به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی
شنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۷
هشدار عیسی سحرخیز!
باز هم در ضرورت گذار از إصلاح طلبی به تحول خواهی
به نظر می رسد در دو هفته ای که “اپوزیسیون داخلی مسالمت جو” ی داخل در خواب خوش سیاسی بوده و هست و تعطیلات بلند نوروز ٩٧ را می گذراند یا در حال سپری کردن روزهای پایانی آن است، دنیا بیدار بوده و در آن سوی مرزها، به ویژه آمریکا و در کأخ سفید خواب های طلایی برای مردم ایران دیده و در حال تدارک برنامه های خاصی با شعار “براندازی جمهوری اسلامی” در چهلمین سال حکومت یا در سال ٩٧ است.
اردوغان خطاب به ماکرون: که هستی که بخواهی میانجیگری کنی
رییسجمهوری ترکیه امروز (جمعه) در انتقادی شدیداللحن از پیشنهاد همتای فرانسوی خود برای میانجیگری میان ترکیه و کردهای سوریه گفت:
تو که هستی که میخواهی میانجیگری کنی؟!
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رییسجمهوری ترکیه در اظهاراتی از آغاز آمادگیهای لازم برای انجام عملیات بیشتر برای پاکسازی تروریستها در شهرهای راس العین، راس العرب و تل ابیض خبر داد. او در ادامه اظهاراتش تاکید کرد: ترکیه هیچ قصد و نیتی برای آسیب رساندن به نیروهای ائتلافی و متحد کشورش در منطقه ندارد.
جمعه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۷
“حجاب اجباری”، گسترده ترین تبعیض جنسی-جنسیتی، الهه زمانی
بعد از قریب یک دهه آتشی که به ظاهر در خاکستر بی کنشی پنهان مانده بود، بار دیگر زبانه کشید.
الهه زمانی |
بعد از آخرین گردهمایی زنان به مناسبت ۸ مارس -۱۷ اسفند ۱۳۸۵-، بار دیگر زنان و مردان برابری طلب در برابر وزارت کار اجتماع کردند تا مطالبات خود را مبنی بر حقوق شهروندی خود در فضای عمومی بیان نموده و دولت را موظف به پاسخگویی قلمداد کنند.
خواست آزادی پوشش، خواستی است که زنان ایران بیش از ۱۵۰ سال پیش آن را مطرح نمودند و برای آن نیز هزینه داده اند. از طاهره قره العین متولد ۱۲۳۳ که یکی از نخستین زنانی بود که به خواست و اراده خود پوشش اسلامی را نپذیرفت، تا تاج السلطنه که در مجالس بی حجاب ظاهر می شد، تا پروین اعتصامی متولد ۱۲۸۵ که در اشعار خود پدر-مردسالاری را به انتقاد گرفته و حجاب را سمبل تحقیر و در درجه دوم قرار دادن زن ایرانی می دانست، تا خاله مادر ۹۷ ساله من که از اولین زنان پرستاری بود که با کلاه به کار پرستاری مشغول شد و هیچ گاه نیز ازدواج نکرد، تا زنانی که در اولین ۱۷ اسفند بعد از انقلاب به خیابان ها آمدند و پوشش اجباری را به چالش کشیدند، تا زنان جوان و شجاعی که امروزه به صورت فردی در فضای عمومی دست به اعتراض به حجاب اجباری می زنند.
رهبران دو کره ۷ اردیبهشت دیدار میکنند؛
مقدمهای برای دیدار پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی
زمان دیدار رهبران کره شمالی و جنوبی تعیین شد. قرار است این دو، روز هفتم اردیبهشت (۲۷ آوریل) دیدار و گفتگو کنند. این دیدار در این سطح، پس از یک دهه برگذار می شود. دیدار رهبران دو کره، پیش از دیدار پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی است که هنوز زمانی برای آن تعیین نشده است.
