به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، مهر ۱۵، ۱۴۰۱

فراخوان تشکل‌های مختلف برای تظاهرات سراسری در روز شنبه 16 مهر

 جمعی از جوانان محلات تهران با صدور اطلاعیه شماره هفت خود از مردم ایران خواستند روز شنبه 16 مهر به خیابان‌ها و میدان‌های اصلی شهرها بیایند

پس از سه هفته اعتراضات سراسری در ایران و ادامه حضور مردم به‌ویژه دانشجویان و دانش‌آموزان معترض در خیابان‌های شهرهای گوناگون، تشکل‌ها و شخصیت‌های برجسته برای برگزاری تظاهرات گسترده در روز شنبه 16 مهر فراخوان دادند.

شورای دانشگاه صنعتی شریف با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم‌کردن‌ «ضرب و شتم و اعمال خشونت سبعانه علیه دانشجویان و استادان توسط نیروهای لباس شخصی و بعضا لباس فرم‌دار و وارد آوردن آسیب جسمی و روحی به آنان» خواستار «آزادی بی‌قید و شرط» دانشجویان بازداشتی شد.

این شورا همچنین اعلام کرد که در اعتراض به «هتک حرمت» این دانشگاه و محکومیت حوادث روز یک‌شنبه دهم مهر، «اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف» شنبه 16مهر مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه گرد هم خواهند آمد.

«جمعی از جوانان محلات تهران» هم با صدور اطلاعیه شماره هفت خود از مردم ایران خواستند روز شنبه 16 مهر به خیابان‌ها و میدان‌های اصلی شهرها بیایند.

بیانیه این گروه همچنین از «کارمندان دولت و اصناف شریف کشور» خواسته به «اعتصاب سراسری» اقدام کنند.

پس از همراهی و همبستگی بی‌سابقه ایرانیان ساکن در خارج با اعتراضات سراسری، فعالان ایرانی ساکن کانادا در ونکوور با هدف همبستگی با دانشجویان و معترضان ایران برای ساعت 15 روز شنبه هشتم اکتبر مقابل «آرت گالری» فراخوان تجمع اعتراضی دادند.

حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی هم در صفحه توییتر خود نوشت: «در حمایت از دانشجویان و دانش‌آموزان ایران در روز شنبه 22 اکتبر تظاهرات بزرگی در یکی از شهرهای اصلی اروپایی برگزار خواهیم کرد. منتظر باشید.»

در همین رابطه، کانون نویسندگان ایران با محکوم‌کردن کشتار مردم بلوچ در زاهدان و سرکوب اعتراضات مردمی و دانشجویی، جنبش آزادی‌خواهانه مردم ایران را پیامد «خشم عمومی» در تباه شدن زندگی شهروندان طی چهار دهه حکومت جمهوری اسلامی توصیف کرد.

اعتراضات سراسری مردم ایران شامگاه پنج‌شنبه چهاردهم مهر برای بیستمین شب متوالی علیه سرکوب و استبداد جمهوری اسلامی ادامه یافت و معترضان در بسیاری از شهرهای کشور خواستار سرنگونی رژیم شدند.

همزمان، وزارت خزانه‌‌داری آمریکا وزیران کشور و ارتباطات همچنین پنج مقام ارشد سپاه و نیروهای پلیس فضای مجازی حکومت جمهوری اسلامی را به‌خاطر نقض گسترده حقوق‌بشر، سرکوب خونین معترضان و قطع اینترنت تحریم کرد.

از سویی، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی اختصاصی از تظاهرات ضدحکومتی در ایران می‌گوید امتداد این اعتراضات و اینکه مدام از شکلی به شکل دیگر درمی‌آید، «تهدیدی جدی» برای جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود.

به گفته این خبرگزاری، این اعتراضاتِ ظاهرا خودجوش و بی‌رهبر، که عمدتاً طبقات متوسط و بالا را به خیابان‌ها آورده است، برخی نقاط قوت و ضعف اعتراضات ضدحکومتی را به نمایش می‌گذرد که طی چند دهه اخیر در ایران روی داده‌اند.

پارلمان اتحادیه اروپا هم با تصویب قطعنامه‌ای، مرگ مهسا (ژینا) امینی در ایران را به‌شدت محکوم کرد و خواستار اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه عاملان سرکوب خشونت‌آمیز تظاهرات در ایران شد.

بیش از شصت نماینده پارلمان اروپا روز گذشته با امضای فراخوانی، از سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا خواسته بودند تا سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات در ایران را به‌ شدت محکوم کرده و خواست مردم ایران برای ایجاد یک کشور «آزاد، دموکراتیک و سکولار» را به ‌رسمیت بشناسند.

نمایندگان پارلمان اروپا با اشاره به خیزش سراسری مردم ایران و گسترش اعتراضات در سراسر این کشور تاکید کردند، زمان برای به ‌رسمیت شناختن حق مردم ایران برای دفاع از خود و تغییر رژیم در این کشور فرا رسیده است.

العربیه فارسی