به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، دی ۱۷، ۱۳۹۳

حمله مرگبار به دفتر نشریه "شارلی هبدو" در پاریس / واکنش اوباما به حادثه پاریس

 در حمله مرگبار به دفتر هفته نامه "شارلی هبدو" Charlie Hebdo در پاریس، دست کم ١٢ نفر کشته و ۵ نفر زخمی شدند. فرانسوا هولاند در سخنانی در محل وقوع حادثه تمامی شهروندان این کشور را به "وحدت و انسجام ملی" دعوت نمود.

به گزارش منابع امنیتی، مردان مسلح در ساعت ١١ و ٣٠ دقیقه صبح (به وقت محلی) با حمله به دفتر هفته نامه "شارلی هبدو" در پاریس تعدادی از افراد حاضر در ساختمان این هفته نامه را به گلوله بستند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد دو تن از قربانیان این حادثه مرگبار از نیروهای پلیس فرانسه بودند.
نام ۴ تن از کاریکاتوریستهای فعال در این هفته نامه، "کابو"، "شارب"، "تینیوس" و "ولینسکی" در میان کشته شدگان این حادثه اعلام شده است.
بر پایه گزارش شاهدان عینی، احتمال دارد تعداد قربانیان این حادثه تیراندازی بیش از تعداد اعلام شده، باشد.
عاملان این حمله مرگبار به سلاح‌های "کلاشنیکف" و "آر پی جی ٧" مجهز بودند.
یکی از شاهدان عینی گفته است، حمله کنندگان به دفتر نشریه شارلی هبدو، فریاد "انتقام پیامبر گرفته شد"، سردادند.
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری اعلام کرد: رئیس جمهوری فرانسه، فرانسوا هولاند در محل حادثه حاضر شد.
فرانسوا هولاند بلافاصله در محل حادثه حاضر شد و در واکنش گفت:
«این یک ضربه روحی تکاندهنده ای برای فرانسه است. ضربه تکاندهنده ای که از حمله‌ی تروریستی وارد شده است. زیرا آنچه امروز روی داد یک اقدام تروریستی است. اقدام علیه روزنامه ای که پیش از این مورد تهدید قرار گرفته و به حق از آن محافظت می شد. چنین موقعیتی زمان وحدت ملی است. باید نشان دهیم که می توانیم واکنشی شایسته داشته باشیم. واکنشی قاطع که بازتاب وحدت ملی ما باشد. رفتار و اراده من در روزها و هفته های آینده بر همین مبنا خواهد بود. ما اینک در دوره دشواری هستیم. در هفته های اخیر از وقوع چندین سوءقصد تروریستی پیشگیری بعمل آمد. ما می دانستیم که مورد تهدید قرار داریم. مورد تهدید قرار داریم زیرا فرانسه کشور آزادیهاست. من اینک به قربانیان این واقعه می اندیشم و بدانید که همه اقدامات برای دستگیری مسئولین این اقدام انجام خواهد شد. همه شما را به وحدت ملی دعوت می کنم.»
هفته نامه "شارلی هبدو" در سال ٢٠٠٦ بر روی جلد یک ویژه نامه، اقدام به چاپ کاریکاتوری از "محمد"، پیامبر اسلام از کاریکاتوریست دانمارکی نمود.
این اقدام "شارلی هبدو" موجی از خشم در میان مسلمانان برانگیخت و یک سال بعد مدیران این نشریه، بدلیل اقامه دعوی از سوی "مسجد بزرگ مسلمانان در پاریس" در دادگاه حاضر شدند.
دفتر هفته نامه شارلی هبدو، در سال ٢٠١١، پس از آنکه عکس روی جلد این هفته نامه را به چاپ کاریکاتوری از "محمد" اختصاص داد مورد حمله قرار گرفت و به آتش کشیده شد.
پس از آن در سال ٢٠١٢، این هفته نامه با چاپ کاریکاتوری دیگر از "محمد"، پیامبر اسلام، همزمان با تظاهرات جهانی علیه فیلم ضد اسلامی "بیگناهی مسلمانان"، موجی از خشم را در میان مسلمانان ساکن فرانسه برانگیخت.
 * Charlie Hebdo
رادیو فرانسه

