به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، بهمن ۰۸، ۱۳۹۷

برنامه‌ی نظارت حکم زندان و تداوم حبس خودسرانه‌ی فرهاد میثمی را به‌شدت محکوم می‌کند

صدور حکم / حبس خودسرانه
برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه‌ی مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه‌های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است، از شما درخواست می‌کند فوری در باره‌ی موضوع زیر در ایران اقدام کنید.

صدور حکم /
حبس خودسرانه
ایران

۲۵ ژانویه ۲۰۱۹
۵ بهمن ۱۳۹۷

اطلاعات تازه:

برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق جامعه‌ی دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) (عضو فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر) از محکومیت و تداوم حبس خودسرانه‌ی آقای فرهاد میثمی، پزشک، مطلع شده است. آقای میثمی در دفاع از حقوق زنان، از جمله با پشتیبانی از مبارزه علیه تحمیل حجاب بر زنان و دختران و دفاع از حقوق زنان برای انتخاب پوشش خود، مبارزه کرده است.

بر اساس اطلاعات دریافتی، در روز ۲ بهمن ۱۳۹۷، حکم زندان آقای میثمی که شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر کرده به وکیل او ابلاغ شد. آقای میثمی در مجموع به ۶ سال زندان ـ پنج سال به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور (ماده‌ی ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی) و یک سال به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام (ماده‌ی ۵۰۰) ـ و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی و اجتماعی، فعالیت در فضای مجازی، رسانه‌ها، مطبوعات و خروج از کشور محکوم شده است. آقای میثمی علیه این حکم اعتراض خواهد کرد.

آقای میثمی از تاریخ ۹ مرداد ۱۳۹۷ در زندان اوین در بازداشت خودسرانه است و اعتصاب غذای پنج ماهه‌ی خود را در تاریخ ۱ دی ۱۳۹۷ پایان داد (نگاه کنید به اطلاعات پس زمینه‌ای).

برنامه‌ی نظارت نگرانی عمیق خود را درباره سلامتی روانی و جسمانی آقای فرهاد میثمی ابراز و همچنین محکومیت و تداوم حبس خودسرانه‌ی او را که گویا به خاطر فعالیت به‌حق حقوق بشری‌اش مجازات می‌شود، محکوم ‌می‌کند.

برنامه‌ی نظارت از دولتمردان ایران می‌خواهد آقای فرهاد میثمی را فوری و بدون قید و شرط آزاد کنند و به کلیه‌ی اقدام‌های آزارنده، از جمله در سطح قضایی، علیه او و تمامی مدافعان حقوق بشر که در این کشور در حبس خودسرانه به سر ‌می‌برند، پایان دهند.

اطلاعات پس زمینه‌ای:

آقای فرهاد میثمی روز ۳۱ ژوئیه ۲۰۱۸ (۹ مرداد ۱۳۹۷) در خانه‌اش در تهران با حکم بازداشت شعبه‌ی ۲ دادسرا دستگیر و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شد. دستگیری آقای میثمی که دوست خانم نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری سرشناس، است به‌خاطر داشتن چند جلد کتاب «کنش‌های کوچک مدنی» (نوشته‌ی استیو کراشاو و جان جکسُن) و کتاب «حقوق بشر» (ترجمه‌ی محمد جعفر پوینده، مترجم و نویسنده‌ای که در سال 1377 به دست ماموران وزارت اطلاعات به قتل رسید) و تعدادی نشان سینه که روی آنها نوشته شده «من به حجاب اجباری اعتراض دارم»، رخ داد.

آقای میثمی به «تبانی و اجتماع به قصد برهم زدن امنیت کشور» (ماده‌ی ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی)، «تبلیغ بر علیه نظام» (ماده‌ی ۵۰۰)، و «اشاعه‌ی فحشا» (ماده‌ی ۲۸۶) متهم شد.

آقای میثمی امکان تماس با وکیل نیافت و مسئولان اجازه ندادند آقای آرش کیخسروی پیش از این که خود او در تاریخ ۱۸ اوت ۲۰۱۸ (۲۷ مردادماه ۱۳۹۷) در جلوی مجلس دستگیر شود به‌عنوان وکیل او اقدام کند [۱].

آقای میثمی روز ۱ اوت (۱۰ مرداد) در اعتراض به بازداشت خود اعتصاب غذا کرد و خواهان آزادی بدون قید و شرط مدافعان حقوق بشر خانم نسرین ستوده [۲] و آقای رضا خندان [۳] شد. وی ۲۰ روز در سلول انفرادی زندانی ماند و سپس به بند عمومی ۴ زندان اوین منتقل شد. وضعیت سلامتی او به سرعت رو به وخامت رفت و از وزن او ۳۴ کیلوگرم کاسته شد.

