به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، مهر ۲۸، ۱۳۹۷

کشاورزان اصفهان باز هم تجمع کردند

کشاورزان اصفهان پنجشنبه ۲۶ مهر بار دیگر به نشانه اعتراض تجمع کردند. آنها این‌بار نیز تراکتور و دیگر ماشین‌های کشاورزی خود را در میادین ورودی شهرهای استان اصفهان پارک کردند. نمانیده اصفهان گفته که مشکل کشاورزان فقط خشکسالی نیست.
کشاورزان در چند شهر استان اصفهان بار دیگر در اعتراض به عدم تامین حق‌آبه تجمع کردند. دور تازه اعتراضات کشاورزان اصفهان از حدود دو هفته پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

کشاورزان معترض که تراکتور و دیگر ماشین‌آلات کشاورزی را در میادین ورودی شهرهای مختلف استان اصفهان پارک می‌کنند، می‌گویند که وعده مسئولان مبنی بر تامین حق‌آبه کشت پائیزه تحقق نیافته است.
محسن مهرعلیزاده استاندار اصفهان پیشتر گفته بود که با اجرای طرح آب‌چرخانی مشکل کشاورزان برطرف خواهد شد. این طرح اما با مخالفت نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبرو شده است.

علاوه بر این کشاورزان کمک بلاعوض و تسهیلات بانکی که به منظور جبران زیان کشاورزان پرداخت شده، «بسیار کم» و «توهین‌آمیز» است.

به گفته آنها دولت تنها به شمار محدودی از کشاورزان مبلغ ۵۰۰ هزار تومان کمک بلاعوض پرداخته است.

یکی دیگر از تعهدات دولت به کشاورزان همزمان با اعتراضات زمستان سال گذشته و بهار امسال، استهمال وام‌های بانکی آنان بود. این طرح اما تا به حال اجرایی نشده است.

استاندار اصفهان اظهار امیدواری کرده که استهمال وام بانکی کشاورزان به زودی اجرا شود. او از کشاورزان خواسته که نگران نباشند.

او درباره بخشودگی بدهی کشاورزان هم گفته که این پیشنهاد برای بررسی به سازمان برنامه و بودجه فرستاده شده است.

مشکل کشاورزان فقط خشکسالی نیست
در پیوند با همین موضوع حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی مشکل کشاورزان این استان را تنها خشکسالی ندانسته است.

او مسئولان دولتی را عامل بروز مشکل دانسته و گفته که «کشاورزان اصفهان می‌بینند آب از جلوی چشم‌هایشان به استان دیگری می‌رود و می‌دانند مشکل ما تنها خشکسالی نیست بلکه عدم مدیریت و به هم خوردن رژیم حقوقی زاینده رود است».

بخشی از آب زاینده‌رود به استان یزد منتقل می‌شود. دو روز قبل عده‌ای از معترضان، به یکی از حوضچه‌های حوالی ایستگاه قارنه در منطقه بهارستان حمله کردند و خط لوله انتقال آب در این محل را مجدداً تخریب کردند. محمود زمانی قمی، استاندار یزد نیز بلافاصله برای رایزنی و گفت‌وگو با مقامات عالی در وزارت نیرو به تهران رفت. این بیست و دومین باری است که معترضان خط لوله انتقال آب به یزد را می‌شکنند.

حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی تخصیص آب شیرین به صنایع را هم از دیگر عوامل کمبود آب دانسته و گفته که صنایع نباید از آب شیرین استفاده کنند.

او مدعی شده که شرکت‌های موسوم به «دانش‌بنیان» در حال بررسی ارائه طرح برای تامین آب مورد نیاز صنایع هستند.

کشاورزان اصفهان بهار امسال و زمستان سال گذشته نزدیک به دو ماه در اعتراض به عدم تامین حق‌آبه تجمع و تظاهرات کردند.

رادیو زمانه