به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



جمعه، دی ۳۰، ۱۳۹۰

باراک اوباما:
تحریم‌ها اقتصاد ایران را به افتضاح کشیده است
  باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، روز پنج‌شنبه در واکنشی کم‌سابقه به انتقادات شدیداللحن جمهوری‌خواهان کشورش از سیاست خارجی او، گفت که تحریم‌ها تحت رهبری ایالات متحده اقتصاد جمهوری اسلامی را به «افتضاح» کشیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از رئیس جمهور ایالات متحده، او دنیا را بسیج کرده و حکومت ایران را با مجموعه‌ای «بی‌سابقه» از تحریم‌ها هدف گرفته تا «بگوییم که برای ما سلاح اتمی در دستان این حکومت قابل تحمل نیست».
جمهوری اسلامی در پی سر باز زدن از توقف غنی‌سازی اورانیوم که غربی‌ها سوء‌ظن دارند که قرار است برای تولید تسلیحات هسته‌ای به کار رود مشمول چهار دور تحریم سیاسی و اقتصادی از سوی شورای امنیت سازمان ملل شده است.
اما این تنها تحریم‌هایی نیست که به گفته تحلیل‌گران و ناظران فشاری شدید را بر دوش مقامات جمهوری اسلامی گذاشته است.
غیر از این نیز آمریکا و متحدان غربی‌اش هر یک تحریم‌هایی یک‌جانبه را علیه تهران به اجرا گذاشته‌اند که فهرستی بلندبالا از اشخاص حقیقی و حقوقی در نظام جمهوری اسلامی را دربرمی‌گیرد.
در حال حاضر در ایران روزی نیست که منتقدان محمود احمدی‌نژاد و به‌ویژه منتقدان اصول‌گرای او به سیاست‌های اقتصادی او خرده نگیرند و او را به شلختگی و بی‌دقتی در سیاست‌گذاری‌هایش متهم نکنند.
در همین حال روزی نیست که در ایران قیمت دلار و سکه طلا بالا نرود و به افزایش حجم نقدینگی در کشور و به‌تبع آن افزایش تورم در کشور اشاره نشود، تا آنجا که به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تورم واقعی در ایران هم‌اکنون ۴۰ درصد است.
باراک اوباما در ادامه دفاع از سیاست خارجی خود در قبال ایران گفت: «ما توانستیم کسانی چون روسیه و چین را در مورد تحریم‌ها با خود همراه کنیم که پیش از آن هرگز با چنین چیزی همراه نمی‌شدند.»
اشاره رئیس جمهور آمریکا به رای مثبت دو کشور روسیه و چین به تمام قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت علیه تهران است.
این در حالی است که این دو کشور از بزرگ‌ترین طرف‌های تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی هستند و هر یک میلیاردها دلار در صنایع ایران سرمایه‌گذاری دارند.
باراک اوباما در ادامه گفت:‌ «این [تحریم‌ها] آن قدر موثر بوده است که حتی خود ایرانی‌ها هم اذعان کرده‌اند که اقتصادشان اوضاع درهم برهمی دارد.»
با این حال آقای اوباما اضافه کرد که ایران هنوز تصمیم نگرفته است برنامه هسته‌ای خود را چنان در معرض دید بازرسان بین‌المللی بگذارد که این کشور را از انزوا خارج سازد.
خبرگزاری فرانسه می‌گوید سخنرانی آقای اوباما در شهر نیویورک تنها ساعاتی پس از آن انجام شده است که از اروپا خبر رسید کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی و مسدود کردن دارایی‌های آن در خارج از کشور به توافق رسیده‌اند.
خبرگزاری فرانسه اظهار نظرهای رئیس جمهور آمریکا درباره ایران را پاسخی صریح به رقبای جمهوری‌خواه او در عرصه ریاست جمهوری از جمله میت رامنی توصیف کرده است که در چند ماه اخیر بارها او را به ضعف و خیانت به رویای آمریکایی متهم کرده است.
آقای رامنی در یکی از سخنرانی‌هایش حتی تا آنجا پیش رفت که قضیه را برای شنوندگان آمریکایی‌اش بسیار ساده کرد:‌ «اگر باز باراک اوباما را انتخاب کنیم... ایران به سلاح اتمی دست پیدا می‌کند. اما اگر میت رامنی را انتخاب کنید، ایران سلاح اتمی نخواهد داشت.»