ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در حال حاضر به اصلیترین رهبر طرفدار "اتحادیه اروپا" در این قاره تبدیل شده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز سهشنبه ۱٤ اسفند/ ۵ مارس، با انتشار مقالهای که به ٢٨ زبان در روزنامههای کشورهای مختلف اتحادیه اروپا و حتی بریتانیا به چاپ رسید، پیشنهادهای متعدد خود را برای "نوزایی اروپا" مطرح کرد. انتشار این مقاله، در واقع آغاز کارزار انتخاباتی امانوئل ماکرون برای انتخابات پارلمانی اروپاست که قرار است روز ٢۶ ماه مه برگزار شود. رئیس جمهوری فرانسه اکنون به اصلیترین رهبر طرفدار "اتحادیه اروپا" در این قاره تبدیل شده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت که اگر انتشار این مقاله ماکرون که در واقع برنامههای او برای اتحادیه اروپاست، آغاز کارزار انتخاباتی او نباشد، به "ایجاد فضا" در آستانه انتخابات پارلمانی اروپا کمک خواهد کرد.
بر اساس نظرسنجیها، اکنون تمایل مردم فرانسه به رأی دادن به فهرست انتخاباتی حزب "جمهوری در حرکت" به رهبری امانوئل ماکرون در انتخابات پارلمانی اروپا، بیشتر از سایر احزاب سیاسی است. پس از این حزب طرفدار اروپا، با فاصله کمی، حزب اروپاستیز راست افراطی فرانسه به رهبری مارین لوپن قرار دارد که اکنون به اصلیترین رقیب سیاسی ماکرون تبدیل شده است.
مقاله رئیس جمهوری فرانسه حول سه شعار تدوین شده که به گونهای بازتاب همان شعارهای ماکرون در انتخابات ریاست جمهوری این کشور است: "آزادی، حمایت و پیشرفت".
رئیس جمهوری فرانسه در ابتدای این مقاله تأکید کرده که اگر شهروندان اروپا را خطاب قرار میدهد فقط به دلیل تاریخ و ارزشهای مشترک میان آنان نیست، بلکه اکنون یک موقعیت "اضطراری" برای اروپا پیش آمده که "انتخابات پارلمان اروپا برای آینده این قاره سرنوشتساز خواهد بود."
نکات اصلی مقاله ماکرون چیست؟
نظرسنجی برای اروپا
اولین پیشنهاد ماکرون به اروپاییها، برگزاری یک "کنفرانس برای اروپا"ست تا همه به ویژه دانشگاهیان، فعالان اجتماعی و حتی نمایندگان مذهبی و معنوی بتوانند نظرات و پیشنهادهای خود را برای تغییرات احتمالی در اتحادیه اروپا ارائه کنند. این پیشنهاد ماکرون، شبیه آن چیزی است که اکنون به عنوان "بحث بزرگ" در داخل فرانسه و پس از بالا گرفتن اعتراضات جلیقهزردها در جریان است.
برکسیت
ماکرون همچنین در این مقاله به برکسیت یا خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا اشاره کرده و از دست رفتن بازار اروپا برای بریتانیا و همچنین خطر افزایش تنش در ایرلند در صورت بازگشت مرزها را یادآور شده است. رئیس جمهوری فرانسه اضافه کرده که در اروپایی که او مورد نظرش، بریتانیا نیز جایگاه خود را خواهد یافت.
آژانس حمایت از دموکراسیهای اروپا
ماکرون در بخش دیگری از این مقاله، با اشاره به انتشار "اطلاعات نادرست" از سوی "صادرکنندگان خشم" و همچنین حملات سایبری در اروپا، خواستار ایجاد یک آژانس اروپایی برای حمایت از دموکراسیها شده است. او همچنین خواستار ممنوعیت تأمین مالی احزاب سیاسی از سوی قدرتهای خارجی شده است.
ماکرون همچنین خواستار وضع قوانین اروپایی درباره اینترنت شده تا از انتشار نفرتپراکنی و ترویج خشونت در این شبکه جهانی جلوگیری شود.
مهاجرت
"مرز، یعنی آزادی امن." موضوع مرزها در اروپا که از سوی احزاب راست افراطی این قاره برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی بسیار به آن پرداخته میشود، از دیگر موضوعات مورد نظر ماکرون در این مقاله است. رئیس جمهوری فرانسه در این بخش از مقالهاش خواستار بازنگری در "شینگن" شده است.
پیمان دفاعی اروپا
ماکرون همچنین نوشته است که یک پیمان دفاعی و امنیتی اروپایی که وظایف حتمی کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در پیوند با ناتو مشخص کند، باید امضا شود. او همچنین خواستار تشکیل شورای امنیت اروپا با عضویت بریتانیا شده است.
تغییرات آب و هوایی
بخش مهم دیگر مقاله ماکرون به موضوع تغییرات آب و هوایی اختصاص دارد. او در این زمینه یک چشمانداز در نظر گرفته. اینکه باید تا سال 2050 مصرف سوختهای کربنی در این قاره به صفر برسد. او برای اجرای سیاستهای آب و هوایی خواستار تشکیل یک بانک اروپایی برای تأمین مالی طرحهای آب و هوایی و گذار اکولوژیک شده است.
رئیس جمهوری فرانسه در زمینه موضوعات اشتغال و تأمین اجتماعی نیز برنامههایی ارائه داده است. این برنامهها شامل تعیین حداقل حقوق در کشورهای اروپایی و همچنین طرحهایی در حوزه انفورماتیک است.
واکنشها
انتشار مقاله امانوئل ماکرون درباره اروپا، واکنشهای بسیاری در فرانسه و حتی در اتحادیه اروپا داشته است. در این میان، ژان کلود یونکر، رئیس شورای اروپا از پیشنهادهای رئیس جمهوری فرانسه برای اروپا بسیار استقبال کرده است.
رادیو بین المللی فرانسه