آقای میثمی در روز ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۸ (۴ مهر ۱۳۹۷) به زور به بهداری زندان اوین منتقل شد، مسئولان زندان او را در انزوای کامل قرار دادند و بر خلاف میلش به او سِرُم تزریق کردند. در پی آزادی آقای رضا خندان با قرار وثیقه در تاریخ ۱ دی ۱۳۹۷، آقای فرهاد میثمی به اعتصاب غذای خود پایان داد.

۵ کارشناس ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل در روز ۲۹ نوامبر ۲۰۱۸ (۸ آذر ۱۳۹۳) از ایران خواستند «حقوق مدافعان حقوق بشر و وکلای دادگستری را که به خاطر حمایت علنی از اعتراض‌های علیه حجاب اجباری به زندان افتاده‌اند تضمین کند» و نگرانی ویژه‌ی خود را درباره‌ی وخامت سلامتی آقای فرهاد میثمی ابراز کردند[۴].

اقدام‌های درخواستی:

با نوشتن نامه به دولت‌مردان ایران از آنها بخواهید:
- در هر شرايطی، سلامت روحی و جسمانی آقای فرهاد میثمی و نیز کلیه‌ی مدافعان حقوق بشر را در ايران تضمين کنند؛
- فوری و بدون قید و شرط آقای فرهاد میثمی را آزاد کنند و به کلیه‌ی اقدام‌های آزارنده، از جمله در سطح قضایی، علیه او و تمامی مدافعان حقوق بشر که در این کشور در حبس خودسرانه به سر ‌می‌برند، پایان دهند؛
- اعلاميه‌ی سازمان ملل در باره مدافعان حقوق بشر را که در تاريخ ۹ دسامبر ۱۹۹۸ (۱۸ آذر ۱۳۷۷) در مجمع عمومی سازمان ملل تصويب شده، رعايت کنند، به ویژه ماده‌های ۱ و ۱۲ آن را؛
- رعایت حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مطابق با موازین بین‌المللی حقوق بشر و عهدنامه‌های بین‌المللی را که ایران نیز مُتعاهِد آنهاست، در هر شرایطی تضمین کنند.

نشانی‌ها:
به فارسی در اینجا: https://fidh.org/23933

• Leader of the Islamic Republic, H.E. Ayatollah Sayed Ali Khamenei, Fax: + 98 21 441 2030, Email: info_leader@leader.ir; Twitter: @khamenei_ir
• President Hassan Rouhani, Islamic Republic of Iran, Fax: + 98 21 644 54811; Email: media@rouhani.ir; Twitter: @HassanRouhani (English) and @Rouhani_ir (Persian).
• Head of the Judiciary, H.E. Ayatollah Sadeq Larijani, Islamic Republic of Iran, Fax: +98 21 879 6671 / +98 21 3 311 6567, Email: info@dadiran.ir / info@dadgostary-tehran.ir / info@bia-judiciary.ir
• Minister of Foreign Affairs, Mohammad Javad Zarif, Islamic Republic of Iran, Fax: +98-21-66743149; matbuat@mfa.gov.ir
• Secretary General, High Council for Human Rights, Mr. Mohammed Javad Larijani, Islamic Republic of Iran. Email: info@humanrights-iran.ir
• H.E. Mr. Javad Amin-Mansour, Ambassador, Permanent Mission of the Islamic Republic of Iran to the United Nations in Geneva, Switzerland, Fax: +41 22 7330203, Email: mission.iran@ties.itu.int
• H.E. Mr. Peiman Seadat, Ambassador, Embassy of Iran in Brussels, Belgium, Fax: + 32 2 762 39 15. Email: secreteriat@iranembassy.be

لطفا به نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در کشور خودتان نیز نامه بنویسید.
***
[۱] نگاه کنید به فراخوان فوری IRN 003 / 0818 / OBS 106 برنامه‌ی نظارت به تاریخ ۲۳ اوت ۲۰۱۸: https://fidh.org/23524
[۲] نگاه کنید به پیام رسانه‌ای برنامه‌ی نظارت به تاریخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۸: https://fidh.org/23313؛ و فراخوان فوری برنامه‌ی نظارت به تاریخ ۱۵ ژوئن ۲۰۱۸: https://fidh.org/23301
[۳] نگاه کنید به فراخوان فوری IRN 001 / 0119 / OBS 002 برنامه‌ی نظارت به تاریخ ۷ ژانویه ۲۰۱۹: https://fidh.org/24026
[۴] نگاه کنید به بیانیه‌ی مشترک گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت مدافعان حقوق بشر؛ گزارشگر ویژه قاضیان و وکلای دادگستری؛ سرگزارشگر گروه تحقیق درباره عکس‌های خودسرانه؛ رئیس گروه تحقیق درباره موضوع تبعیض علیه 
زنان در قانون و در عمل؛ گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران: https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents...