایالات متحده آمریکا را در سال ۲۰۱۹ مورد بررسی قرار داده و لیست ۳۰ چالش عمده و مهم از نظر ۶ هزار کارشناس آمریکایی را منتشر کرده است.
به گزارش عصرایران به نقل از وب سایت شورای روابط خارجی آمریکا، از میان این ۳۰ چالش عمده و مهم، احتمال درگیری نظامی بین ایران و ایالات متحده آمریکا یا یکی از متحدان آمریکا در سال ۲۰۱۹ به عنوان یکی از اساسی‌ترین اولویت‌های مرکز اقدامات پیشگیرانه، مورد اشاره قرار گرفته است.
در این گزارش – که دیروز منتشر شده- ، از میان ۳۰ احتمال لیست شده، احتمال درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و یا یکی از متحدان دو طرف در پی مداخله ایران در درگیری‌های منطقه‌ای و حمایت از نایبان – پروکسی‌ها- به ‌عنوان یک اولویت سطح بالا برای آمریکا در سال ۲۰۱۹ در نظر گرفته شده که درصد بروز این احتمال در سطح متوسط است.
در این گزارش آمده:
“اگر این احتمال- درگیری ایران و آمریکا – روی دهد، تأثیرات گسترده‌ای بر منافع ایالات‌متحده خواهد داشت.
ایران و ایالات‌متحده آمریکا هم‌اینک در چندین درگیری منطقه‌ای در خاورمیانه در دو جبهه متضاد قرار داشته و از گروه های متخاصم حمایت می‌کنند. در جنگ سوریه، ایران از حکومت بشار اسد حمایت می‌کند، درحالی‌که آمریکا حامی “نیروهای دموکراتیک سوریه” است که برای سرنگونی حکومت اسد می‌جنگند.
در یمن هم در حالی که ایران حامی گروه حوثی (انصار الله) است ایالات متحده آمریکا از عربستان سعودی و ائتلاف نظامی تحت رهبری این کشور و دولت مخلوع “عبدربه منصور هادی” حمایت و پشتیبانی می‌کند.
در حوزه عراق، سپاه پاسداران ایران از گروه‌های شبه‌نظامی شیعه و نیروهای بسیج مردمی عراق (حشد الشعبی) ـ حمایت می‌کند، در حالی ‌که آمریکا گروه‌های سنی و کرد را در حوزه نفوذ خود دارد.
در لبنان نیز ایران از گروه شیعی “حزب‌الله” حمایت می‌کند؛ گروهی که متهم به حملات علیه اسرائیل – مهم‌ترین متحد منطقه‌ای آمریکا- متهم شده است.”
این گزارش افزوده است:
“در هشتم ماه می ۲۰۱۸، دولت ترامپ اعلام کرد که قصد محدود کردن نفوذ ایران در منطقه و خروج ایالات‌متحده از “برجام” را دارد، و این مسأله را به بهانه عدم کفایت برجام در محدود کردن توسعه سلاح و برنامه هسته‌ای و موشکی ایران عنوان کرد.
در ماه نوامبر سال ۲۰۱۸، ایالات‌متحده آمریکا تحریم‌ها علیه ایران را دوباره اعمال کرد. برخی ناظران معتقدند که نقض برجام موجب افزایش فشار اقتصادی و سیاسی بر حکومت ایران خواهد شد که می‌تواند منجر به یک درگیری نظامی تصادفی با ایالات‌متحده شود.
“شورای امنیت ملی” ایالات‌متحده گزارش داده است، گزینه‌های نظامی برای حمله به ایران را بررسی کرده است – به درخواست جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ – و در همین حال ” مایک پمپئو” وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیر خود به مصر، اهداف دولت ترامپ را برای جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه تشریح کرد.
پمپئو همچنین اعلام کرد ایالات متحده آمریکا یک کنفرانس بین‌المللی را – در ماه آینده در لهستان- برای بحث در مورد ثبات در خاورمیانه و نقش ایران در منطقه برگزار خواهد کرد. ”
این گزارش چنین نتیجه گرفته است:
” به احتمال زیاد، ایالات‌متحده آمریکا در ماه‌های آینده همچنان متمرکز بر ایران باقی خواهد ماند، به ویژه به این دلیل که دولت ترامپ همزمان، اعمال تحریم‌های جدید و پیامدهای خروج نیروهای نظامی در سوریه را در نظر می‌گیرد.”
گفتنی است مرکز اقدامات پیشگیرانه شورای روابط خارجی آمریکا از سال ۲۰۰۸ همه ساله در ماه‌ نوامبر نظرسنجی‌های خود را به هزاران کارشناس و تحلیلگر در امور سیاست خارجی و مسایل دفاعی و امنیتی می‌فرستد و با تجمیع نظرات آنها چالش‌های اولویت‌دار آمریکا برای سال آینده را فهرست می‌کند.