به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



پنجشنبه، اسفند ۱۱، ۱۴۰۱

کانون معلمان: حمله «بیوتروریسم» به دختران دانش‌آموز برای ایجاد هراس اجتماعی است

 خانه فرهنگیان ایران هم در بیانیه‌ای حمله شیمیایی به مدارس دخترانه را «تروریسم دولتی» عنوان کرد

کانون صنفی معلمان ایران در بیانیه‌ای حمله با گاز سمی و موادشیمیایی به مدارس دخترانه در کشور را محکوم کرد و آن را «اقدامی سازمان‌یافته» برای بازپس‌گیری دستاوردهای جنبش «زن، زندگی، آزادی» از طریق ایجاد «هراس اجتماعی» بین دختران و خانواده‌های آنها به‌شمار آورد.


این بیانیه که چهارشنبه دهم اسفند منتشر شد، چنین حملاتی را طبق تعریف پلیس بین‌الملل، «بیوتروریسم» عنوان کرد و آن را حاصل رویکرد «آتش به اختیاری» نیروهای وابسته به راس هرم قدرت در جمهوری اسلامی دانست.


در این بیانیه آمده که «حاکم‌شدن گفتمان نظامی-مداح بر نظام سیاسی کشور، زمینه برای اقدامات دیدگاه‌های واپس‌گرا در جامعه از پیش از آن نیز بیشتر فراهم شد.»


کانون صنفی معلمان تاکید کرد برای جلوگیری از تکرار سرنوشت پرونده حمله به مدارس مانند پرونده اسیدپاشی به چهره بانوان، لازم است که «رهبر جمهوری اسلامی، سردمداران حوزه‌های علمیه و تمام متولیان رسمی دین، برای رفع شبهه تحجر از دامان اعتقادات مورد قبول‌شان، صراحتا بر علیه این اقدامات موضع‌گیری کنند.»


این بیانیه همچنین از مقامات و نهادهای مربوطه خواسته «عاملان و مهمتر از آن منشاء عقیدتی و صاحبان این باورها را شناسایی کرده و بدون هیچ ملاحظه‌ای به جامعه معرفی و البته مجازات کنند.»


اولین مورد مسمومیت دانش‌آموزان دختر مربوط به شهر قم و در اوایل آذرماه بوده است. دانش‌آموزان دختر، همگام با خیزش سراسری ایرانیان، علیه حکومت برخاسته و با تجمع در مدارس خود و سر دادن شعارهایی چون «زن، زندگی، آزادی» و پاره‌کردن عکس‌ رهبران نظام از کتب درسی خود خواهان سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی شده بودند.


تروریسم دولتی

خانه فرهنگیان ایران هم در بیانیه‌ای حمله شیمیایی به مدارس دخترانه را «تروریسم دولتی» عنوان کرد و بیان داشت: «حکومت که با تتمه طرفدارانش سعی داشته به هر روشی اعم از نمایش خیابانی، زندان، آدم ربایی، ضرب و شتم، ارعاب و... مردم جان به لب رسیده را وادار به سکوت و خانه نشینی کند در آخرین اقدام خون دست به ترور بیولوژیک کودکان(دانش‌آموزآن) زده است.»


در بیانیه این تشکل آمده که چنین اقدامی نشانه «بن‌بست مقبولیت و مشروعیت» در نظام جمهوری اسلامی بوده و این نظام مانند همه «مستبدان تاریخ» می‌کوشد با اقداماتی همچون مسمومیت دانش‌آموزان «از اعتراضات سراسری بعدی پیشگیری کند.»


در همین رابطه، سازمان عفو بین‌الملل روز گذشته در بیانیه‌ای، نسبت به عدم موفقیت رژیم جمهوری اسلامی در توقف حملات به مدارس دخترانه در ایران، هشدار داد و نوشت: «والدین، دانش‌آموزان و مردم خواهان پاسخگویی از سوی مقامات ایرانی هستند که در عدم انجام تحقیقات مستقل، بی‌طرفانه و شفاف سابقه طولانی دارند. آموزش حق بشر است. حملات به دختران مدرسه‌ای در ایران باید متوقف شود.»


عدم شفافیت در اطلاع‌رسانی

جمعی از استادان دانشگاه چمران اهواز نیز در بیانیه‌ای با انتقاد از غیرشفاف بودن اطلاع‌رسانی درباره مسمومیت دختران دانش‌آموز و احتمال قوی «عمدی بودن» این اقدام، «از مقامات و نهادهای ذیربط حکومت» خواستند که «بی پرده‌پوشی، سریع، و با قاطعیت به این فاجعه‌های جنایتکارانه احتمالی در محیط‌های آموزشی کودکان و نوجوانان پایان دهند» و به «بازیابی اعتماد همگانی» اقدام کنند.


از سویی، وزارت‌ خارجه ایالات متحده با محکومیت مسمومیت سریالی و گسترده دانش‌آموزان دختر در ایران، از جمهوری اسلامی خواست هر چه سریعتر عاملان آن را شناسایی و مجازات کند.


ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چهارشنبه در جریان کنفرانس خبری روزانه خود گزارش‌ها درباره مسمومیت دانش‌آموزان را بسیار «نگران‌کننده» خواند و افزود که مسئولیت اصلی مواجهه با آنها بر عهده حکومت ایران است.

العربیه فارسی