به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، فروردین ۲۸، ۱۳۹۳

درخواست گروهی از شاعران، مترجمان و نویسندگان برای لغو حکم اعدام ریحانه جباری. نگرانی خانواده ريحانه جباری از اعدام او در سکوت

 حکم اعدام ریحانه جباری را لغو کنید!

حکم اعدام ریحانه جباری به مرحله اجرا نزدیک شده است. ریحانه هفت سال پیش ، زمانی که نوجوانی نوزده ساله بود، در جریان دفاع از خود موجب مرگ مرتضی سربندی شد. اکنون ریحانه بیست­و­شش سال دارد و هفت سال است که در زندان به سر می­برد. او به اعدام محکوم شده و قرار است این حکم به زودی اجرا شود.

بی­گمان هیچ انسان منصف و متمدنی از قتل نفس دفاع نمی­کند اما اعدام  راه جبران خسارت  و  جلوگیری از قتل نیست بلکه خود قتلی به مراتب بدتر است. زیرا اعدام، که توسط نهادهای رسمی جامعه انجام می­گیرد،
 با زیر پا نهادن حرمت حیات انسان قبح کشتن را از بین می­برد و آن را به مثابه­ی راه حل در اجتماع ترویج می­کند.

در اینجا خطاب به اعضای خانواده­ی مرتضی سربندی می­گوییم: شما یکی از نزدیکان خود را از دست داده­اید و خشم و اندوه­تان طبیعی و قابل درک است اما با اعدام شدن ریحانه نه کشته­ی شما حیات می­یابد و نه روانتان آرامش. حال که _ متاسفانه_ قوانین موجود اختیار مرگ و زندگی ریحانه را به دست شما داده است، زندگی را انتخاب کنید و بدین­گونه نشان دهید که حیات انسان چنان ارزش­مند است که بزرگ­ترین خطاها نیز نباید موجب سلب آن شود. این گامی مثبت در جهت کاستن ازمیزان قتل در جامعه است. نگذارید با بر دار کردن این دختر جوان سلسله­ی سلب حیات آدمی تداوم یابد.
ما شاعران، مترجمان و نویسندگان خواهان  لغو حکم اعدام ریحانه جباری و کنار گذاشتن حکم اعدام از سیستم قضایی کشور هستیم.
25/1/1393
بکتاش آبتین – علی­رضا آبیز- حسن اصغری- پرویز بابایی- کیوان باژن- فانوس بهادروند- سیمین بهبهانی- علی بهبهانی- علی­اکبر جانوند- علی­رضا جباری- کامران جمالی- حسین حضرتی- محسن حکیمی- جواد خردمند- رضا خندان(مهابادی)- علی­اشرف درویشیان- رحیم رسولی- قاسم روبین- فریبرز رییس­دانا- ناصر زرافشان- محمد زندی- فاطمه سرحدی­زاده- حسن صانعی- علی صداقتی خیاط- محمد حسین طهماسب پور شهرک- رضا عابد- علی­رضا عباسی- علی عبداللهی- منیژه گازرانی- روح­اله مهدی­پور عمران- مه­آ محقق- جاوید محمدی- منیژه نجم عراقی



نگرانی خانواده ريحانه جباری از اعدام او در سکوت



يک منبع آگاه به پرونده ريحانه جباری، به کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران گفت اگرچه در روزهای اخير مسولانی اظهار کرده اند ريحانه فعلا اعدام نمی شود اما خانواده اين زندانی نگران هستند که به يکباره و در سکوت او را اعدام کنند.

يک منبع آگاه به پرونده ريحانه جباری، دختر ۲۶ ساله ای که به اتهام قتل عمد يکی از کارمندان سابق وزارت اطلاعات محکوم به قصاص است به کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران گفت روز سه شنبه ۲۶ فروردين ماه اين زندانی به دستور رييس زندان، نامه ای مبنی بر اينکه او هيچگاه ارتباط با خارج از کشور نداشته و درصدد زير سوال بردن منافع ملی کشور نبوده را امضاء کرده است. اين منبع با اشاره به خبرهايی که توسط رسانه های خارجی طی هفته های اخير برای توقف اجرای حکم اعدام ريحانه منتشر شده، گفت: «ظاهرا به دليل واکنش رسانه های خبری به حکم اعدام او، مسولان از او خواستند تا اين نامه را امضاء کند و ريحانه هم چون محتوای نامه را قبول داشته و دروغ نبوده و آن را امضاء کرده است.»
اين منبع به کمپين گفت اگرچه در روزهای اخير مسولانی اظهار کرده اند ريحانه فعلا اعدام نمی شود اما خانواده اين زندانی نگران هستند که به يکباره و در سکوت او را اعدام کنند.

