به پیش اهل جهان محترم بود آنکس // که داشت از دل و جان احترام آزادی



دوشنبه، اسفند ۱۳، ۱۳۹۷

شگفتی‌های اسکار ۲۰۱۹: آینه‌ی تمام قد از جامعه رنگارنگ آمریکا

نود و یکمین دوره مراسم اهداء جوایز اسکار، با حال و هوای متفاوت، تصویری از جامعه رنگارنگ آمریکا را به نمایش گذارد. جوایز اسکار ۲۰۱۹ به طیف گسترده‌ای از هنرمندان آمریکایی از سیا‌ه‌پوستان و زنان تعلق گرفت.

مراسم نود و یکمین دوره اهداء جوایز اسکار در سالن دالبی در هالیوود در کالیفرنیا برگزار شد. اسکار بهترین فیلم به "کتاب سبز" ساخته پیتر فرلی" تعلق گرفت. اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به ماهرشالا علی، هنرپیشه سیاه‌پوست مسلمان آمریکایی، رسید. نام ماهرشالا علی، که در سال ۱۹۹۹ به اسلام گروید، در پی حملات یازدهم سپتامبر به دلیل انتقاد از شرایط نامناسب مسلمانان در آمریکا، در فهرست مراقبت‌ پلیس فدرال آمریکا قرار گرفت. ماهرشالا علی تاکنون دو بار برنده جایزه اسکار شده است.

در بخش بهترین فیلم غیرانگیسی‌زبان، فیلم "روما"، ساخته کارگردان مکزیکی، آلفونسو کوارون، که در ده رشته نامزد بود، سه جایزه، در بخش‌های کارگردانی، بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زیان و بهترین فیلمبرداری را کسب کرد. آلفونسو کوارون، به هنگام دریافت جوایز خود، اعلام کرد که "این فیلم به مکزیک تعلق دارد و در تمامی پلان‌های، یک فیلم مکزیکی است".

اما هیجان‌انگیزترین لحظه‌ی اهداء جوایز اسکار امسال، زمانی بود که نام "گلن کلوز"، بعنوان بهترین بازیگر زن، برای بازی در فیلم "همسر" اعلام شد. گلن کلوز، ۷۱ ساله، تاکنون شش بار دیگر برای دریافت جایزه اسکار نامزد شده بود ولی هر بار ناکام مانده بود.

فیلم راسپودی بوهمی، که درباره فردری مرکوری خواننده گروه کوئین است در مجموع با کسب چهار جایزه در صدر فهرست برندگان اسکار امسال قرار گرفت. اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم راسپودی بوهمی به رامی مالک، هنرپیشه آمریکایی –مصری‌تبار تعلق گرفت. جوایز بهترین تدوین، بهترین تدوین صدا و بهترین صداگذای هم به فیلم راسپودی رسید.

فیلم سوگلی، ساخته یورگس لانتیموس هم که در ده شاخه نامزد شده بود، در نهایت سه جایزه اسکار را کسب کرد و در رده دوم برندگان قرار گرفت. جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن به اولیویا کولمن، برای بازی در فیلم سوگلی رسید.

اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل زن هم به رجینا کینگ برای بازی در فیلم "اگر خیابان بیل می‌توانست حرف بزند"، تعلق گرفت.
رایکا زهتابچی
نام رایکا زهتابچی، کارگردان ایرانی-آمریکایی هم در اسکار امسال برای ساخت بهترین مستند کوتاه، اعلام شد. مستند کوتاه "پریود.پایان کلام" به موضوع عادت ماهانه زنانه در روستایی دورافتاده در هند پرداخته است. عادت زنانه در بخش‌هایی از هند بعنوان یک تابو برای زنان و دختران شناخته می‌شود و به گفته رایکا زهتابچی این فیلم مستند می‌خواهد به این تابو در زندگی زنان این منطقه پایان دهد.

رادیو بین المللی فرانسه