به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، خرداد ۰۲، ۱۳۹۳

درخواست گروهی از دختران حزب‌الله از قوه قضائیه:

لیلا حاتمی را شلاق بزنید و زندانی کنید

خبرگزاری «تسنیم» گزارش کرد گروهی از دختران «دانشجوی حزب‌الله» از لیلا حاتمی به دادسرای فرهنگ و رسانه شکایت کرده‌اند.
این دختران حزب‌الله در شکایت‌نامه خود نوشته‌اند که خانم حاتمی «در اقدامی علنی و عامدانه، برای دست دادن و بوسیدن رئیس مرد اجنبی فستیوال کن پیش قدم شده و فعل حرام مرتکب» شده است.
آن‌ها افزوده‌اند که «این اقدام گستاخانه، در انظار عمومی اتفاق افتاده و نام برده {حاتمی} به انتشار قطعی تصاویر قبیحه عمل ارتکابی خود عالم بوده است.»
این دختران براساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی خواستار صدور حکم شلاق برای لیلا حاتمی شده‌اند.
آن‌ها براساس ماده ۶۳۹ همین قانون نوشته‌اند که حاتمی «عامدانه و عالمانه اقدام به عمل حرام بوسیدن علنی مرد اجنبی نموده و با لباس غیرشرعی در انزار [انظار]عمومی حاضر گردیده است.»
این دختران حزب‌الله به همین خاطر خواستار مجازات یک تا ۱۰ سال حبس برای این داور شصت و هفتمین دوره جشنواره فیلم کن شده‌اند.
هویت هیچ‌یک از دخترانی که به نوشته خبرگزاری «تسنیم» از لیلا حاتمی شکایت کرده‌اند٬ مشخص نشده است.
«خبرگزاری دانشجو» نیز گزارش کرده که «۶۵ سازمان مردم نهاد و فعال امور زنان در بیانیه‌ای ضمن تقبیح رفتار لیلا حاتمی٬ لزوم برخورد جدی مجلس و دولت با وی را خواستار شدند.»
در این بیانیه از مقام‌های مسئول خواسته شد با حاتمی برخوردی «سخت» کنند.
دست دادن و روبوسی لیلا حاتمی با ژیل ژاکوب، رئیس جنشواره کن با واکنش تند محافظه‌کاران تندرو و مقام‌های وزارت ارشاد مواجه شده است.
حسین نوش‌آبادی، معاون پارلمانی وزیر ارشاد با انتقاد از رفتار لیلا حاتمی گفته حضور «نامناسب» زن ایرانی در مجامع بین‌المللی مورد قبول مردم ایران نیست.
علی جنتی٬ وزیر ارشاد هم گفته رفتار حاتمی را تائید نمی‌کند و رفتار زن و مرد غربی در دست دادن و بوسیدن یکدیگر را فرهنگی «نامناسب» می‌داند.
لیلا  حاتمی و روبوسی 


روبوسی جزو فرهنگ مردم و جوانان فرانسه است. زن و مردی که یکدیگر را می شناسند موقع سلام و احوالپرسی روی هم را می بوسند. روبوسی اما در ایران یک جرم نانوشته و یک تابوی پنهان است. افراد مذهبی حتی در فرودگاه مادر و خواهر خود را نمی بوسند و این کار را عیب می دانند
در مسجد حجت بن حسن سهروردی تهران٬ تابلویی به این مضمون نوشته شده است که روبوسی کار زشتی ست و مشاهده شده که اقوام فرد درگذشته روی یک دیگر را در مسجد و خیابان های اطراف می بوسند و نباید چنین کاری کرد.
البته نه شرع و نه قانون هیچ کدام نمی توانند بگویند پسر حق ندارد مادر و برادر حق ندارد خواهر خود را ببوسد. این ها برای جلوگیری از شیوع «بیماری» روبوسی٬ حلال را هم حرام می کنند.
لیلا حاتمی با روبوسی با ژیل یاکوب، و عباس کیارستمی با روبوسی با کاترین دونوو٬ و اصغر فرهادی با روبوسی با برنیس بژو٬ هر یک حادثه ای دلخراش در فرهنگ اسلامی آقایان آفریدند. حادثه ای که ظاهرا علیه آن٬ آقایان نمی توانند کاری انجام دهند. اگر کیارستمی حقیقتا موقع روبوسی غافلگیر شد٬ فرهادی با کراواتی که زده بود و خصوصا لیلا حاتمی که به خوبی فرهنگ فرانسه را می شناسد این ریسک را پذیرفتند و کاری را که هیچ زشتی در آن نیست٬ انجام دادند و نشان دادند که مردم ایران٬ با فرهنگ مردم جهان نه خصومت که سازگاری تام و تمام دارند. چقدر زشت است دیدن صحنه زنی که دست اش را به طرف دولت‌مرد ایرانی دراز می کند و مرد از دست دادن با او می پرهیزد. زشتی این کار ناگفتنی است و اثر آن تا مدت ها بر افکار عمومی باقی می ماند.
جوانان ما هم در ایران با روبوسی علنی با نزدیکان شان جلوی ممنوعیت بی دلیل این کار را می گیرند و به حکومت نشان می دهند که روبوسی با خواهر و مادر مساله ای شخصی ست و به حکومت ربطی ندارد.

 ف م سخن، گویا


جمهوری اسلامی و فرهنگ دست دادن:

IRIcultureofHSH.jpg