به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



شنبه، بهمن ۰۱، ۱۳۹۰

اعراب بدون نياز به تنگه هرمز، نفت خود را منتقل مي‌كنند
 سواحل ايران دور زده شد
به دلیل افزایش گمانه زنی ها درباره حمله نظامی به ایران، برای راه اندازی سریع این خط لوله تلاش بیشتری صورت می گیرد.
منابع مطلع در صنایع نفت امارات به رویترز گفته‌اند که خط لوله ای که نفت را از راه زمین و بدون نیاز به تنگه هرمز، منتقل می‌کند از ماه آینده میلادی وارد مدار فعالیت می‌شود.
این خط لوله موسوم به "خط لوله ابوظبی"به طول 480 کیلومتر و با ظرفیت انتقال دو و نیم میلیون بشکه نفت خام در روز ، تنگه هرمز را از طریق زمینی دور می‌زند.
خط لوله ابوظبی باعث افزایش صادرات نفت خام امارات از بندر فجیره امارات در ساحل دریای عمان می‌شود.
با راه اندازی این خط لوله ، انتقال نفت خام از خلیج فارس بدون نیاز به عبور از تنگه هرمز، امکان پذیر می‌شود.
این خط لوله میدان های نفتی "حبشان" در اختیار شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در خلیج فارس را به بندر فجیره امارات در ساحل دریای عمان وصل می‌کند.
کارفرمای ساخت این خط لوله شرکت سرمایه گذاری نفتی بین المللی (ایپیک) مستقر در ابوظبی و پیمانکار آن‌، شرکت طراحی و مهندسی نفت چین است.
امارات با تولید روزانه دو و نیم میلیون بشکه نفت خام از جمله اعضای مهم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به شمار می‌رود. 90 درصد از نفت امارات در منطقه ابوظبی تولید می‌شود.
یک منبع آگاه در این باره گفت: ورود نفت خام به خط لوله ابوظبی  صورت می گیرد. در ابتدا روزانه از این خط لوله ، یک میلیون بشکه نفت خام منتقل می شود تا به تدریج این میزان به دو میلیون بشکه در روز افزایش یابد.
وی افزود: به دلیل افزایش گمانه زنی ها درباره حمله نظامی به ایران، برای راه اندازی سریع این خط لوله تلاش بیشتری صورت می‌گیرد.
منبع دوم در صنعت نفت امارات در شهر دبی هم گفت: ساخت خط لوله به پایان رسیده و هم اکنون اقدامات مربوط به راه اندازی و انتقال نفت به آن در حال انجام است.
دو منبع دیگر هم چارچوب زمانی گفته شده را تایید اما همگی از اظهار هویت خود خودداری کردند.
به صورت مقدماتی، راه اندازی این خط لوله توسط شرکت دولتی عملیات نفت زمینی ابوظبی (ادکو) صورت می‌گیرد.
شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، 60 درصد از سهام شرکت ادکو را در اختیار دارد و بقیه سهامداران آن را شرکت های بی پی انگلیس، رویال داچ شل (هلندی-انگلیسی)، توتال فرانسه، اکسون موبیل آمریکا و بارتکس تشکیل می‌دهند.

تنگه هرمز
تنگه هرمز مهمترین آبراه جابه جایی نفت در جهان به شمار می‌رود

براساس آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال 2009، به طور میانگین روزانه 15 و نیم میلیون بشکه نفت خام از تنگه هرمز عبور کرده است. این میزان معادل یک سوم نفت جابه جا شده از طریق دریا در جهان است.
عرض تنگه هرمز حدود شش و نیم کیلومتر است و میان دو کشور ایران و عمان قرار دارد.
اکثر نفت صادراتی ایران، قطر، عربستان سعودی، کویت، عراق و همچنین کل صادرات گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) قطر از طریق تنگه هرمز به بازارهای جهانی صادر می شود. قطر بزرگترین صادرکننده ال ان جی جهان است.
ایران بارها تهدید کرده است در صورتی که مورد حمله نظامی قرار بگیرد، بستن تنگه هرمز را به عنوان یک گزینه در اختیار دارد.