پنجشنبه، فروردین ۰۹، ۱۳۹۷
آفت سیاستزدگی ایدئولوژیک در نقد هنری، تقی مختار
تقی مختار: نویسنده، روزنامهنگار و فیلمساز |
آقای محمد سهیمی با خواندن مطلبی انتقادی درباره وینستون چرچیل، شخصیت محوری فیلم «تیرهترین ساعت» (Darkest Hour)، که امسال با دریافت چندین جائزه از فستیوالهای مهم آمریکا و اروپا مورد تحسین و تجلیل قرار گرفت، قوت قلبی یافته و به منظور آب پاشیدن روی آتش درون خودش قلم چرخانده و به خیال خود خراشی نهاده است بر چهره هالیوود، وینستون چرچیل و حکومت شیطانی «استعمار پیر» بطور همزمان! به روباه گفتند شاهدت کیست، گفت دمم!
اظهار لحیه اول علیه شخصیت محوری فیلم «تیرهترین ساعت» - و نه خود فیلم - را یک نویسنده و سیاستمدار هندی به نام شاشی تارور (Shashi Tharoor) که خودش را «خادم ملت هند» معرفی می کند در «واشنگتن پست» کرده و با یادآوری از سوابق مظالم بریتانیا به کشور هندوستان چنگ به چهره هالیوود کشیده است از بابت «تجلیل» از وینستون چرچیل؛ بی آن که اشارهای بکند به فیلم های فراوانی نظیر «گاندی» که همین «هالیوود جهانخوار»، با همدستی «روباه پیر»، در حمایت از مبارزات مردم هند علیه «استعمار پیر»، و بیش از صدها فیلم داستانی و مستندی که هالیوود و انگلستان در دهههای اخیر با مشارکت هنرمندان هندی ساختهاند درباره دوران مستعمره بودن هندوستان، مبارزات استقلالطلبانه مردم هند، و داستان های مربوط به زندگی و فرهنگ مردم این کشور.
چهارشنبه، فروردین ۰۸، ۱۳۹۷
مقصود کدام امنیت است؟، حسن بهگر
حسن بهگر |
امنیت فقط امر مادی نیست که بگوییم. . .
مدتی است که تهدید خارجی و اوضاع آشفته خاورمیانه بهانه به دست جمهوری اسلامی داده تا امنیت کشور را به رخ مردم بکشد، بلکه بدین ترتیب سرکوب ها، فسادها و بی لیاقتی خود را در اداره کشور بپوشاند. گویی تنها وظیفه ی دولت، تأمین امنیت است و از این گذشته، دیگر هر چه شد، شد.
اول از همه بگویم که این خدمتی است که حکومت در درجه ی اول به خودش می کند. امنیت فقط مورد نیاز مردم نیست، حکومت نیز نیازمند ثبات و حفظ تمامیت ارضی است.
ناتو هفت دیپلمات روسیه را اخراج کرد
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در واکنش به سوءقصد شیمیایی در بریتانیا هفت دیپلمات عضو هیئت نمایندگی روسیه را اخراج کرد. بریتانیا و شماری از کشورهای غربی روسیه را مسئول سوءقصد به یک جاسوس سابق روس میدانند.
دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد عذر هفت عضو هیئت نمایندگی روسیه در این نهاد نظامی خواسته شده و درخواست اعتبارنامه سه نفر دیگر رد شده است.
سهشنبه، فروردین ۰۷، ۱۳۹۷
تشدید تنش میان مسکو و غرب؛
چهارده کشور اروپائی و آمریکا، برای ابراز همبستگی با بریتانیا،
دهها دیپلمات و مامور اطلاعات روسیه را اخراج کردند
دهها دیپلمات و مامور اطلاعات روسیه را اخراج کردند
در ادامه تنش های بوجود آمده میان روسیه و کشورهای اروپایی، چهارده کشور اروپایی امروز دوشنبه از تصمیم خود برای اخراج دیپلمات های روس خبر دادند.
