به گزارش دفتر منطقهای خبرگزار تسنیم، از آخرین باری که هند درخواست قرار دادن نام «مسعود اظهر» در فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل را داشت و چین آن را وتو کرده بود ماه ها میگذرد.
آمریکا، فرانسه و بریتانیا طرح پیشنهادی تازهای را در مورد قراردادن مسعود اظهر، رهبر گروه شبه نظامی "جیش محمد" در فهرست تروریستی به سازمان ملل ارائه کردهاند.
این گروه شبه نظامی که در پاکستان مستقر است، مسئولیت حمله انتحاری اخیر به کشمیر تحت کنترل هند را به عهده گرفته است.
در جریان این حمله که دو هفته پیش انجام شد، ۴۰ نفر از نیروهای هند کشته و شماری دیگر هم مجروح شدند.
این حمله به رویارویی نظامی بین دو کشور دامن زده است.
پیشتر تلاشهای سازمان ملل برای قرار گرفتن نام رهبر این گروه در فهرست سیاه با مخالفت چین روبرو شد.
در همین حال آمریکا از این دو کشور خواسته تا از دست زدن به اقدامات نظامی بیشتر علیه یکدیگر خودداری کنند.
روز گذشته (چهارشنبه۲۷ فوریه)، پاکستان از سرنگونی یک جنگنده هند و به اسارت گرفتن خلبان آن خبر داد. پس از آن هند از پاکستان خواست تا فورا خلبان این جنگنده را آزاد کند.
این اقدام در حالی از سوی پاکستان انجام شد که یک روز پیشتراز آن ( سه شنبه ۲۶ فوریه)، هند یک اردوگاه شبه نظامیان را در پاکستان هدف حمله هوایی قرار داد.
درگیری هوایی در منطقه مرزی مورد مناقشه کشمیر میان هند و پاکستان شدیدترین درگیری میان دو کشور از سال ۱۹۷۱ تاکنون است.
تنش میان هند و پاکستان و درگیری هوایی این دو کشور بر پروازهای خطوط هوایی مسافربری تاثیر گذاشته است.
چندین شرکت هواپیمایی، روز چهارشنبه پرواز مسافربری خود به پاکستان را لغو کردهاند و تعدادی دیگری که حریم هوایی پاکستان در مسیرشان بود، برای رسیدن به مقصد نهایی تغییر مسیر دادهاند.
پاکستان حریم هوایی خود را پس از درگیری هوایی با هند، بسته است.
در طول ۷۰ سالی که از استقلال هند و پاکستان می گذرد، دو کشور سه بار با هم جنگیدهاند (حتی میتوان گفت چهار بار، چون آخرین باری که هند و پاکستان در سال ۱۹۹۹ در جنگ با یکدیگر درگیر شدند به طور رسمی اعلام جنگ نکردند).
کشمیر محور اصلی اختلافات این دو کشور است و دو جنگ تمام عیار بین این دو همسایه بر سر کشمیر بوده است که هریک ادعای مالکیت بر سر آن را دارند. به دنبال جنگ سال ۱۹۷۱ یک خط مرزی "دی فاکتو" موسوم به خط کنترل این منطقه را بین دو کشور جدا میکند.
بی بی سی