به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



چهارشنبه، دی ۱۶، ۱۳۹۴

یادداشت شماره ۵۵۴ ـ هوشنگ طالع

«فساد» : ‌ریشه‌دار و فراگیر
رای « شورای » دولتی به‌اصطلاح « رقابت » در مساله‌ی « فساد و چپاول  ۶۵۰ میلیون یوروای » نشان داد که دستگا‌هی که برای پیش‌گیری از فساد ایجاد گردیده است ، خود دچار فساد فراگیر شده است . به گفته‌ی دیگر « خود نمک گندیده است » . نمونه‌ی بارز از فساد ژرف و فراگیر ،  تئاتر « کمدی ـ درام » قیمت‌گذاری خودروها بود .
هنوز دولت یازدهم درست بر کرسی‌های قدرت جابه‌جا نشده بود که سروصدای فساد «۶۵۰میلون یورو‌ای » به آسمان بلند شد . در این جریان ، به درخواست وزیر و فرمان معاون‌اول ، بانک مرکزی۶۵۰ میلیون یورو (بیش از۹۰۰میلیون دلار با توجه به نرخ برابری روز یورو و دلار) به یک تن از « سرمایه‌خواران » ( ‌به اصطلاح روز « کارآفرینان ») داده شد تا صرف واردات نهاده‌های دامی شود .
جدا از « سند‌سازی بالاتر از قیمت روز » (over price ) ، دلالی و سود خرید۶۵۰  میلیون یورو از خارج ، کمابیش 130 میلیون یورو می‌باشد که بدون « برو برگشت » به آمران و عاملان رسیده است .
حال پس از گذشت چندین و چند ماه ، شورای رقابت ( دستگاه حقوق‌بگیر دولت ) ، اعلام کرده است که : انحصار و تبعیضی در کار نبوده است .
 رییس شورای به اصطلاح رقابت در این مورد گفت : «‌ در خصوص پرونده‌ی امتیاز [ چپاول ]۶۵۰ میلیون یورویی به این نتیجه رسیدیم که یک نوع امتیاز به شرکت دریافت کننده اعطا شده ولی انحصار و تبعیضی در کار نبوده است » .
 رضا شیوا رییس شورای رقابت در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در رابطه با جلسه  14 دی‌ماه 1394  شورای رقابت تصریح کرد : « شورای رقابت از این توافق [ پرونده ۶۵۰  میلیون یورو ] مفهوم تبعیض‌آمیز دریافت نکرده است » .
این سخنان مانند آن است که در مسابقه دو 100 متر ، یک موتورسیکلت هوندا یا یاماها 1500 سی‌سی در اختیار یکی از دوندگان قرار داده شود ؛‌ اما داوران در پایان مسابقه اعلام کنند که این امر « یک نوع امتیاز بوده است ولی انحصار و تبعیضی در کار نبوده است » ؟!
دولتی که دچار فساد شد و به جای مبارزه با آن ، دانسته « عالما عامدا » در پی توجیه فساد برآمد ،  محکوم به زوال است .
مشکل اصلی این است که هم‌راه ما مردم ، سوار همان قایق است .
چهارشنبه 16 دی‌ماه 1394 ـ  هوشنگ طالع