احزاب برای زنان سهمیه ۳۰ درصدی در نظر بگیرند
فائزه هاشمی رفسنجانی، عضو شورای مرکزی حزب "کارگزاران سازندگی ایران" در گفتوگویی با سایت خبری "جماران" خواهان تعیین سهمیهی ۳۰ درصدی برای زنان در فهرستهای انتخاباتی احزاب شد.
او که خود در دوره پنجم به نمایندگی از مردم تهران در مجلس حضور داشت، با انتقاد از اینکه تعداد زنان نماینده در مجلس شورای اسلامی اندک است، گفت: «سیوهفت سال از انقلاب میگذرد، روز به روز تعداد خانمهای حاضر در مجلس کمتر شده و نمیتوانیم بگوییم زنها در این راستا تلاشی نکردند.»
فائزه هاشمی رفسنجانی تعیین موقت سهمیه را "تنها راهحل ممکن" دانست و تصریح کرد که بعدها که جامعه به "تعادل جنسیتی" رسید، میتوان این سهمیه را برداشت. او افزود: «حداقل همهی احزاب اصلاحطلب به این موضوع توجه کرده و در لیستهای انتخاباتی خود سهمیهای ۳۰ درصدی را به زنان اختصاص دهند.»
فائزه هاشمی رفسنجانی در مجلس پنجم که اکثریت در دست نیروها و احزاب راستگرا بود، از معدود نمایندگان جسور و حامی حقوق زنان محسوب میشد. در مجلس پنجم او با انتقادهای فراوانی روبرو شد که چرا زیر پوشش چادر، پیراهن جین بر تن دارد یا از حق ورزش زنان دفاع میکند.
بیشتر بخوانید: اعتراض محافظهکاران به پست جدید فائزه هاشمی در دانشگاه آزاد
هاشمی رفسنجانی که در دههی ۱۳۷۰ مدیرمسئولی روزنامه توقیفشده "زن" را عهدهدار بود، خروج زنان از عرصههای مدیریتی و تصمیمگیری در کشور را مساوی با "خروج جامعه از اعتدال" دانست.
این عضو فعال حزب "کارگزاران سازندگی" وضعیت فعلی جامعه ایران را گرفتار در "فرهنگ و مدیریت مردانه" دانست.
فائزه هاشمی سال گذشته نیز در گفتوگویی با نشریه "الشرق الاوسط" گفته بود که وضعیت زنان ایران در سالهای قبل از انقلاب اسلامی، در ردههای مدیریتی بهتر بود.
بیشتر بخوانید: موج انتقاد زنان اصولگرا علیه فائزه هاشمی
این اظهارات او موجی از انتقاد رسانهها و چهرههای سیاسی اصولگرا و احزاب راستگرا را بهدنبال داشت. عدهای از زنان اصولگرای نماینده مجلس نیز به او تاختند و اظهارات او را مصداق "آب در آسیاب دشمن ریختن" دانستند.
"تندروها احساس خطر کردهاند"
عضو شورای مرکزی حزب "کارگزاران سازندگی ایران" در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اقدامات هفتههای اخیر نیروهای تندرو که مانع از برگزاری جلسات سخنرانی برخی چهرههای اصلاحطلب در شهرهای مختلف شدند، تاکید کرد که نیروهای تندرو "احساس خطر" کردهاند.
بیشتر بخوانید: فائزه هاشمی: دولت دستکم در برابر افکار عمومی پاسخگو باشد
فائزه هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه این دست اقدامات "نیروهای تندرو" همیشه "نتیجه معکوس" داشته، گفت: «اگر به گذشته و ۲ خرداد ۱۳۷۶ نگاه کنیم، حرکاتی بسیار شدیدتر میبینیم. این نیروها میخواهند صدای مردم و نیروهای اصلاحطلب شنیده نشود.»
این فعال سیاسی پیشبینی کرد که در صورت "مشارکت گسترده" گروههای مختلف مردم، نیروهای "معتدلهای اصولگرا و اصلاحطلب" پیروز انتخابات پیشرو مجلس شورای اسلامی خواهند بود.
فائزه هاشمی رفسنجانی در هفتههای قبل از انتخابات ریاستجمهوری در سال ۱۳۹۲ با اعتراض از رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی، گفته بود که "انگیزهای برای رای دادن باقی نمانده است."
دویچه وله
دویچه وله