به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، مرداد ۲۱، ۱۳۹۸

دادگاه متهمان هفت‌تپه: اعتصاب غذای خشک امیرحسین محمدی‌فرد

امیرحسین محمدی‌فر و ساناز اللهیاری
چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده متهمان اعتراض‌های کارگری نیشکر هفت‌تپه امروز یک‌شنبه ۲۰ مرداد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شد. قرار بود در این جلسه به اتهامات امیرحسین محمدی‌فرد و ساناز الله‌یاری رسیدگی شود.

دادگاه در این جلسه با تبدیل قرار بازداشت این متهمان به قرار وثیقه مخالفت کرد.

کمپین حمایت از بازداشت‌شدگان هفت‌تپه اما پس از برگزار شدن این دادگاه خبر از اعتصاب غذای خشک امیرحسین محمدی‌فرد داد.

به گزارش این کمپین در طول جلسه، قاضی مقیسه کمترین اجازه و فرصت دفاع را به امیرحسین محمدی‌فرد نداد و همچنین به علت کمبود وقت رسیدگی به پرونده ساناز الله‌یاری نیز به هفته‌ آینده موکول شد:

«با توجه به اصرار وکلای این دو و همچنین اصرار امیرحسین محمدی‌فرد مبنی بر تودیع وثیقه برای ساناز الله‌یاری، قاضی مقیسه با تودیع وثیقه مخالفت کرد. امیرحسین محمدی‌فرد نیز اعلام کرد در اعتراض به این بی‌عدالتی آشکار و محقق نشدن خواسته‌های به حقشان، این روزنامه‌نگار چپ‌گرا تا اطلاع ثانوی اقدام به اعتصاب غذای خشک خواهد کرد.»

امروز چهلمین روز اعتصاب غذای تَر امیرحسین محمدی‌فرد بود.

ساناز الله‌یاری همراه همسرش امیرحسین محمدی‌فرد در تاریخ ۱۹ دی ماه سال ۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. آنان با وجود گذشت هفت ماه از بازداشتشان کماکان در زندان اوین نگهداری می‌شوند.

اردیبهشت ماه سال جاری امیرحسین محمدی‌فرد از بازداشتگاه اداره اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند چهار و ساناز الله‌یاری به بند زنان زندان اوین منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا بازداشت ساناز الله‌یاری در حالی ادامه دارد که شرایط جسمی او به دلیل ابتلا به بیماری نامشخصی که باعث کاهش وزن، ضعف جسمی و لرزش شدید اندام‌ها شده است نگران کننده است. او همچنین در دستگاه گوارشی نیز دچار مشکل جدی شده و از درد شدید معده رنج می‌برد.

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه اما گزارش کرده است که قاضی مقیسه «فرصت کافی برای ارائه آخرین دفاعیات» را به امیرحسین محمدی‌فرد نداد و جلسه رسیدگی به اتهامات ساناز الله‌یاری به دلیل کمبود وقت به «زمان دیگری» موکول شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، امیرحسین محمدی‌فر، ساناز الله‌یاری، علی نجاتی و عسل محمدی، شهروندان بازداشت شده در جریان تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفت‌تپه در زمستان ۱۳۹۷ از روز شنبه دوازدهم مرداد ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران آغاز شد.

پس از اولین جلسه برخی منابع خبر از درگیری لفظی اسماعیل بخشی با رئیس دادگاه دادند و گفتند که قاضی مقیسه به همین علت جلسه رسیدگی را نیمه کاره گذاشته و رسیدگی به پرونده اسماعیل بخشی را به جلسات بعد موکول کرده است: اولین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده متهمان اعتراضات هفت‌تپه برگزار شد

در جلسه دوم هم که روز یک‌شنبه ۱۳ مرداد برگزار شد، عسل محمدی پس از حضور در شعبه ۲۸، در جریان دادگاه متهمان هفت‌تپه بازداشت شد.

علت بازداشت او را لغو قرار وثیقه از سوی قاضی مقیسه به دلیل شکایت وزارت اطلاعات گزارش کرده‌اند.

خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) اما روز یک‌شنبه ۱۳ مرداد در گزارش خود در ارتباط با این جلسه دادگاه، از ابلاغ کیفرخواست متهمان پرونده خبر داد. این در حالی است که خانواده افراد متهم برای اطلاع‌رسانی نکردن درباره جزییات مربوط به این دادگاه تحت فشارند.

روز شنبه ۱۹ مرداد نیز جلسه محاکمه سپیده قلیان، از دیگر متهمان این پرونده برگزار شد. او در این جلسه در برابر قاضی اعلام کرد که اعترافاتش در بازجویی تحت شکنجه گرفته شده و بی‌اعتبار است.

این فعال مدنی همچنین از قاضی مقیسه خواست تا به قرار بازداشتی که برایش صادر شده پایان داده شود که این درخواست مورد توجه دادگاه قرار نگرفت.

جمال‌الدین حیدری منش، وکیل سپیده قلیان، با اشاره به گرفتن اعترافات از موکلش زیر شکنجه گفته است:

«موکل من به عنوان فرزند یک کارگر حق خود دانسته که از دیگر کارگران و حقوق از دست رفته آنها دفاع کند و طبق قانون این مساله جرم نیست.»

کانال تلگرامی سندیکای نیشکر هفت‌تپه هم گزارش کرد که جمال‌الدین حیدری منش به دلیل دفاع از سپیده قلیان در دادگاه از سوی قاضی مقیسه تهدید به بازداشت شده و همه وسایل همراه او تا پایان جلسه دادگاه ضبط شده است.

پیش از آغاز دادگاه متهمان پرونده اعتراض‌های کارگری هفت‌تپه اما تعدادی از فعالان مدنی که به همراه خانواده متهمان در مقابل دادگاه حاضر شده بودند بازداشت شدند. رهام یگانه، هیراد پیربداقی و فرید لطف‌آبادی، فعالان کارگری و دانشجویی در میان این بازداشت‌شدگان بودند که به گزارش هرانا، پس از تفهیم اتهام «اخلال در نظم عمومی» و صدور قرار بازداشت موقت، به زندان اوین منتقل شدند.

رادیو زمانه