به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، فروردین ۰۸، ۱۳۹۹

شمار مبتلایان ویروس کرونا از نیم میلیون نفر گذشت

بر اساس آمارهایی که دولت‌ها منتشر کرده‌اند، تعداد کل مبتلاشدگان به کووید ۱۹، امروز از نیم میلیون نفر فراتر رفت. از این تعداد بیش از ۱۲۰ هزار نفر از مبتلایان حالشان خوب شده و حدود ۲۳ هزار نفر جانشان را از دست داده‌اند.

چین، ایتالیا، آمریکا، اسپانیا، آلمان و ایران به ترتیب بیشترین موارد ثبت‌شده از مبتلایان به این ویروس را اعلام کرده‌اند. ایتالیا با حدود ۸۲۰۰ کشته بیشترین تلفات را داشته است.

شمار کشته‌شدگان این بیماری در بریتانیا ظرف یک روز بیش از یک‌صد نفر افزایش یافته و تا ۵ بعد از ظهر روز چهارشنبه به ۵۷۸ نفر رسیده است. تا صبح روز پنج‌شنبه شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۲ هزار نفر نزدیک شد

در همین حال رهبران ۲۰ کشور صنعتی جهان در جلسه ویدیویی که به میزبانی عربستان سعودی و از راه دور برگزار کردند، وعده دادند ۵ تریلیون (۵ هزار میلیارد) دلار به اقتصاد جهانی تزریق کنند.بر اساس آمارهایی که دولت‌ها منتشر کرده‌اند، تعداد کل مبتلاشدگان به کووید ۱۹، امروز از نیم میلیون نفر فراتر رفت. از این تعداد بیش از ۱۲۰ هزار نفر از مبتلایان حالشان خوب شده و حدود ۲۳ هزار نفر جانشان را از دست داده‌اند.

در فرانسه تعداد موارد فوتبه ۱۳۳۳نفر رسیده است؛ امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور دیشب با حضور در یک بیمارستان اعلام کرد ارتش به کمک خواهد آمد.

سخنگوی دولت فرانسه هم از احتمال تمدید قرنطینه دو هفته‌ای خبر داده که قرار است جزئیات نهایی آن تا چند روز آینده اعلام شود.

در فرانسه این نگرانی‌ وجود دارد که شمار قربانیان فراتر از آمار رسمی باشد. مقام‌های فرانسوی تنها کسانی را مبتلا حساب می‌کنند که در بیمارستان‌ها بستری باشند و ابتلایشان تایید شده باشد.

ژروم سالومون، از مقام‌های درمانی ارشد فرانسه، می‌گوید موارد مرگ بر اثر کرونا در بیمارستان‌ها "احتمالا بخش کوچکی از کل موارد مرگ هستند."

در همین حال چین اعلام کرده است که پروازهای مسافربری بین‌المللی را برای جلوگیری از شیوع دوباره کروناویروس در چین به صورت چشمگیری کاهش می‌دهد.

مقام‌های چینی گفته‌اند نگران اند که ویروس کرونا بار دیگر در چین همه‌گیر شود؛ این بار از خارج کشور.

در تایلند برای مقابله با افزایش تعداد مبتلایان به کرونای ۲۰۱۹ وضعیت اضطراری اعلام شده است. این به دولت اجازه می‌دهد سفر را محدود کند، مانع از تجمع مردم شود، رسانه‌ها را سانسور و مردم را در خانه‌هایشان زندانی کند.

موارد ابتلا در هفته‌های اخیر در تایلند افزایش زیادی داشته که بخشی به علت نظام بهداشتی درمانی ضعیف است.

شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، یک کارگروه ویژه دولتی برای مقابله با شیوع کرونای ۲۰۱۹ تشکیل داده است. دیروز و بعد از اعلام تعویق المپیک که قرار بود در ژاپن برگزار شود، موارد ابتلا در این کشور افزایش چشمگیری داشت و صحبت از موج دوم بیماری به میان آمده است.

شواهد متعددی دیده می‌شود که شیوع کرونا در شمال ایتالیا کندتر شده اما اکنون آمار در جنوب ایتالیا به فزونی می‌رود. ایتالیا بیشترین مرگ را بر اثر کرونا در دنیا دارد.

در شمال ایتالیا تدابیری بسیار سختگیرانه‌ای برای مهار شیوع بیماری اعمال شده که به نظر می‌رسد فایده داشته اما شورای پژوهش‌های ملی ایتالیا می‌گوید اکنون موارد ابتلا در نواحی مرکزی و جنوبی این کشور رو به افزایش است.

در اسپانیا هم نگرانی از افزایش ابتلا به خصوص در مادرید و کاتالونیا شدت گرفته است.