به گفته اين منبع پس از اينکه ريحانه عصر ۲۶ فروردين ماه به نزد رييس زندان احضار می شود، اين زندانی به گمان اينکه او را برای اجرای حکمش می خواهند از بند خارج کنند طی تماس تلفنی با خانواده اش خداحافظی آخر را کرده است.
اين منبع آگاه به پرونده ريحانه جباری به کمپين گفت: «عصر سه شنبه مسوولی به بند زنان رفته و خواسته ريحانه را با خودش ببرد. از آنجا که محکومان به اعدام را به بهانه های مختلفی عصر روز سه شنبه از بند خارج می کنند و صبح چهارشنبه دار می زنند، همه زندانيانی که داخل بند بودند دور ريحانه حلقه می زنند و می گويند ما نمی گذاريم او را ببريد. بالاخره بعد از دو ساعت درگيری بين مسولان زندان و زندانيان، آنها ريحانه را با خود برده اند. اما قبل از آن ريحانه تماس کوتاهی با خانواده اش داشته و به نوعی با آنها خداحافظی کرده است.»

اين منبع با اظهار اينکه ديدار امروز سه شنبه ۲۶ فروردين به خير گذشت به کمپين گفت: « رييس زندان شهر ری از ريحانه خواسته تا نامه ای مبنی بر اينکه او به خدا و پيامبر اسلام معتقد است و همچنين شيعه و ملتزم به ولايت فقيه است و تا به حال برای آبادانی مملکتش فعاليت کرده و هيچ وابستگی به خارج از کشور ندارد، جاسوس نيست و منافع ملی را زير سوال نبرده را امضا کند. او هم چون اين مطالب دروغ نبوده همه را قبول کرده و امضا کرده است.»

اين منبع با اظهار نگرانی از اجرای حکم ناگهانی اعدام ريحانه جباری به کمپين گفت: «در روزهای اخير مقامات مختلف اظهار کرده اند فعلا ريحانه اعدام نمی شود اما ما نگرانيم که با اين خبرها و پس از اينکه خيال مردم از عدم اجرای حکم راحت می شود، ريحانه را ناگهانی و در سکوت اعدام کنند.»

اين منبع هچمنين در خصوص موقعيت خانواده مقتول و اخرين واکنش های خانواده مقتول گفت:«دايره اجرای احکام روز دوشنبه ۲۵ فروردين ماه، پسر ارشد مقتول را احضار کرد. در آنجا خانوادۀ چند شهيد از جمله خانوادۀ شهيد باکری نيز حضور داشته اند و خواسته اند تا اواز قصاص بگذرد و بقيه اوليای دم را هم راضی کند تا از قصاص اين دختر بگذرند. اما پسر مقتول گفته اگر ده سال هم طول بکشد، اگر ريحانه به کره مريخ هم برود، بالاخره بايد حکم قصاص اجرا شود.»


ريحانه جباری، دانشجو و طراح دکوراسيون داخلی در تاريخ ۱۶ تيرماه ۱۳۸۶ به مرتضی سربندی، پزشک ۴۷ ساله، متاهل، دارای سه فرزند و کارمند سابق وزارت اطلاعات يک ضربه چاقو در ناحيه کتف وارد کرد که اين ضربه باعث مرگ او شد. در ان زمان ريحانه ۱۹ سال داشت. او در تمام دوران بازجويی و در سه جلسه دادگاه خود اظهار کرد که به دليل تعرض جنسی مقتول به او و قصد دفاع از خود با چاقو به او ضربه زده است.
کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران