رئیس حراست دانشگاه تهران، دستگیری بهاره هدایت، فعال زنان را متوجه پلیس امنیت دانست و هرگونه همکاری با ماموران امنیتی برای بازداشت او را انکار کرد. خانم هدایت و دو دانشجوی بازداشتی اکنون در زندان اوین هستند.
بعد از دو روز بیخبری از بهاره هدایت، فعال زنان و دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه تهران، او به خانوادهاش اطلاع داد که برای تفهیم اتهام، در شعبه ۴ بازپرسی زندان اوین است. این خبر را ریحانه طباطبایی، روزنامخنگار و یکی از دوستان خانم هدایت در توییتر خود نوشت.
هنوز به طور رسمی اتهام این دانشجوی فعال زنان و سخنگوی سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت اعلام نشده است. خانم هدایت پیش از دستگیری ناگهانیاش توسط پلیس امنیت گفته بود که پلیس امنیت او را احضار کرده و باید در روز چهارشنبه، ۲۳ بهمن به این مرکز مراجعه کند.
علت حضور در حراست، نامشخص!
دستگیری و انتقال خانم هدایت به زندان اوین، روز دوشنبه ۲۱ بهمن و همزمان با احضار او توسط حراست دانشگاه تهران صورت گرفته است. دلیل اصلی احضار او به دفتر حراست دانشگاه به درستی مشخص نیست. همین موضوع انگشت اتهام را متوجه مسئولان حراست دانشگاه کرد که برای بازدداشت و دستگیری دانشجویان آن هم در محیط دانشگاه با دستگاههای امنیتی همکاری میکنند.
ضیا نبوی، از فعالان سابق دانشجویی که در جریان جنبش سبز نیز بازداشت شد و ۸ سال را در زندان سپری کرد، روز دوشنبه ۲۱ بهمن در توئیتی نوشت: «طبق گفته دانشجویان دانشگاه تهران، بهاره هدایت ظهر امروز توسط حراست دانشگاه تهران احضار شده و پس از مراجعه به آنجا دیگر خبری از او در دست نیست. گوشی او خاموش است و و مسئول حراست نیز از وضعیت او ابراز بیاطلاعی میکند».
اسماعیل سلیمانی، رئیس حراست دانشگاه تهران روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ۹۸ (۱۲ فوریه) در گفتوگو با ایلنا، اتهام دست داشتن حراست دانشگاه را در بازدداشت خانم هدایت را رد کرد. او با اشاره به اینکه پلیس امنیت چند نوبت با این دانشجو در ارتباط بوده و صحبتهایی هم داشتهاند، اضافه کرد: «در ادامه این جریانات، پلیس با حراست دانشگاه تماس میگیرد و میگوید که میخواهد با بهاره هدایت مصاحبهای داشته باشد و ابلاغیهای قضایی دارند که باید به او بدهند».
سلیمانی با طرح این ادعا که حراست اجازه نمیدهد هیچ کدام از دانشجویان در محل حراست دانشگاه بازداشت یا دستگیر شوند، گفت، پلیس برای دستگیری خانم هدایت به حراست مراجعه کرد ولی "با توجه به حساسیتی که دانشگاه دارد"، حراست جلوی این کار گرفته و ماموران پلیس امنیت به بیرون از حراست هدایت شدند.
رئیس حراست دانشگاه تهران بدون توضیح درباره علت دعوت حراست دانشگاه تهران از خانم هدایت برای حضور در دفتر حراست، گفت که دستگیری و بازداشت خانم هدایت زمانی اتفاق افتاد که او از ساختمان حراست خارج شد و به محوطه بیرون از دانشگاه قدم گذاشت و سپس بازداشت شد.
رئیس حراست دانشگاه تهران به این ترتیب نتیجه گرفت که بازداشت بهاره هدایت "ارتباطی با حراست و دانشگاه" ندارد.
ظن همکاری حراست با پلیس امنیت!
از نگاه سلیمانی، حراست دانشگاه تهران برای دستگیری خانم هدایت با پلیس امنیت همکاری نکرده است، چرا که به گفته او پلیس و هر مرجع امنیتی ضابط دادگستری و قوه قضائیه بر اساس ماموریتشان عمل میکنند.
به گفته رئیس حراست دانشگاه تهران، او و مجموعه همکاران حراست اساساً از فعالیتهای خانم هدایت و علت حضور پلیس امنیت در حراست دانشگاه بیخبر بوده و مسئولان حراست نمیدانستند که این دانشجو سابقه فعالیتهای سیاسی و تحمل سالها زندان دارد.
خانم هدایت بعد از انتخابات مناقشهبرانگیز خرداد ۸۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و به اتهام توهین به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، حسن روحانی، رئیس جمهوری و نیز اقدام علیه امنیت ملی مجموعاً به هفت سال و نیم زندان محکوم شد. او سه سال پیش (سال ۹۵) از زندان آزاد شد.
بازداشت ۲ دانشجوی دیگر
همزمان با بهاره هدایت، دو دانشجوی دیگر با نامهای امیرمحمد شریفی و معین زارعیان توسط پلیس امنیت دستگیر شدند. رئیس حراست دانشگاه تهران گفته که این دانشجویان اکنون در شعبههای مختلف دادسرای اوین هستند.
او درباره وضعیت امیرمحمد شریفی و معین زارعیان که گفته شده "از مقابل خوابگاه" بازداشت شدهاند، به ایلنا گفت: «ما از اینکه امیرمحمد شریفی ابلاغ قضایی داشته، مطلع بودیم و به خودش هم گفته شده بود. در واقع به او ابلاغ شده بود که به دادسرا مراجعه کند و آنجا پیگیر موضوع باشد، اما او مراجعه نمیکند و حکم دستگیری او میآید و بازداشت میشود. البته در این زمینه مطمئن نیستم، زیرا روایت دیگری وجود دارد که او خودش به دادسرا مراجعه کرده است، فکر میکنم امروز آقای شریفی آزاد شود. این دو شخص بیرون محیط دانشگاه بازداشت شدهاند، اما دقیقا نمیدانیم در کدام نقطه بودهاند».
دلیل اتهامها مشخص نیست
سلیمانی همچنین علت بازداشت این دانشجویان را با "آخرین تجمع آبان ماه ۹۸ در دانشگاه" مرتبط دانست و با گفتن اینکه دلیل اتهامها را نمیداند، اضافه کرد: «این دانشجویان به علت حضور در تجمعات اخیر و شعارهای تند و ساختارشکنانهای که سر دادهاند، بازداشت شدهاند. ما اطلاعات دقیقی نداریم و اطلاعات در اختیار پلیس است، اما زمانی که دستگاه قضایی حکمی را صادر میکند، براساس اتهاماتی است که عنوان مجرمانه دارد».
دویچه وله فارسی
دویچه وله فارسی