مرگ ۷۷ نفر و بیش از ۲۳۰۰ مورد ابتلا
وزارت بهداشت ایران در تازهترین آمار خود از وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران از مرگ ۷۷ نفر تا صبح روز سهشنبه ۱۳ اسفند خبر داد. بنا بر این گزارش شمار مبتلایان به ویروس کرونا (کووید-۱۹) در ۲۴ ساعت گذشته به ۲۳۳۶ نفر رسیده است. به این ترتیب شمار موارد تایید شده ابتلا به کرونا از دیروز دوشنبه ۸۳۵ نفر افزایش پیدا کرده و تعداد جانباختگان ۱۱ نفر بیشتر شده است.
گزارشهای غیر رسمی از ایران حاکی از تفاوت چشمگیر آمار واقعی مرگ بر اثر ابتلا کرونا با آمار رسمی است.
تعداد افرادی که در سراسر جهان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند به بیش از ۳ هزار نفر رسیده و در مجموع بیشتر از ۹۰ هزار نفر هم مبتلا شدهاند.
به گفته وزارت بهداشت ایران تا کنون ۵۷۳۷ مورد مشکوک تشخیص داده شده و آزمایش شدهاند.
طبق آمار جدید وزارت بهداشت ایران تعداد بهبودیافتگان به ۴۳۵ نفر رسیده است.
به گفته علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت سه استان گیلان، قم و تهران همچنان در صدر ابتلا به این بیماری هستند "گرچه روند قم تقریبا به حالت ثابت رسیده است، اما همچنان موارد در این سه استان زیاد است و در سایر استانها به صورت تکگیر ابتلا وجود دارد."
وزارت بهداشت ایران اعلام کرده است که طی ۲۴ ساعت قبل از آمار تازه، استان تهران با ۴۶۸ مورد ابتلای جدید درصدر استانهای کشور بوده و بعد از آن استانهای قم، گیلان، مرکزی و اصفهان هر کدام بیش از ۵۰ مورد تازه داشتهاند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران، از همه نهادها در ایران خواسته با وزارت بهداشت همکاری کنند و امکانات مورد نیاز را در اختیار این وزارتخانه بگذارند. او گفته است "نیروهای مسلح و دستگاههای مرتبط با دفتر رهبری نیز به انجام این کار موظف شدهاند."
با وجود این آقای خامنهای روز سهشنبه ۱۳ اسفند درباره شیوع ویروس جدید کرونا در ایران گفت "این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگتر از آن نیز وجود داشته است." او علاوه بر تاکید به رعایت موارد بهداشتی، مردم را به دعا کردن برای رفع بلا توصیه کرد.
رهبر ایران روز چهارم اسفند، دو روز بعد از برگزاری انتخابات مجلس ایران، "دشمن" را متهم کرده بود که "در دو روز آخر به بهانه یک بیماری و ویروس" تلاش کرده مشارکت مردم در انتخابات را کاهش دهد ولی به گفته او مردم توجه نکردند.
در روزهای گذشته تعدادی از مقامها و چهرههای مذهبی ایران ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و بعضی از آنها درگذشتهاند.
روز سهشنبه عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس ایران از ابتلای ۲۳ نفر از نمایندگان به ویروس کووید-۱۹ خبر داد.
مجلس ایران تعطیل شده و در اقدامی کمسابقه با حکم حکومتی رهبر ایران لایحه بودجه سال آینده که هنوز در مجلس تصویب نشده برای تایید به شواری نگهبان ارسال شده است.
پوریا ماهرویان، بیبیسی:عبدالرضا مصری، نایب رئیس دوم مجلس ایران اعلام کرده که ۲۳ نماینده مجلس مبتلا به ویروس کرونا شدهاند. به گفته او نمایندگان "ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند و ناقل ویروسهای مختلفی از نقاط مختلف کشورند که ممکن است ویروس جدیدی خلق شود".
بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت تاکنون حدود ۲۳۰۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا شدهاند که دقیقا حدود یک درصد از این آمار را نمایندگان تشکیل میدهند. به جز نمایندگان مجلس، تست کرونای تعدادی دیگر از مسئولان ایران نیز مثبت بوده که در چند مورد منجر به مرگ فرد مبتلا شده است. اگر این تعداد را نیز به تعداد نمایندگان مبتلا اضافه کنیم، درصد ابتلای مسئولان نسبت به کل جامعه بالاتر هم میرود.
برای بسیاری این سئوال مطرح است آیا دسترسی آنها به تستهای لازم برای تشخیص بیماری نسبت به کل جامعه بیشتر بوده یا اصولا به دلیل موقعیت شغلیشان ضریب خطر ابتلا برای آنها بالاتر بوده است.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران یکی از نخستین مسئولان ایرانی بوده که نتیحه آزمایش کرونای او مثبت درآمد. ابتلای آقای حریرچی که در واقع سخنگوی دولت درباره ویروس کرونا محسوب میشد، انتقادهای زیادی در پی داشت از جمله اینکه چرا کسی که باید متولی مقابله با ویروی کرونا باشد خود ابتداییترین مسائل پیشگیری از انتقال این ویروس را رعایت نکرده است.
آقای حریرچی در یک کنفرانس خبری که به طور مستقیم از تلویزیون ایران پخش میشد، دچار عطسه و سرفه میشد و عرق میکرد. او همچنین در یک گفتوگوی تلویزیونی چندین بار عطسه کرد که در یک مورد جلوی دهان خود را نیز نگرفت.
به جز سه چهار نماینده، نام باقی نمایندگان مبتلا به کرونا اعلام نشده است. اما میتوان حدس زد که حضور آنها در تجمعهای بزرگ بیشتر از دیگران آنها را معرض ابتلا قرار داده است. مراسم چهلمین روز کشته شدن قاسم سلیمانی، راهپیماییهای روز ۲۲ بهمن و همچنین کارزارهای انتخاباتی مجلس و حضور در حوزههای رایگیری در روز انتخابات خطر ابتلای آنها را بالا برده است.
برای مثال محمدعلی رمضانی یکی از نامزدهای انتخابات بود که توانست رای کافی را برای حضور در دوره آتی مجلس ایران به دست آورد، ولی چند روز بعد از رایگیری به دلیل ابتلا به این بیماری در گذشت.
بی بی سی فارسی