اولین چیزی که در تهران به چشم میآید زنانی هستند که حجاب ندارند
انگلند در مصاحبهای درباره وضعیت دشوار رهبران جمهوری اسلامی به دلیل تحریمهای بینالمللی و خیزش سراسری علیه حکومت گفت: «اولین چیزی که هنگام ورود به ایران و حرکت به سمت تهران به چشم میآید زنانی هستند که حجاب ندارند.»
به گفته او در گذشته حتی زنان سکولار تلاش میکردند پوشیده باشند اما «حالا بسیاری از زنان هیچ شکلی از حجاب را بر سر ندارند که میتوان آن را شکل عمومی از نافرمانی مدنی توصیف کرد».
این روزنامهنگار افزود: «نکته تعجبآور دیگر این بود که هیچ کس به این بیحجاب بودن زنان توجه یا نگاه نمیکرد (نمیکند).»
او تاکید کرد این تحولات در یک بازه زمانی بسیار کوتاه شکل گرفته و قطعا در تهران به یک هنجار جدید تبدیل شده است.
انگلند با این حال تاکید کرد مشخص نیست چنین پدیدهای دوام خواهد یافت یا نه اما: «این تغییر بصری یک پیامد مستقیم اعتراضاتی است که از ماه شهریور [سال] گذشته آغاز شده است.»
او همچنین گفت که حجاب نداشتن زنان فقط مختص «زنان بالاشهر» نیست و در محلات متوسط و فقیرنشین شهر نیز چنین پدیدهای محسوس است.
در جریان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، بسیاری از زنان و دختران ایرانی روسریهای خود را آتش زدند و علیه اعمال «حجاب اجباری» اعتراض کردند.
با وجود این اعتراضات، بیژن نوباوهوطن، نماینده مجلس شورای اسلامی، به تازگی از جزییات طرح جدید مجلس برای حجاب گفت که به صورت «هوشمند، غیرحضوری و در دفعات» خواهد بود و در آن مجازاتهایی مانند مسدود شدن خط تلفن و اینترنت برای زنانی پیشبینی شده که حجاب اجباری را رعایت نمیکنند.
این نماینده در جلسه علنی مجلس درباره «ساختارشکنی بسیار مهمی که در ماههای گذشته رخ داده و با مساله حجاب و عفاف نمایان شده» اظهار نگرانی کرد و گفت: «مردم باید بدانند نمایندگان آنها در خصوص مساله حجاب و عفاف کاملا حساس هستند.»
در هفتههای اخیر گزارشهای مختلفی هم از پلمب اصناف به دلیل آنچه عدم رعایت حجاب اسلامی خوانده شده، منتشر شده است.
همچنین صادق جعفری چگنی، دادستان مرکز خوزستان، مدعی شد رعایت نکردن حجاب اجباری «جرم مشهود» و پلیس ملزم به برخورد با این افراد است.
او در گفتوگو با خبرگزاری فارس گفت: «دستورات قضایی به ضابطان در برخورد با افرادی که حجاب شرعی را رعایت نکنند صادر شده است.»