واکنش اوباما به حادثه پاریس: تروریست‌ها باید به دست عدالت سپرده شوند
حمله تروریستی روز چهارشنبه به هفته‌نامه فکاهی شارلی ابدو در پاریس موج محکومیت جهانی را به دنبال داشت و از جمله رهبران آمریکا، آلمان، واتیکان، اتحادیه عرب و مقامات مذهبی مصر و دانشگاه الازهر نسبت به آن واکنش نشان داده‌اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا با محکوم کردن این رخداد از آن به عنوان حمله‌ای تروریستی علیه «قدیمی‌ترین» متحد آمریکا، یعنی فرانسه یاد کرد و به پاریس پیشنهاد همکاری برای شناسایی و دستگیری عاملان این حمله داد.
آقای اوباما اظهار داشت: «ما با مقامات فرانسه در ارتباط هستیم و من به دولت خود دستور داده‌ام که هر گونه همکاری لازم را انجام بدهند تا این تروریست‌ها به دست عدالت سپرده شوند».
به گفته او، فرانسه قدیمی‌ترین متحد آمریکاست که در نبرد مقابل با تروریست‌هایی که امنیت جهان را تهدید می‌کنند، شانه به شانه آمریکا ایستاده است.
آقای اوباما سپس گفت: «مردم فرانسه بارها برای دفاع از ارزش‌های جهانی به پا خاسته‌اند، ارزش‌هایی که نسل‌های مختلف مردم ما نیز از آن دفاع کرده‌اند. فرانسه و شهر بزرگ پاریس که این حمله ظالمانه در آن رخ داده است، الگویی همیشگی به جهان ارائه داده که ورای دیدگاه نفرت‌انگیز این جانیان به حیات خود ادامه می‌دهد».
در حمله تروریست‌ها به هفته‌نامه «شارلی ابدو» دست‌کم ۱۲ نفر کشته شدند که از میان آنها می‌توان به سه کارتونیست این هفته‌نامه و یکی از سردبیران آن اشاره کرد.
این هفته‌نامه سال ۲۰۱۱ کاریکاتوری درباره پیامبر اسلام منتشر کرد که در پی این اتفاق، تحریریه آن به آتش کشیده شد و حال هدف خشونت‌آمیزترین حملات تروریستی چند دهه‌ اخیر در فرانسه قرار گرفته است.
خبرگزاری رویترز اظهارات آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را بازتاب داده است که ضمن محکوم کردن این رخداد از آن به عنوان «هجوم به آزادی بیان و مطبوعات» نام می‌برد.
خانم مرکل اظهار داشت: «این عمل نفرت‌انگیز تنها حمله به شهروندان فرانسوی نیست، بلکه هجوم به آزادی بیان و مطبوعات به عنوان عناصر اصلی فرهنگ آزاد و دمکراتیک ما نیز محسوب می‌شود».
نظیر این اظهارات را سخنگوی واتیکان نیز بیان کرده است. چیرو بندتینی از این حادثه تروریستی به عنوان عملی «نفرت‌انگیز» نام برد و تاکید کرد که تیغه خشونت مهاجمان هم متوجه مردم بوده و هم آزادی مطبوعات.
وی همچنین اضافه کرد که پاپ فرانسیس احتمالا با ارسال پیامی به اسقف اعظم پاریس، شخصا این رخداد را محکوم کند.
در همین حال مسئولان دانشگاه الازهر مصر نیز در صفحه فیسبوک این نهاد مذهبی با محکوم کردن این حمله از آن به عنوان عملی جنایتکارانه نام برده‌ و تاکید کرده‌اند که «اسلام هر گونه خشونتی را تقبیح می‌کند».
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که عباس شومان از مقامات ارشد الازهر در مصاحبه‌ای با این خبرگزاری گفته است که الازهر «استفاده از خشونت را در هیچ موردی تایید نمی‌کند، حتی اگر در واکنش به اهانت علیه مقدسات مسلمانان باشد».
همچنین اتحادیه عرب با پیوستن به موج جهانی واکنش‌ها علیه حمله تروریستی به هفته‌نامه شارلی ابدو اعلام کرده است که نبیل العربی، دبیر اتحادیه عرب، این رخداد را به شدت محکوم می‌کند.
در نهایت مقامات عربستان سعودی و دولت قطر نیز در این باره موضع‌گیری کرده‌اند. خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اظهارات یک مقام دولت این کشور را بدون نام او منتشر کرده که می‌گوید، پادشاهی عربستان «این اقدام تروریستی بزدلانه ا که اسلام شریف نیز آن را نمی‌پذیرد، به شدت محکوم می‌کند».
وزارت خارجه قطر هم در بیانیه‌ای اعلام کرده اقداماتی این‌چنینی که شهروندان غیرنظامی را هدف قرار می‌دهد در تعارض با تمام اصول ارزش‌های انسانی و اخلاقی است.
از میان دیگر مقاماتی که حادثه تروریستی روز چهارشنبه در پاریس را محکوم کرده‌اند، می‌توان بان گی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، جان کری، وزیر خارجه آمریکا و پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین را نام برد.
 رادیو فردا