در همین حال فیلیپو گراندی، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور پناهندگان و مهاجران، به بی‌بی‌سی گفته است همه‌گیری جهانی کرونای ۲۰۱۹ تاثیر شدیدی بر وضع میلیون‌ها آواره و پناهجو خواهد داشت. این آوارگان در جاهایی بسیار شلوغ و بدون امکانات بهداشتی و درمانی زندگی دشواری دارند.

آقای گراندی از جامعه جهانی خواست به کشورهای آسیب‌پذیری مثل سوریه و لیبی توجه نشان دهد که بیماری تازه در حال شیوع و بهداشت و درمان ضعیف است یا اصلا وجود ندارد.

او گفت چند ماه گذشته نشان داد این بیماری غنی و فقیر نمی‌شناسد و این به نفع تمام جوامع است که هیچ گروهی را به حال خود واگذار نکنند.

آقای گراندی خواهان حس اتحاد شد و از دولت‌ها خواست هر چه می‌توانند بکنند تا برای کمک به کسانی که بیشتر در معرض خطر بیماری هستند بودجه کافی فراهم باشد.

دولت روسیه از نیمه شب به وقت محلی تمام پروازها ورودی و خروجی را متوقف می‌کند. فقط هواپیماهای حامل شهروندان روسیه اجازه فرود در این کشور را دارند.

ده‌ها هزار روس در کشورهای دیگر گیر افتاده‌اند، برخی از این کشورها اکنون مرزهای خود را بسته‌اند.

در روسیه، به نسبت به جمعیتش آمار مبتلایان به کرونای ۲۰۱۹ هنوز پائین است اما دیروز موارد ابتلا جهش بزرگی کرد. از دو روز دیگر کار بجز خدمات ضروری در روسیه متوقف و تمام فروشگاه ها بجز داروخانه و مواد غذایی تعطیل می‌شوند. پارک‌های اصلی شهرها هم تعطیل می‌شوند. از بیماران و سالمندان نیز خواسته شده در خانه بمانند.

دیروز هم ولادیمیر پوتین رای‌گیری تغییر قانون اساسی که امکان دو دوره دیگر ریاست جمهوری‌اش را فراهم می‌کند به تعویق انداخت.

دولت روسیه می‌گوید در این کشور تا کنون ۸۴۰ نفر تشخیص داده شده که مبتلا به ویروس هستند و سه نفر بر اثر ابتلا به آن درگذشته‌اند.

در همین حال فرماندار ایالت نیویورک می‌گوید بسته کمکی دو تریلیون دلاری دولت آمریکا، کم است.

اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک، گفته که مصوبه سنا برای بیش از دو تریلیون دلار کمک مالی مقابله با بحران شیوع کرونا، او را "سرخورده" کرده است.

ایالت نیویورک الآن کانون شیوع کرونا در آمریکا شده است.

آمریکا اکنون بعد از چین و ایتالیا، بیشترین آمار ابتلا به کرونای ۲۰۱۹ را دارد. شمار مبتلایان در این کشور در یک روز ده هزار نفر بیشتر شد و در مجموع به ۷۷ هزار نفر نزدیک می‌شود. هم‌چنین مرگ دست‌کم ۱۰۹۳ نفر در ایالات متحده ثبت شده است.

آقای کومو در کنفرانس خبری روزانه‌اش که برگزار می‌کند، گفت که "به نظر من اقدام کنگره نتوانست به نیازهای دولت(های ایالتی) برسد. به نظر من نامسئولانه بود. با خیلی بی‌فکری."

تا امروز پنج‌شنبه حدود ۴۰ هزار نفر در ایالت نیویورک تشخیص داده شد که مبتلا به ویروس کرونا هستند. این بیش از نصف همه مواردی است که در سرتاسر آمریکا تشخیص داده شده‌اند. دست‌کم ۳۸۵ نفر در این ایالت بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند.

بسته کمک‌های مالی که بزرگ‌ترین بسته این‌چنینی در تاریخ ایالات متحده است، شامل پرداخت مستقیم ۱۲۰۰ دلار به اغلب آمریکایی‌هاست و همین‌طور کمک به کسب‌وکارهای خرد تا بتوانند حقوق کارمندانشان را بدهند.

فرماندار نیویورک گفته که این ایالت ۵ میلیارد دلار از این بسته حمایتی را دریافت می‌کند در حالی که دست‌کم ۱۰-۱۵ میلیارد دلار از درآمدهایش را از دست داده.

با کاهش تجهیزات پزشکی در آمریکا، فرماندار نیویورک گفته که این ایالت تجهیزات حفاظتی برای یکی دو هفته آینده را دارد، اما "در هر سناریوی واقع‌گرایانه‌ای، بیمارستان‌ها کم می‌آورند." به گفته اندرو کومو "نمی‌توان منحنی شیوع را به اندازه کافی پایین نگه داشت."

بی بی سی