«سیاست خصمانه در سیاست خارجی موجب این همه
بحران در کشور است».
دهکده جهانی سه شنبه ۲۱ اسفند
گفت و گوی فریدا صبا با دکتر حسین موسویان (رئیس شورای مرکزی و هیئت رهبری جبهه ملی ایران).
رئوس مطالب دکتر حسین موسویان (رئیس شورای مرکزی و هیئت رهبری جبهه ملی ایران) در گفتگو با دکتر فرید صبا از شبکهدهکده جهانی، سه شنبه ۲۱ اسفند :
✅ هر دولتی باید براساس هدفهای سیاستداخلی، سیاست خارجی خود را انتخاب کند. سیاست خارجی همیشه در خدمت و برای پیشبرد سیاست داخلی است.
✅ اگر هیأت حاکمه میخواست کاری کند که فقر، بیکاری و مصائب اجتماعی وجود نداشته باشد و تولید داخلی افزایش پیدا کند، باید با همسایگان، کشورهای منطقه و قدرتهای جهانی راه درگیری و خصومت را در پیش نمیگرفت. باید با همه جهان با احترام متقابل، رفتار کرد. بدون اینکه زیر سلطه قدرتی قرار بگیرد.
✅ جمهوری اسلامی باید سیاست خارجی برای اعتلاء، شکوفایی و رفاه نسبی آحاد ملّت اتخاذ کند. یعنی سیاست خارجی باید در خدمت سیاست داخلی و به منظور رفاه مردم، تولید ملی، اعتلای علمی باشد.
✅ از همان ابتدای انقلاب سیاست خارجی ما مبتنی بر سیاست خصمانه بود. زمانی که بحران گروگانگیری پیش آمد ابتدا خصومت بیجهت با آمریکا پیدا شد و از سویی موجب حمله عراق به ایران و سبب جنگ هشت ساله و همچنین مصائب ناشی از جنگ بر گرده ملت ما بار شود. و متأسفانه این خصومت تاکنون ادامه پیدا کرده است. به جایی رسیدیم که این همه بحران اقتصادی، سیاسی و .. در جامعه وجود دارد.
✅ امیدی که اروپا علیرغم خروج امریکا از برجام، کنار جمهوری اسلامی قرار گیرد، این امید عملی نخواهد شد مگر اینکه اف. ای. تی. اف تصویب شود. معلوم هم نیست اگر تصویب شود، باز اروپایها بهانههای دیگری پیش نکشند، چون برای اروپا بازار امریکا و ارتباط با امریکا بسیار اهمیت بیشتری دارد.
✅ غرب «حزبالله لبنان» و «حماس» حوثیهای یمن را تروریستی میداند، در حالی که دستگاه حاکمه جمهوری اسلامی این گروهها را ایثارگر و نجاتبخش برای کشورهایشان تلقی میکنند. بنابراین اگر جمهوری اسلامی اف. ای. تی. اف و لوایح کناری به تصویب برساند، مجبور خواهند بود که از کمک به سازمانهای آزادیبخش (به تصور خودشان) خودداری کنند. دیگر نباید به حزبالله لبنان، حماس، حوثیهای یمن و .. کمک مالی کنند. در حال حاضر حاکمیت در این زمینه بلاتکلیف مانده است.
✅ سپاه پاسداران، به عنوان یک نیروی مسلح ایدئولوژیک از ابتدای انقلاب تشکیل شد. در جنگ هشت ساله با عراق در فعالیتهای خوبی داشت. چون ارتش دارای تجارب بالا، آشنایی با فنون جدید نظامی بود، سپاه در کنار ارتش نقش عمدهای در مقابله با عراق داشت. سپاه دارای افرادی بودند که اعتقادات قوی داشتند، خیلی ایثارگری کردند، ولی متأسفانه بعد از پایان جنگ برخی سردمداران، سپاه را وارد مسائل مالی و اقتصادی کردند.
✅ با توجه به خدماتی که حاکمیت برای سپاه قائل بود بر این باور بود که پس از جنگ دارای خواسته و درخواستهایی دارند. این درخواستهای آنان موجب شد که آنان به حوزه اقتصادی، پیمانکاری، ایجاد کارخانجات، در شرکتهای هوایی، دریایی، حفاری، نفتی و .. . کشانده شوند. بنابراین در ادامه این نیرو دیگر آن جایگاه قبلی خود را از نظر ایدئولوژیک از دست داده و به یک نیروی خیلی اثرگذار در مسائل اقتصادی و حتی تمام شئون کشور تبدیل شده است.
✅بهرحال نیروی اثرگذاری در وضعیت سیاسی و اقتصادی ایران است . در روزهای اخیر نیز دیدیم حتی وزیر امورخارجه به عنوان اعتراض به ندیده شدن و دخالت دادن افراد نظامی به عنوان طراحان سیاست خارجی، استعفاء داد که البته استعفای وی پذیرفته نشد.