چهارده کشور عضو اتحادیۀ اروپا و ایالات متحد آمریکا روز دوشنبه در بیانیههای جداگانهای اعلام کردند در همبستگی با دولت انگلستان تصمیم به اخراج دیپلماتها و دیگر ماموران روسیه در کشورهای خود گرفتهاند. اوکرائین و کانادا نیز همزمان تصمیمات مشابهی اتخاذ کردند. این تصمیمات در همبستگی با انگلستان و در پی مسموم کردن یک جاسوس پیشین روسیه سرگئی اسکریپال و دختر او یولیانا گرفته شدهاست. وزارت امور خارجۀ روسیه تصمیمات کشورهای غربی را در اخراج دیپلماتها و دیگر ماموران روسی را «تحریکاتی» دانست که موقعیت را وخیمتر میکند.
دوشنبه، فروردین ۰۶، ۱۳۹۷
یکشنبه، فروردین ۰۵، ۱۳۹۷
«سیداشرفالدین حسینی» که بود و چه کرد
موسم نوبهار میاد...
شادروان «سیداشرفالدین حسینی (قزوینی)» فرزند سیداحمد به سال ١٢٤٦ در قزوین متولد شد. هنوز خردسال بود که والدینش را از دست داد و دار و ندارش غصب و او با فقر و تنگدستی بزرگ شد. در جوانی به کربلا و نجف سفر کرد و بعد از اقامتی پنجساله به ایران بازگشت. مدتی در قزوین ماند و در بیستودو سالگی رهسپار تبریز شد. بخشی از تحصیلاتش را در تبریز دنبال کرد و بعد به گیلان رفت و در رشت اقامت گزید.
سیداشرفالدین اولین اشعارش را در همانجا سرود و روزنامه ادبی فکاهی «نسیمشمال» را همانجا منتشر کرد. روزنامهای که پس از «صوراسرافیل» و «ملانصرالدین»، یکی از سیاسیترین روزنامههای طنز ایران بهشمار میآید. گفته بود: «میخواهم روزنامهای تأسیس کنم که به زبان ساده و دلنشین با مردم صحبت بدارد و هر شماره را به یکشاهی به خلقالهک بفروشم؛ چون معتقدم که اشعار ساده، خواه نشاطبخش باشد، خواه غمانگیز، تنها زبانی است که به دل مردم ساده مینشیند، مخصوصاً اگر بتوانند آنرا به آواز هم بخوانند.»
آيا ميدانستيد نخلها قهر ميكنند؟
نخلها شباهت بسياري با انسانها دارند.
واحد شمارش نخلها، «نفر» است. نخل مثل انسان اگر سرش بريده شود، ميميرد. اگر آب از سرش بگذرد نيز مرگش حتمي است. نخلها مثل انسانها قهر ميكنند. اما «قهر نخل» شايد سالها طول بكشد.
در باور نخلداران جنوب چنين روايتي وجود دارد كه اگر نخلي از نخلدارش ناراحت شود، قهر ميكند و شايد تا يك سال يا بيشتر، ثمر ندهد.
اصولا به طور كلي محيط زيست و به طور خاص برخي درختان و گياهان نزد مردم جنوب خصوصا اهوازيها، مقدس و داراي احترام هستند. نخل يكي از درختان مقدسي است كه بسيار توسط اهوازيها مورد احترام قرار ميگيرد. تا جايي كه آن را در مقام يك انسان ميدانند.
شنبه، فروردین ۰۴، ۱۳۹۷
نامه ی مائده سلطانی (دختر عبدالفتاح سلطانی) دربارهً حقوق زندانیان سیاسی و اعتصاب غذای پدرش
اعتصاب غذا
در زندانهای ایران حقوق شهروندی زندانیان به راحتی زیر پا گذشته میشود. مواجهه با تبعیض و قانون شکنیهای پی در پی بخش بزرگی از زندگی روزمره آنها شده.
طبق ماده ۵۲۰ آیین دادرسی کیفری هر زندانی ماهی ۳ روز حق مرخصی دارد. این ماده قانونی برای زندانیان را رعایت نمیشود. در جایی هم که رعایت میشود از قانون خارج شده و مصداق تبعیض است. مثلا به وابستگان دولت سابق یعنی دولت آقای احمدی نژاد که به دلیل جرائم مالی و اختلاس در حبس هستند مرخصیهای طولانی مدت داده شده،
اشتراک در:
پستها (Atom)