درخواست دبيرکل سازمان ملل
برای کاهش تنش بر سر برنامه هسته ای ايران
کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، اوايل هفته جاری ابراز اميدواری کرده است که اين اتحاديه تا اول ژوئن واردات نفت خود از ايران را متوقف کرده و فشار ناشی از اين اقدام باعث بازگشت ايران به مذاکرات هسته ای شود.
پنج عضو دائم شورای امنيت يعنی؛ آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين و روسيه به همراه آلمان ، گروه ۱+۵، در تلاشند تا به راه حلی برای مناقشه هسته ای ايران دست يابند.
در همين زمينه، باراک اوباما رييس جمهوری آمريکا نيز روز سه شنبه در نشست مشترک سنا و مجلس نمايندگان اين کشور تاکيد کرد که واشينگتن مصمم است تا مانع دستيابی ايران به سلاح های اتمی شود و در اين راستا همه گزينه ها را مد نظر خواهد داشت. ولی با اين حال، آقای اوباما تصريح کرد، راه مذاکره برای حل مسالمت آميز مناقشه هسته ای ايران هنوز باز است.
کشور های غربی ايران را متهم می کنند که در پوشش برنامه هسته ای خود در صدد دستيابی به تکنولوژی ساخت سلاح هسته ای است. ايران در مقابل با رد اين اتهام می گويد برنامه هسته ايش کاملا صلح آميز است.
اين در حالی است که آژانس بين المللی انرژی اتمی در آخرين گزارش خود در خصوص برنامه هسته ای ايران، نسبت به ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده است.